reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja caly czas plamie na delikatny brazowy, czy z tym mam jechac do szpital? Jezu jak ja sie stresuje...

reklama
No to jestem po pierwszej wizycie u gin. Potwierdził ciążę 5 tydzień. Przepisał ciąg dalszy leków i następna wizyta za tydzień w między czasie hcg i pgesteron. No i powiedział im większy progesteron tym lepiej - jak widać różne szkoły. Ale nie jest tak różowo na koniec czerwca badanie za 2,5 tys na obecność "downa". Powiedział że w moim wieku na 60 porodów jeden zdarza się z tym upośledzeniem, więc ryzyko jest :(

A jak by sie okazało ze dziecko bedzie chore to usunełabyś ciążę?

Dziewczyny ja caly czas plamie na delikatny brazowy, czy z tym mam jechac do szpital? Jezu jak ja sie stresuje...
Kochana nie stresuj sie i nie mysl cały czas o tym tyle tu na forum dziewczyn ktore tez plamily i wszystko jest dobrze.
A stresem nic nie naprawisz tylko pogorszysz.
Wiem ze łatwo mowic gorzej zrobic ale biez sie w garsc i mysl pozytywnie :)

Ewunka - maż dobrze mówi, ale to Ty musisz tez byc pogodzona ze chcesz zyc bez dzieci. Poki możesz próbować to próbuj, żebyś pozniej, jak bedzie juz na pozno nie żałowała ze nie wykorzystałeś wszystkich opcji. Tez uważam ze nie ma sensu wyparówac sobie żył za wszelka cenę ale Ty jeszcze nie jestes na tym etapie. Jeszcze spokojnie możesz próbować, in vitro to loteria, powtarzalność przynosi rezultaty.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy da się z tym pogodzić zawsze jest myśl dlaczego ja .....
Ale przychodzi taki czas ze trzeba to zaakceptować. I nauczyć się z tym żyć .
Ja jeszcze raz będę walczyć jak lew i wierzę że to ma sens

Agatek ja bym pojechala na szpital, ja jechalam za kazdym razem prawie jak plamilam.Na poczatku bylam wsciekla ze nic nie robia zeby mi pomoc utrzymac, nawet glupiej luteiny nie dostalam.Za kazdym razem robili mi usg i to nie ze wzgledu nie na dziecko ale na moje bezpieczenstwo_Ostatnio jak pojechalam w 15 tygodniu z brazowymi plamieniami to skakali nademna jak nad jajkiem.W sumie ogladali czy dzieci zyja co z sercem, jakie sa duze, parzyli czy nie ma krwiaka i czy kosmowka sie nie odkleja.Ja jestem w Szwajcarii oni tu nie wierza w dupka czy luteine, ale dostalam magnez i nakaz bezwzglednego lezenia i wrazie jakichkolwiek plamien nawet brazowych mam sie natychmiast wstawiac w szpitalu polozniczym.Od tamtej pory prawie dwa tygodnie mam spokoj.Ja bym pojechala bo samo USG nawet jak sie nic nie dzieje napewno Cie uspokoi.

reklama
Ewela a jak ty się masz mamuśko? I jak tam twoje zachcianki?
Zachcianek jako takich nie mam :p
Ale między 9-10 mam straszne odruchy wymiotne, na spokojnie do sklepu nie moge iść. A jak już wrócę to od razu do łazienki musze lecieć, bo czuję sie jakbym zaraz miała pawia puścić :p

Do góry