reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewelin ja w 1szej ciazy chciałam z kolei jak najszybciej wiedziec, wiadomo najważniejsze żebym w ogole zaszła w ciąze i zeby dziecko było zdrowe, ale gdyby to była dziewczynka to był by szczyt szczytów mojego szczęscia :)

reklama
Anika mi lekarz powiedział, ze od pół roku nie stosuje się juz tej kwalifikacji na klasy zarodków, mialam w karcie zapisane cos w stylu "podano zarodka bl1.2.4" czy jakos tak, moze odwrotnie te cyferki były nawet. Szkoda, ze u nas w pl nie jest legalne badanie zarodków pod kątem płci, pewnie byśmy się zdecydowali na taki wczesny podgląd
Truskawka najwazniejsze zeby bylo zdrowe, a chlopiec czy dziewczynka...tak samo bedzie sie kochac.
Dobrze ze nie ma weryfikacji plci, bo za chwile ludzie by chcieli weryfikacje koloru oczu, wlosow...ogladalam kiedys program o in vitro do czego to wszystko zmierza i troche mnie to przerazilo, bo mowili ze niedlugo nawet ludzie zdrowi beda sie poddawac in vitro zeby wybrac cechy dziecka. Program byl z jakiejs kliniki za granica i mowili o wszystkich osiagnieciach. Takze to nie byla nagonka na in vitro tylko dokument;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Całkowicie zgadzam się ze Strawbelka. Większość przeciwników ivf tak też patrzą na nas. I to jest duży strach. "Tworzenie ludzi". Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie.
Chociaż -chyba w Chinach- podobne rzeczy z wyborem się dzieją.

Truskawka najwazniejsze zeby bylo zdrowe, a chlopiec czy dziewczynka...tak samo bedzie sie kochac.
Dobrze ze nie ma weryfikacji plci, bo za chwile ludzie by chcieli weryfikacje koloru oczu, wlosow...ogladalam kiedys program o in vitro do czego to wszystko zmierza i troche mnie to przerazilo, bo mowili ze niedlugo nawet ludzie zdrowi beda sie poddawac in vitro zeby wybrac cechy dziecka. Program byl z jakiejs kliniki za granica i mowili o wszystkich osiagnieciach. Takze to nie byla nagonka na in vitro tylko dokument;)

W Hiszpanii ludzie zdrowi podchodzą do in vitro jest to normalne . Oczywiście nie badają płci koloru oczu i innych cudów to dla mnie jest strasznie dziwna potrzeba ludzi. .....

Hej Kochane :)
Mam plan na dalsze moje zmagania :) tym razem podejdę do transferu na takiej trochę kombinacji (dziękuję Sham!! :* ) Ostatnio p.doktor chciała spróbować na naturalnym cyklu skoro po poprzednim sztucznym transfer się nie udał. Na naturalnym oczywiście pęcherzyk zamienił mi się w torbiel która teraz zwalczam :( To teraz zaproponowałam że może zrobimy tak: niech sobie pęcherzyk rośnie i rośnie a potem wezmę zastrzyk na pęknięcie. I zobaczymy co to z tego wyjdzie :) Tak więc w przyszłym tygodniu jadę zrobić posiewy bo poprzednie są już nieważne a muszę zdążyć przed @, potem @ i 5 maja wizyta w klinice. Zobaczymy czy torbiel się wchoneła i jak tam wszystko się ma :) Działamy dalej!! :)

W Hiszpanii ludzie zdrowi podchodzą do in vitro jest to normalne .
Ewunka ale mi chodzilo o to ze ludzie zdrowi beda podchodzic do in vitro zeby wybrac cechy dziecka: plec, kolor oczu, kolor wlosow.
Jeszcze tam cos mowili o inteligencji dziecka, ze to tez da sie zbadac.
Ogolnie dla mnie to byl matrix az mi sie nie chcialo w to wierzyc ze badania i osiagniecia w kwesti in vitro poszly tak daleko.

Ewunka ale mi chodzilo o to ze ludzie zdrowi beda podchodzic do in vitro zeby wybrac cechy dziecka: plec, kolor oczu, kolor wlosow.
Ogolnie dla mnie to byl matrix az mi sie nie chcialo w to wierzyc ze badania i osiagniecia w kwesti in vitro poszly tak daleko.

Poszukam wieczorem, moze gdzies znajde ten material na internecie, to wrzuce;)

reklama

Oglądałam ten program i tez za głowę się łapalam.

Do góry