reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

wynik jest szybko w miare? bo w pon już nie bede miała zastrzyku. może bym zrobiła te dwa na antyfosfolipidowy i ten aptt i wtedy bym zadzwonila z wynikami i moze by powiedział czy brac czy nie. Nie chce decydować sama ale jeżeli te zastrzyki jakoś bardzo nie sszkodzą to chce je brac
APTT w diagnostyce zrobili mi w ciagu 2 godzin.
A na przeciwciala antyfosfolipidowe chyba czeka sie 7-14 dni, ale nie jestem pewna.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pisanka powiem tak.
Mi po poronieniach gin zlecil heparyne, mimo ze przeciwciala antyfosfolipidowe mialam w normie.
Powiedzial ze nie zaszkodzi a moze pomoc, bo macica bedzie lepiej ukrwiona bo krew bedzie rozrzedzona, mowiac bardzo prosto;)
Ale jak Ci niepotrzebna heparyna a ja bierzesz to tez ta krew moze byc za bardzo rozrzedzona i wtedy moga sie robic krwiaki i krwotoki.
Tak jak pisze Anika, ciezko tu doradzic, ja sama nie wiem co mam zrobic.
Najlepiej zrob te 2 badania i juz po tym APTT bedziesz cos wiedziala.

Jeżeli lekarz kazał odstawić, to chyba wie co robi. ;)
Miałaś zapobiegawczo czy wskazania jakieś były? Zaufaj lekarzowi. Tu każda z Nas ma inny problem i ciężko jest coś doradzić. Twój prowadzący zna Cię lepiej :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pisanka powiem tak.
Mi po poronieniach gin zlecil heparyne, mimo ze przeciwciala antyfosfolipidowe mialam w normie.
Powiedzial ze nie zaszkodzi a moze pomoc, bo macica bedzie lepiej ukrwiona bo krew bedzie rozrzedzona, mowiac bardzo prosto;)
Ale jak Ci niepotrzebna heparyna a ja bierzesz to tez ta krew moze byc za bardzo rozrzedzona i wtedy moga sie robic krwiaki i krwotoki.
Tak jak pisze Anika, ciezko tu doradzic, ja sama nie wiem co mam zrobic.
Najlepiej zrob te 2 badania i juz po tym APTT bedziesz cos wiedziala.

ok zrobie w pon badania chociaz na krzepliwosc

reklama
Do góry