reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem czemu je tak długo trzymają , pewnie chcą zobaczyć czy się dobrze rozwijają. Ja nie wiele wiem o in vitro bo to mój pierwszy raz. A o zarodkach to się naczytałam tyle że mi mózg paruje z wiadomości i żeby nie zwiariowac to wymyslam rózne zajęcia, bo jutro ma dzwonić do kliniki i dowiem się czy się rozwijają dalej czy już zaprzestały i nic z tego nie będzie.

reklama
ja bede miec podane 3 dniowe zarodki :)

Trzymam kciuki:-) i przesylam fluidki ciazowe:-)

sham ja nic na to nie poradzę , lekarz mi powiedział ze po to są do 5 doby, bo jakby miały przestać się rozwijać to czy w laboratorium czy we mnie to i tak przestaną. Powiedział mi że jest wieksze prawdopodobieństwo zagdnieżdżenia się zarodka. nic na to nie poradzę , powiedział że mi nie da w 3 dobie i koniec. Jak mi to dojeb..... to zmieniam klinikę.

Skoro punkcje mialas w piatek to jutro jest 5ta doba czyli jutro powinnas miec transfer!!!!:rofl2: Dzisiaj powinni dzwonic do ciebie z kliniki i powiedziec jak sprawa wyglada!!! Dziwne to wszystko!!!
Z samego rana dzwon kobitko do nich!!! nie czekaj dluzej!!!
Trzymam kciuki:-)

lindi77- jakies to na serio dziwne , mi juz powiedzieli ze prawdopodobie w sobote na 99% mam miec transfer, ale jeszcze zadzowni w czwartek i dokladnie mi powie :) ej oni odrazu jak pobiora to cos powiedza ?

Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was spotkała się z odstawieniem clexane w 8 tygodniu ciąży???
Mi dzisizj lekarka zaleciła już nie brać go ale mam małego cykora.

agulkak

zapraszam na forum ciazowe dla ivf-wek. zeby dziewczynom tutaj co nadal walcza o dzidzie nie bylo niemilo sluchac o doelgliwosciach ciazowych i innych takich.... zaciazone ivf-wki sa na forum ciazy

lindi77- jakies to na serio dziwne , mi juz powiedzieli ze prawdopodobie w sobote na 99% mam miec transfer, ale jeszcze zadzowni w czwartek i dokladnie mi powie :) ej oni odrazu jak pobiora to cos powiedza ?
Powinni zaraz po punkcji poinformowac cie ile komorek pobrano, nastepnego dnia powinni powiedziec ile sie zaplodnilo, i tak kazdego dnia powinnas miec informacje w jakim stadium sa zarodki, jak sie rozwijaja i kiedy transfer:-) Zazadaj tych informacji!!! ty placisz za to in vitro i to sporo kasy!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzis mam transfer ( stadium bastocysty).Punkcję miałam w piatek 4.11.2011. Tylko dwa pęcherzyki mi wyjęli. Dwa się zapłodniły ale tylko jeden (ten największy) mi urósł do takiego stadium. Teraz kolejne chwile grozy bo nie wiadomo czy się zagnieżdzi.
Proszę doradźcie mi czy po tym transferze mogę normalnie funkcjonować czy też mam leżeć.A jak leżeć to ile?

Tu gdzie mieszkam in vitro finansuje a"la polski NFZ.Leki tez ale częściowo. Na fostimon i Cetrotide wydałam 300Euro.

Ostatnia edycja:
joweg - trzymam kciuki mocno , oby wszystko się udało .
Sobota tuż , tuż:tak:

Lindi77 Ja też uważam ,że ta Twoja klinika to jakiś żart chyba.
No ale nie warto się już nad tym zastanawiać.
Trzymam kciuki za udany transfer no i kolejne 2 tygodnie.
Moim zdaniem powinnaś odpoczywać ile się da chociaż jak wiadomo reguły nie ma. Trzeba się oszczędzać , nie dźwigać oczywiście i unikać stresów. Pozdrawiam:-)

lindi - zgadzam sie z JoM. twoja klinika to zart. gdzie ty sie leczysz cobysmy mogli ja wpisac na czarna liste. daj znac

reklama
Lindi77 - myśl pozytywnie. Jeśli masz transfer znaczy, że zarodek przetrwał, czyli pewnie jest silny. A po transferze to juz prawie nic od Ciebie nie zależy. Twoim zadaniem jest relaks i odpoczynek. Będzie dobrze. :-)

Do góry