reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane ale sie dzisiaj strachu najadłam Poszłam robić zastrzyk z gonapeptylu i w aptece pani powiedziała żeby najpierw pociągnąć strzykawkę do siebie żeby lekarstwo z igły wyciągnąć do strzykawki z powrotem a potem wcisnąć strzykawkę do pierwszej kropli w igle żeby wypuścić powietrze a ja tak jakoś niefortunnie pociągnęłam ta strzykawkę do siebie ze cała zawleczka strzykawki wyskoczyła i myślałam ze całe lekarstwo sie wylało :/ szybko włożyłam zawleczkę ale chyba nic nie zdażyło wylecieć mam nadzieje :/ ale ze mnie ślamazara ;/ stało sie którejś z was kiedyś podobnie?

Ja miałam gotowy i myślałam, ze gonapeptyl jest zawsze w ampulko strzykawce , ale widać myliłam sie [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Westi, co to za numery ten Twój organizm robi?! Ale słuchaj, skoro lekarz robi transfer, to chyba nie nie jest tak tragicznie, tzn. Endo nie dyskwalifikuje transferu?

w sumie grubos endo to rozstrzygajaca sprawa,czesto dyskwalifikuje,oczywiscie nie u Westi....bedziemy je zaklinac i tance indianske odprawiac....

Anika,jak ja ci tej malej laseczki zazdroszcze,bylo zawsze moje marzenie,facetow mam dosyc w chacie;)
nie ma wyrownanych sil;)

Ann wiem. :( jest mi cholernie źle dziś. W ogóle tak nie fajnie wyszło. ..
Strawbelka zaraz, zaraz. Sekundy.
Wiesz mnie leczy całą "trojca" mój dr, endo z jego polecenia i dietetyk tez od niego. Wszyscy się znają, współpracują i idąc do dietetyczki czy endo mogę o ivf gadać, a one za mnie i dr kciuki trzymają. Zdecydowanie jest dobra.
Anika nie wiem. Nigdy nie miałam z endo problemów. Mało tego jestem na progynovie i systen. Powinno urosnąć.
Endo powinno mieć min. 9 mm. Dr mój chciał nawet ok 10 żeby było super. Ale nie ma też za bardzo czasu na czekanie. Raz, że jestem już wysoko w cyklu a dwa, że musimy się w strzelić w okienko. A to wypada za 5 dni. A trzy pan dr ma podobno wiedzę tajemną z robienia transferów i on chce mi robić i juz. Ja zresztą też chcę żeby on robił.
Znalazł gdzieś 9 z kawałeczkiem narobił zdjęć i będzie walczył na transferze.
Się nameczy a ja chyba zalamie.

Co do leków. Teraz mam progynove 3x1 i systen co dwa dni. Od jutra dochodzi 3x1 luteina dp 100, 3x1 duphaston, encorton 1x1, acard 1x1. Oczywiście euthyrox cały czas, folik, magnez i żelazo.

Ja miałam gotowy i myślałam, ze gonapeptyl jest zawsze w ampulko strzykawce , ale widać myliłam sie [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak w gotowej strzykawce ale ja ta sierota przez pomyłkę wyciągnęłam ta zawleczkę która sie wciska w strzykawce żeby wcisnąć lek ;( i nam nadzieje ze nic mi sie tam nie wylało to lekarstwo bo tak sie wystraszyłam ze nie zwróciłam uwagi ;(

Ann wiem. :( jest mi cholernie źle dziś. W ogóle tak nie fajnie wyszło. ..
Strawbelka zaraz, zaraz. Sekundy.
Wiesz mnie leczy całą "trojca" mój dr, endo z jego polecenia i dietetyk tez od niego. Wszyscy się znają, współpracują i idąc do dietetyczki czy endo mogę o ivf gadać, a one za mnie i dr kciuki trzymają. Zdecydowanie jest dobra.
Anika nie wiem. Nigdy nie miałam z endo problemów. Mało tego jestem na progynovie i systen. Powinno urosnąć.
Endo powinno mieć min. 9 mm. Dr mój chciał nawet ok 10 żeby było super. Ale nie ma też za bardzo czasu na czekanie. Raz, że jestem już wysoko w cyklu a dwa, że musimy się w strzelić w okienko. A to wypada za 5 dni. A trzy pan dr ma podobno wiedzę tajemną z robienia transferów i on chce mi robić i juz. Ja zresztą też chcę żeby on robił.
Znalazł gdzieś 9 z kawałeczkiem narobił zdjęć i będzie walczył na transferze.
Się nameczy a ja chyba zalamie.

Co do leków. Teraz mam progynove 3x1 i systen co dwa dni. Od jutra dochodzi 3x1 luteina dp 100, 3x1 duphaston, encorton 1x1, acard 1x1. Oczywiście euthyrox cały czas, folik, magnez i żelazo.

Wieska-
nie lam sie,jeszcze pare,pozaklinamy i urosnie;););)

A czy któraś z was musiała w trakcie stymulacji brać antybiotyki bo sie np rozchorowała tj. Jakaś angina czy oskrzela?Jak to jest z lekami -antybiotykami w trakcie stymulacji? Moja 3 letnia córcia jest chora i nie wiem co by było gdybym cos teraz złapała ;( a punkcja dopiero za tydzień chyba :/

Malutkikaczorek...ja tak jeszcze nie pociagnwlam ale co zastrzyk to zamiastodrywac lepek tej fiolki to cala jej gorna polowe miazdze i zawsze zastanawiam sie czy wpadlo tam szklo...a i do pracy chodze z plastrami na palcach bo zawsze niemilosiernie sie potne...

reklama
Do góry