reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ewunka ja tez potrafię zjeść tą wielka tabliczkę milki, a wazę 43 kg :D:D
Ewelin tez mi sie wlasnie zaczeły płaczliwe dni, za dużo tych hormonów ;/
Ja nie mogę milki mam po niej wzdęcia :laugh2: generalnie dużo rzeczy powoduje u mnie wzdęcia .Ja za czekolada aż tak nie jestem ale Malaga tiki taki i kasztanki i ciasteczka różnego rodzaju. Nie jadam tego dużo ale co dzień jak nałogowiec ..... lubię to .
43 kg przesadzilas :laugh2: przy jakim wzroście ? Wazysz tyle bo lubisz. ? Zaciekawiło mnie :rolleyes:

Opierając się na badaniach opisanych w literaturze medycznej, można wyciągnąć wniosek, że skuteczność obu protokołów jest porównywalna. W jednej z prac (Givens CR, Markun LC, Ryan IP, Chenette PE, Herbert CM, Schriock ED: Outcomes of natural cycles versus programmed cycles for 1677 frozen-thawed embryo transfers Reprod Biomed Online 2009, 19:380-384.) autorzy konkludują, że nie ma statystycznie znaczących różnic w odsetkach urodzeń dzieci po transferach rozmrożonych zarodków przeprowadzanych w cyklach naturalnych (28,1%) w porównaniu z transferami przeprowadzonymi w cyklach sztucznych (27,8%). Optymalna grubość śluzówki macicy to 7-13 mm.

Embriolog nOvum

reklama
Dziewczynki już jestem. Jestem po wizycie. Ogólnie dzień nie zaczął się fajnie bo przejechałam bażanta jadąc do taty....Krzyczałam płakałam jechałam byłam wściekła że mając prawko 9 lat ja akurat dzisiaj musiałam pierwszy raz w życiu coś przejechać.Badania hormonalne ok tak powiedział lekarz ja nie wiem jakie powinny być :) e2 1318, prg >60. Nadal biorę lutinus ale nie 3 razy dziennie po 100 tylko 2 razy dziennie. duphason z 2 dziennie na 1 dziennie, euthyrox tak jak brałam. Dodatkowo wiadomo kwas i zalecił póki nie mam mdłości femibion witaminki dla ciężarnych. Na usg chcieliśmy tylko sprawdzić czy 1 czy 2 niestety wiele widać nie było bo o kilka dni za wcześnie ale 1 jest na pewno co do drugiego to nie był pewny i wróżyć nie chciał. Kolejna wizyta 5.05 możecie mnie zapisać już wtedy myślę rozwieje swoje wątpliwości. Bardzo boli mnie głowa cały dzień, nie mam w ogóle apetytu na nic...chyba że ktoś by mi kapustę dał :p Kupiłam sobie książkę "ciąża dla bystrzaków"..nie wiem czy za wcześnie czy nie ale w ciąży jestem więc mogę czytać :) Kupno książki nic nie zmieni bo co ma być to będzie i jak milion razy powtarzałam na pewne rzeczy wpływu nie mamy. Jestem dziwnie spokojna z myślą o ciąży...jeszcze to wszystko nie poukładane....Ale za to wszystko wokół mnie wkurza, żeby brzydko nie napisać....Dobrze, że tata ze mną pojechał bo ja to bym co drugi samochód otrąbiła...Zrobiłam sobie jakieś choroby 4 toksoplazmozę i 3 inne nie pamiętam jakie...Wynik poznam na kolejnej wizycie...Jest dziwnie..idealnie...ten miesiąc..te wszystkie ostatnie dni...i ten cały rok...16 -stka moja wymarzona:) Chyba wyłączę się na te dwa tygodnie żeby czas jakoś zleciał...
a no i dzisiejsza beta 1376....nie wiem czy to dobrze czy nie biorąc pod uwagę wczorajsze 970

Do góry