reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Magdusia tak to jest...ja też miałam bakterię i brałam antybiotyk, a potem wiadomo milion badań, genetka, serologia, hiv,wrogość śluzu itd. strasznie dużo tego było. Ale walcz!!!!

reklama
Dziekuje Wam dziewczyny za szybka odpowiedz i cieple slowa. Jutro maja ponownie zadzwonic ze szpitala. Dopytam sie co poszlo nie tak. Nie wiem jeszce kiedy bedzei transfer.Ahhh tyle sie czlowiek nacierpial,tyle naprodukowal i tak male rezulaty ahhh pozdrawiam i zycze milego wieczoru

agapl13-trzymaj sie bedzie dobrze musi byc :) trzymam kciuki :)
gkvip2505- 300 euro niezly wynik :d ja za moja stymulacje zaplacilam juz prawie 700 euro i teraz jeszcze za cale zaplodnienie :/ masakra , u ciebie ile doplaca kasa chorych ? u mnie normalnie 50% powinni ale ze niby jestesmy za mlodzi musimy placic 100% sami niestety jak zamkniemy sie w 5 tys to bedzie dobrze poki co konca nie widac , pozdrawiam :)

gkvip2505-ja zapłaciłam 300 euro za leki ( miałam 4 opakowania Utrogestan, 30 zastrzyków fostimon i 10 Cetrotide) za in vitro nie płaciłam nic tylko za przedłużoną kultywację zarodka.Za wszystkie badania-genetyczne też , nie płaciłam nic. Powinni to wszędzie wprowadzić bezpłatnie.Jak mieszkałam w Polsce to non stop odprowadzałąm składki zdrowotne a nigdy nie korzystałam z pomocy lekarza państwowego.Zwsze chodziłam prywatnie-bo szybciej. a kasa ze składek zdrowotnych, którą mi przez 14 lat odprowdzali to gdzie jest?Za te pieniądze mogłbym miec kilkanascie in vitro.Ale w PL nadal trzeba za to płacić, szkoda.Bo są mniejsze Państwa ale bardziej przyjaznie nastawione nawet do obcokrajowców.

wlasnie dzwonili z kliniki :)
pobrali 9 duzych jajeczek z tego:
-dwie nie byly dosc duze
-jedna sie nie zaplodnila
-jedna byla zdeformowana
5 mamy :) dwa najlepsze zarodki na sobote i trzy do mrozenie :)

Gratuluje joweg , ciesze sie bardzo z Twojego wyniku. Do mnie tez dzis dzwonili ze szpitala. Na dzien dzisiejszy sa tylko trzy zaplodnione komorki i bardzo slabe. Beda je przez 5 dni obserwowac. Wg "entuziazmu"pana ze szpitala mam jednak wrazenie ze nie dojdzei nawet do transferu. Jestem zalamana bo nalegalam na ICSI a moja lekarka mimo nienajlepszych wynikow meza upierala sie przy in vitro. Tyle czasu , zdrowia i pieniedzy zamrnowanych... :(

agapl13- no co ty ? ja mam icsi, to kiedy masz miec transfer? w sumie szanse chyba sa na zaplodnienie takie same przy ivf i przy icsi nie wiem ale tak strasznie sie boje :( damy rade musimy i dlaczego czekaja do 5 doby ?

joweg Super wynik , trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń:-)

agapl13 Witam Cię . Trochę dziwna ta Twoja klinika , że nie podają konkretnych informacji , najpierw miała być tylko 1 komórka zapłodniona a teraz są 3. To może i nawet lepsza wiadomość że są 3 zarodki , ale nie powinni tak ludzi stresować. I nie wiem dlaczego czekają do 5 doby skoro niby zarodki są słabe.
Mimo wszystko trzymam kciuki i postaraj się nie stresować chociaż wiem że to nie łatwe.:-D

reklama
Mowili mi, ze ewentualny transfer bedzie w sobote lub niedzele. Chcialabym miec choc toche nadziei ale juz jej nie mam. Wczoraj jeszcze byla iskierka ale dzis ona ugasla.... Mam wyrzuty,ze zaufalam lekarce, trzebabylo wiecej naciskac na ICSI, tym bardziej ze lekarze w Niemczech gdzie wczesniej mieszkalam mowili ,ze tylko ICSI wchodzi w gre...

Do góry