reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nova - gratulacje:) :)

Czyli testy nie kłamią, jest beta jest druga kreska. Chociaż bardzo bym chciała zeby moj kłamał:) Rybce i Truskaffce życzę tego samego.
może mamy jeszcze za niską żeby test pokazał ja się nie załamuje nawet jestem zdziwiona sama sobą ze tak zareagowałam nie martw my się na zapas na to zawsze jest czas

A czy medrol w tabletkach tez bierzesz? ktos o nim słyszał,stosował?
Nie. Tego akurat nie biorę i szczerze mówiąc, pierwszy raz słyszę o tym leku.

Dziewczyny olać sikacze! Nie, nie dosłownie! W przenośni :p Nie kupować i nie robić. Tylko mącą w głowie...jak nie wyjdą to jest "ojej nie udało się :( potwierdzę idąc na betę", jak się uda to też "ojej a jak mnie oszukał? muszę iść na betę". Tak czy siak, beta prawdę powie na sto procent! Sikacze to tylko stresówka. Trzymam za Was kciuki i proszę nie tracić nadziei :)

A teraz prywata - jestem po 5 zastrzyku Menopuru. Czy ból w podbrzuszu wskazuje, że zbliża się dzień 0, czy to raczej oznaka,że coś jest nie tak? Lekarz jutro,więc się dowiem,co wyhodowałam,ale od wczoraj czuję ból - powinnam się zacząć martwić?
Myślę, że nie musisz się martwić. Ja biorę menopur od 10 dni. Też czuję ból i rozpieranie w dole brzucha. Jak wczoraj jeździłam na rowerze i stoczyłam się z wysokiego krawężnika to myślałam, że mi wszystkie jajca pękną! Dzisiaj rano przy siusianiu też. Wszystko tam rośnie, jajniki też to pewnie dlatego ;)
Swoją drogą często w ciągu dnia robię coś w stylu "sss ała", na co M "co jest?",a ja "jaja mnie bolą"...a ten sika pod siebie :D:-p

Nova kciuki zaciskam za ładny przyrost!

Anika co za zajęcia miałaś? Prowadzisz? czy uczestniczysz? :)

Dziś zrobiłam 24 zastrzyk...

dla mnie wynik z testu jest juz w sumie ostateczny, wypłakałam sie, jutro po becie przynajmniej nie będzie juz takiego szoku, tym bardziej ze wynik pewnie zobaczę w pracy.
Jednak miałam ogromne nadzieje ze sie uda, strasznie mnie to przybiło i do następnego transferu podejdę z duża rezerwa, często tak mam ze sie szybko zrażam do rożnych rzeczy, no ale mamy jeszcze 4 mrozaki wiec może któryś sie przyjmie.

Właśnie dziewczyny chciałam zapytać o Wasze samopoczucie. Jesteśmy terminem podobne. Mnie dziś w nocy ból jajnika obudził, ale ja jestem wyczulona po tym usg. Wiem, że mam wielkie jajniki z torbielami. Ponoć tyle torbieli ile komórek pobranych. Pije 3 litry wody i ciągle sikam.
Z innych objawów to chyba bardziej senna jestem. A Wy? Jakieś mdłości? Zapachy? Cokolwiek ....?
Zawroty głowy mam i to dosyć mocne że czasem po ścianach chodzę. Wczoraj w nocy obudził mnie ostry ból w boku pojedyncze ukucie. I wczoraj w dzień czułam pierwszy raz.to dziwne ciągnięcie w pachwinie :) nie takie jak zawsze :) takie inne:) mdłości nie mam jedynie przy tych zawrotach głowy jest mi niedobrze ale nie tak na wymioty. Kręgosłup dalej boli. Czasem brzuch na sekundę dwie :) cera mi się poprawiła na szyi bo przy niedoczynnośći miałam.straszne krosty na szyi po obu stronach a teraz one giną. Nie mam na nic apetytu praktycznie. Lezalabym cały dzień. Lenistwo level 100:) teraz.nawet zabolal mnie brzuch ale.chwilka i spokój :)

Nova - gratulacje:) :)

Czyli testy nie kłamią, jest beta jest druga kreska. Chociaż bardzo bym chciała zeby moj kłamał:) Rybce i Truskaffce życzę tego samego.
Przypominam że przy grubszym endometrium implantacjia następuje później a jeśli dobrze pamiętam to takie miałaś wiec w Twoim przypadku test nie mówi nic w tym dniu

Zawroty głowy mam i to dosyć mocne że czasem po ścianach chodzę. Wczoraj w nocy obudził mnie ostry ból w boku pojedyncze ukucie. I wczoraj w dzień czułam pierwszy raz.to dziwne ciągnięcie w pachwinie :) nie takie jak zawsze :) takie inne:) mdłości nie mam jedynie przy tych zawrotach głowy jest mi niedobrze ale nie tak na wymioty. Kręgosłup dalej boli. Czasem brzuch na sekundę dwie :) cera mi się poprawiła na szyi bo przy niedoczynnośći miałam.straszne krosty na szyi po obu stronach a teraz one giną. Nie mam na nic apetytu praktycznie. Lezalabym cały dzień. Lenistwo level 100:) teraz.nawet zabolal mnie brzuch ale.chwilka i spokój :)
Pierozku ja jak w mojej klinice mam wrażenie ze nie jestem dziś dobrze przepatrzona :rolleyes: to idę prywatnie to mojego osiedlowego super lekarza i on przepatruje mnie i wyniki jeszcze raz .Zazwyczaj mówi to samo co w klinice ale ma więcej czasu i ja idę do niego z pytaniami których zapomniałam zadać tam :rolleyes:

Nie. Tego akurat nie biorę i szczerze mówiąc, pierwszy raz słyszę o tym leku.

Dziewczyny olać sikacze! Nie, nie dosłownie! W przenośni :p Nie kupować i nie robić. Tylko mącą w głowie...jak nie wyjdą to jest "ojej nie udało się :( potwierdzę idąc na betę", jak się uda to też "ojej a jak mnie oszukał? muszę iść na betę". Tak czy siak, beta prawdę powie na sto procent! Sikacze to tylko stresówka. Trzymam za Was kciuki i proszę nie tracić nadziei :)

Myślę, że nie musisz się martwić. Ja biorę menopur od 10 dni. Też czuję ból i rozpieranie w dole brzucha. Jak wczoraj jeździłam na rowerze i stoczyłam się z wysokiego krawężnika to myślałam, że mi wszystkie jajca pękną! Dzisiaj rano przy siusianiu też. Wszystko tam rośnie, jajniki też to pewnie dlatego ;)
Swoją drogą często w ciągu dnia robię coś w stylu "sss ała", na co M "co jest?",a ja "jaja mnie bolą"...a ten sika pod siebie :D:-p

Nova kciuki zaciskam za ładny przyrost!

Anika co za zajęcia miałaś? Prowadzisz? czy uczestniczysz? :)

Dziś zrobiłam 24 zastrzyk...

Rany, Najki, czemu aż tyle tych zastrzyków? Ja mam 158 cm wzrostu, ważę 46 kg, jeśli będę miała jeszcze 5 zastrzyków, to eksploduję... Już teraz mam taki brzuch, jak narzeczona mojego brata,a ona jest w 19 tygodniu ciąży :-) Też co chwilę syczę z bólu, ale mam nadzieję, że jedno z tych jajek,które wyhodowałam jest moim kropkiem i ten ból ma sens :-)

reklama
Do góry