reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ile można brać nospy, brzuch mnie boli, a tu dopiero 15dpt...
Ale czujesz bardziej napięcie? czy bardziej ból? Jeśli ból to może weź Apap? Można 500 mg. No-Spa można 120 mg dziennie (czyli 3x zwykła, bo 3x forte to b. dużo i już na super skurcze), nie więcej raczej niż 40 mg za jednym razem.

reklama
Nie, nie mam planowanej wizyty. Bylam przeciez w poniedziałek... ehhh
Wogole jade do innego lekarza, do takiej renomowanej kliniki 100 km od domu. Udalo mi sie wcisnac, powiedzialam, ze jestem swiezo po szpitalu i z bolami. A wiec tak, boli mnie strasznie jeden jajnik, lekarz mowil, ze sie rozciagam, ale kurcze boli tylko jeden a nie dwa. Az od pachwin po krzyz! Wole byc spokojna...

Agatek, rzeczywiscie może być tak, ze zaczyna się wszytsko rozciągać i stąd te bóle. i do tego trzeba się po prostu przyzwyczaic, ja też je długo miałam i nie zawsze było to po obu stronach - teraz zaczynam czuć rozpychanie w miednicy i biodrach.
dobrych wiesci!

Ja mam okropne migreny , a w zasadzie zatoki o sobie przypominaja juz 2 raz w tygodniowym odstepie wzielam APAP bo myslalam ze zwiarujeje , oby nie zaszkodzilo ...

Motylku ja również nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca i tez nic.. ale wyczytałam na opakowaniu ze dopiero 8 dniowa ciążę wykrywa. .także nadal mam nadzieje. . Byle do piątku trzymam za nas obie kciuki . Pan w aptece polecił mi test dla kobiet po in vitro wykrywa juz 2 dniowa ciążę kupiłam ale się nie skuszę poczekam do piątku. ..
Dziewczyny ile można brać nospy, brzuch mnie boli, a tu dopiero 15dpt...
Ja tez 15 dpt i też mam doleglkwości - w dzień napięty a w nocy boli. Ale staram się nie brać niczego.

Ja mam okropne migreny , a w zasadzie zatoki o sobie przypominaja juz 2 raz w tygodniowym odstepie wzielam APAP bo myslalam ze zwiarujeje , oby nie zaszkodzilo ...

spokojnie, na pewno nie zaszkodzi
jeśli są migreny, lepiej zażyć 1000 mg na dobę niż przeżywać ból i stres (to zalecenie dr Dębskiej, można ufać)... oczywiście nie mówimy tu o braniu paracetamoluy na stałe, to wykluczone

Jestem po wizycie, po przedstawieniu mojej sytuacji ze szpitalem i wielkim krwiakiem, lekarz mowil, ze to niemożliwe, ze wielki krwiak tak szybko sie wchlonal i ze mnie wypuscili po 4 dniach. Zrobil mi usg i po rzekomym wielkim krwiaku nie ma sladu. Szukal i szukal i nic. Powiedzial, ze to niemozliwe, ze krwiaki sie wchlaniaja miesiacami a nie w 3 dni. Ta kurewska lekarka musiala cos pomylic... ale teraz pytanie skad krwawilam?? Moim zdaniem...od acsrdu, nigdy nie mialam problemu z lrwia, zaczelam brac acard, rozrzedzilam krew i ona znalazla ujscie i tyle. Sama nie wiem, wszystko to jest mega dziwne. Tak czy owak ten lekarz odradzal mi acard.
Co do jajnika...to w ciazy nie moga bolec jajniki, mozliwe ze sie rozciagam i boli. Nie znalazl nic niepokojacego. Ciaza rozwija sie prawidlowo. Jedynie mam zapalenie w pochwie i dostalam silniejsze leki. Kazal lezec, brac dupka, nospe i powinno przejsc. Oby!

Jestem po wizycie, po przedstawieniu mojej sytuacji ze szpitalem i wielkim krwiakiem, lekarz mowil, ze to niemożliwe, ze wielki krwiak tak szybko sie wchlonal i ze mnie wypuscili po 4 dniach. Zrobil mi usg i po rzekomym wielkim krwiaku nie ma sladu. Szukal i szukal i nic. Powiedzial, ze to niemozliwe, ze krwiaki sie wchlaniaja miesiacami a nie w 3 dni. Ta kurewska lekarka musiala cos pomylic... ale teraz pytanie skad krwawilam?? Moim zdaniem...od acsrdu, nigdy nie mialam problemu z lrwia, zaczelam brac acard, rozrzedzilam krew i ona znalazla ujscie i tyle. Sama nie wiem, wszystko to jest mega dziwne. Tak czy owak ten lekarz odradzal mi acard.
Co do jajnika...to w ciazy nie moga bolec jajniki, mozliwe ze sie rozciagam i boli. Nie znalazl nic niepokojacego. Ciaza rozwija sie prawidlowo. Jedynie mam zapalenie w pochwie i dostalam silniejsze leki. Kazal lezec, brac dupka, nospe i powinno przejsc. Oby!

W ciąży może boleć jajnik(-i) – choćby ciałko żółte, które produkuje mega ilości progesteronu.
W ciąży wszystko może boleć, na szczęście większość bólów nie ma poważnych przyczyn. :rofl2:Tfu... tfu...
@agatek28 przejdzie na stówkę

reklama
Dojdzie to tego, że prócz wiedzy o lekach same będziemy musiały się badać na fotelu.

Do góry