reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Motylku z ciekawości jakie macie teraz parametry nasienia? Moj tez bierze profertil i olej z wiesiołka i przy in vitro mieliśmy 1,5 mln plemników, jak u was? Ja tez jestem zupełnie zdrowa tylko problem z nasieniem. U nas 1sze i ostanie in vitro, powoli szukamy dawcy...
W listopadzie było 600 tys., w lutym 700 tys., w marcu 1,5 mln. Mój mąż nie chce nawet słyszeć o dawcy..

W listopadzie było 600 tys., w lutym 700 tys., w marcu 1,5 mln. Mój mąż nie chce nawet słyszeć o dawcy..
Hmm z doswiadczenia u nas polecalabym zmienic na androvit
Jeszcze 2 lata temu jak staralismy sie naturalie obydwoje lykalismy profertil niestety pogorzyl dosc dobre wyniki nasienia
Teraz od prawie 5 miesiecy M jest na androvicie plus z 100000 tys w ciagu 2 miesiecy poprawilo sie na 68 milionow
Od 2 miesiecy na l-karnitynie podobno na poprawe ruchliwosci ale nie badalismy juz nasienia wiec nie wiem czy ruchliwosc sie poprawila.
Ogolnie do ivf wystarczy ruch w miejscu wiec takie mamy a czy cos sie zmienilo na lepsze dowiemy sie przy zapladnianiu

Piątek 13 miał kiepskie południe ale widzę ze wieczorem juz jest siła jest chęć do walki. To mi się podoba :tak::tak:
To nie do końca tak. Ja zaczęłam wyć dopiero niedawno. Byliśmy u kuzyna, mają 7 - miesięczną córeczkę. Gdy kupowałam jej prezent, pierwszy raz kupiłam mojej chrześnicy (bratowa jest w 5 miesiącu ciąży) spodnie. Leżą na łóżku. Patrzę na to i ryczę. Do tego komentarza teścia- "przecież nikt nie umarł, wszyscy żyją". A ja właśnie czuję,że ktoś umarł :( Ale muszę coś zrobić, mieć jakiś plan, kontrolować sytuację. Czekanie mnie wykończy.

Hmm z doswiadczenia u nas polecalabym zmienic na androvit
Jeszcze 2 lata temu jak staralismy sie naturalie obydwoje lykalismy profertil niestety pogorzyl dosc dobre wyniki nasienia
Teraz od prawie 5 miesiecy M jest na androvicie plus z 100000 tys w ciagu 2 miesiecy poprawilo sie na 68 milionow
Od 2 miesiecy na l-karnitynie podobno na poprawe ruchliwosci ale nie badalismy juz nasienia wiec nie wiem czy ruchliwosc sie poprawila.
Ogolnie do ivf wystarczy ruch w miejscu wiec takie mamy a czy cos sie zmienilo na lepsze dowiemy sie przy zapladnianiu
U nas proferil pomógł. Polecił to androlog i urolog. Nie wiem,jaki wynik był w dniu punkcji, to nam mają powiedzieć na następnej wizycie. A ta l- karnityna,to taka zwykła czy jakaś szczególna? Właśnie robię zamówienie w aptece.

reklama
Dobra jestes ale nie przegial troche Twoj lekarz...Ja sie modlilam zeby nie miec wiecej niz 15, bo balam sie hiperki,a razem z ciaza mialam i to.
Niestety sama nie produkuje pęcherzyków wogóle lekarz mówił ze jest nas nie dużo takich kobiet i musimy bardo uważać przy stymulacji ,powiem więcej przez 1.5 roku nie udało mi się nic wyprodukować i wtedy moja gin skierowała mnie do kliniki na in vitro. Tu też nie było wesoło 4 miesiące stymulacji różnymi gonadotropina mi i dopiero coś się udało. Ale po punkcja przyznam że 3 dni nie mogłam chodzi a na drugi 2 razy zaslablam M w salonie to była maskara.

Do góry