reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli miała być środa jest czwartek to może u mnie z piątku zrobi się sobota
Dzień dłużej bo doktorek chce chyba żeby jajeczka urosły te które się lenia a te które są w miarę jeszcze sobie urosły;))
Może też Ci się przesunie;)
Mnie dzień dłużej nie zbawi a jak to ma wpłynąć na jakość to jestem jak najbardziej za;))

Hej Kochane, melduje sie po wizycie :) Ustalono że: pecherzyk ma 17 mm, endometrium 10 mm, pani doktor twierdzi że jest ok.Aby zapobiec przekształceniu pęcherzyka w torbiel endo dostalam dzis zastrzyk z pregnylu (2 ampułki). Pecherzyk ma peknac.W środę jade na podglad i jak bedzie ok to w piątek lub sobote bedzie crio :) Aaa i pani doktor zdecydowala ze podamy 2 zarodki (nasze 2 ostatnie mrozaczki).Jeden jest super hiper a drugi taki słaby. Stwierdzila ze podamy 2 bo nie ma sensu zostawić tego slabeuszka na kolejne crio bo to raczej strata czasu i kasy. Powiedziala ze w najgorszym wypadku beda bliźniaki :) i teraz dopiero powoli lapie stresa czy maluszki sie przyjmą...

Hej Kochane, melduje sie po wizycie :) Ustalono że: pecherzyk ma 17 mm, endometrium 10 mm, pani doktor twierdzi że jest ok.Aby zapobiec przekształceniu pęcherzyka w torbiel endo dostalam dzis zastrzyk z pregnylu (2 ampułki). Pecherzyk ma peknac.W środę jade na podglad i jak bedzie ok to w piątek lub sobote bedzie crio :) Aaa i pani doktor zdecydowala ze podamy 2 zarodki (nasze 2 ostatnie mrozaczki).Jeden jest super hiper a drugi taki słaby. Stwierdzila ze podamy 2 bo nie ma sensu zostawić tego slabeuszka na kolejne crio bo to raczej strata czasu i kasy. Powiedziala ze w najgorszym wypadku beda bliźniaki :) i teraz dopiero powoli lapie stresa czy maluszki sie przyjmą...

Te słabe czasem dzielą się na 2 :rolleyes: będziemy razem oczekiwać na betę

Drogie Panie
Jestem po drugim hcg - wczoraj pisałam wam, że w 10 dpt hcg było 60 mlU/ml to był piątek, dziś 13 dpt jest 128,8 mlU/ml a progresteron 182,79 ng/ml.
Czyli chyba dobrze ?
Co ty z tym prg? :-) ładny jest. Sprawdziłam swoje wyniki ja 9dpt(5dniowego szkraba) miałam 62. 13dpt(3dniowego) to jak 11dpt blastki to akurat ok. 80 x2 = 160. Prg ładny:-) nie ma reguł:-) nie doszukuj się, jak chcesz ja ci zaraz znajdę powód do zmartwień:-p

reklama
To dobrze, że mój krótki wpis daje komuś nadzieję i wiarę. Ja w to nie mogłam uwierzyć, a jednak. Mimo wszystko w dalszym ciągu mam obawy. Dziś zadzowniłam do kliniki na konsultacje telefoniczne z lekarzem. Niestety w Novum gada się z tym kto jest właśnie wolny, czy ma dyżur. Trafiłam na dość "ostrą" kobietę, która bez euforii powiedziała mi, że Beata to i owszem ładna ale ten progesteron, to rzeczywiście wysoki. No i może zakończyć się wszystko nie pomyśli. Powiedziała jakie leki mam nadal brać i zrobić badanie krwi w czwartek. I w sumie za dużo sie nie dowiedziałam, a raczej zdenerwowałam. Myślałam, że za taką kasę, którą tam zostawiałam będę miała więcej informacji.
A bo czasem jak jakaś oziembła franca coś pie. .... to ręce opadają .
Jak na moje oko jest wszystko jak należy

Do góry