reklama
Dziekuje Wam dziewczyny za szybka odpowiedz i cieple slowa. Jutro maja ponownie zadzwonic ze szpitala. Dopytam sie co poszlo nie tak. Nie wiem jeszce kiedy bedzei transfer.Ahhh tyle sie czlowiek nacierpial,tyle naprodukowal i tak male rezulaty ahhh pozdrawiam i zycze milego wieczoru
agapl13-trzymaj sie bedzie dobrze musi byc trzymam kciuki
gkvip2505- 300 euro niezly wynik :d ja za moja stymulacje zaplacilam juz prawie 700 euro i teraz jeszcze za cale zaplodnienie :/ masakra , u ciebie ile doplaca kasa chorych ? u mnie normalnie 50% powinni ale ze niby jestesmy za mlodzi musimy placic 100% sami niestety jak zamkniemy sie w 5 tys to bedzie dobrze poki co konca nie widac , pozdrawiam
gkvip2505- 300 euro niezly wynik :d ja za moja stymulacje zaplacilam juz prawie 700 euro i teraz jeszcze za cale zaplodnienie :/ masakra , u ciebie ile doplaca kasa chorych ? u mnie normalnie 50% powinni ale ze niby jestesmy za mlodzi musimy placic 100% sami niestety jak zamkniemy sie w 5 tys to bedzie dobrze poki co konca nie widac , pozdrawiam
Lindi77
Fanka BB :)
gkvip2505-ja zapłaciłam 300 euro za leki ( miałam 4 opakowania Utrogestan, 30 zastrzyków fostimon i 10 Cetrotide) za in vitro nie płaciłam nic tylko za przedłużoną kultywację zarodka.Za wszystkie badania-genetyczne też , nie płaciłam nic. Powinni to wszędzie wprowadzić bezpłatnie.Jak mieszkałam w Polsce to non stop odprowadzałąm składki zdrowotne a nigdy nie korzystałam z pomocy lekarza państwowego.Zwsze chodziłam prywatnie-bo szybciej. a kasa ze składek zdrowotnych, którą mi przez 14 lat odprowdzali to gdzie jest?Za te pieniądze mogłbym miec kilkanascie in vitro.Ale w PL nadal trzeba za to płacić, szkoda.Bo są mniejsze Państwa ale bardziej przyjaznie nastawione nawet do obcokrajowców.
Gratuluje joweg , ciesze sie bardzo z Twojego wyniku. Do mnie tez dzis dzwonili ze szpitala. Na dzien dzisiejszy sa tylko trzy zaplodnione komorki i bardzo slabe. Beda je przez 5 dni obserwowac. Wg "entuziazmu"pana ze szpitala mam jednak wrazenie ze nie dojdzei nawet do transferu. Jestem zalamana bo nalegalam na ICSI a moja lekarka mimo nienajlepszych wynikow meza upierala sie przy in vitro. Tyle czasu , zdrowia i pieniedzy zamrnowanych...
Jo.M.
Fanka BB :)
joweg Super wynik , trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń:-)
agapl13 Witam Cię . Trochę dziwna ta Twoja klinika , że nie podają konkretnych informacji , najpierw miała być tylko 1 komórka zapłodniona a teraz są 3. To może i nawet lepsza wiadomość że są 3 zarodki , ale nie powinni tak ludzi stresować. I nie wiem dlaczego czekają do 5 doby skoro niby zarodki są słabe.
Mimo wszystko trzymam kciuki i postaraj się nie stresować chociaż wiem że to nie łatwe.
agapl13 Witam Cię . Trochę dziwna ta Twoja klinika , że nie podają konkretnych informacji , najpierw miała być tylko 1 komórka zapłodniona a teraz są 3. To może i nawet lepsza wiadomość że są 3 zarodki , ale nie powinni tak ludzi stresować. I nie wiem dlaczego czekają do 5 doby skoro niby zarodki są słabe.
Mimo wszystko trzymam kciuki i postaraj się nie stresować chociaż wiem że to nie łatwe.
reklama
Mowili mi, ze ewentualny transfer bedzie w sobote lub niedzele. Chcialabym miec choc toche nadziei ale juz jej nie mam. Wczoraj jeszcze byla iskierka ale dzis ona ugasla.... Mam wyrzuty,ze zaufalam lekarce, trzebabylo wiecej naciskac na ICSI, tym bardziej ze lekarze w Niemczech gdzie wczesniej mieszkalam mowili ,ze tylko ICSI wchodzi w gre...
Podziel się: