reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nas lekarz sie pytał czy chcemy transferować 1 czy 2 zarodki to spytałam jak lepiej.Powiedzial ze 1 zarodek to większe szanse na donoszenie zdrowej ciąży ale z kolei 2 zarodki to większa szansa ze w ogóle sie uda ale większe ryzyko poronienia i stwierdził żeby za pierwszym razem transferować 1 zarodek a jeśli sie nie uda to następnym razem dwa ale jeśli sie teraz nie uda to nie wiem czy będę jeszcze raz chciała przechodzić przez te wszystkie zastrzyki :/
U mnie w standardzie polecają 2 możesz wybrać tez 1 lub 3 .

reklama
Zaczynam od gonal 300 + menopur 75 wstępnie . Potwierdzi mi w poniedziałek po usg teraz biorę antykoncepcyjne na wyciszenie 10 dni
Ja miesiąc od operacji brałam co 4 tygodnie decapeptyl przez 3 miesiące i odrazu po punkcji odbarczającej zaczęłam od 150 gonapeptyl i pół strzykawki gonalu. po 2 dniach doszedł menopur po 300. Gonal brałam przez całą stymulacje menopur od 2 dnia a gonapeptyl przez 6 pierwszych dni .

Na mojej ulotce było napisane,że mogą wystąpc plamienia jako skutek uboczny. Może tak po prostu zareagował organizm?
Ja czasem brałam 3 opakowania bez przerwy żeby mi endometrioza nie dokuczala i czasem pojawiały się brązowe upławy w trakcie antykoncepcji .Lekarz mówił ze to nic złego tak po prostu . Kazał nie zwracać uwagi to nie zwracałam

O może właśnie tu popełniam błąd po wbiciu nie puszczam fałdu przed wstrzyknięciem leku tylko po. To ma sens ;)
Może. ....
Mi kazali puszczać bo jak trzymasz to nawet igłę wypychasz . Nie miałam nawet nigdy sinika .....
Raz trafiłam w naczynko to mi oczy na wierzch wyszły i prawa strona bolała 3 dni i robiłam wtedy 3 dni z lewej strony .

Może. ....
Mi kazali puszczać bo jak trzymasz to nawet igłę wypychasz . Nie miałam nawet nigdy sinika .....
Raz trafiłam w naczynko to mi oczy na wierzch wyszły i prawa strona bolała 3 dni i robiłam wtedy 3 dni z lewej strony .

Jutro spróbuje tak jak pisałaś i zobaczymy. Ja miałam siniaki 2 razy. Ostatnio też w coś się wbiłam bo krew leciała jak nigdy.

reklama
Jutro spróbuje tak jak pisałaś i zobaczymy. Ja miałam siniaki 2 razy. Ostatnio też w coś się wbiłam bo krew leciała jak nigdy.
Ja im dłużej robię zastrzyki tym gorzej mi wychodzą :) tez ostatnio zaczęły mi wypływac kropelki i czasem zdarzy się krew...wrrr nie wiem jak je robić :) kiedyś się może nauczę [emoji4]

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry