reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczynki nie wiem czy moge do was dołączyć ja jestem po in vitro za pierwszym razem sie udalo lecz poroniłam w 8 tygodniu a dowiedziałam sie w 10. Potem miałam transfer crio lecz nie udał sie. Teraz stoję w miejscu bo refundacja zakończyla sie. Mam do was pytanie moze wiecie jakie witaminy mężowi podac na poprawe nasienia.

reklama
Czesc dziewczynki nie wiem czy moge do was dołączyć ja jestem po in vitro za pierwszym razem sie udalo lecz poroniłam w 8 tygodniu a dowiedziałam sie w 10. Potem miałam transfer crio lecz nie udał sie. Teraz stoję w miejscu bo refundacja zakończyla sie. Mam do was pytanie moze wiecie jakie witaminy mężowi podac na poprawe nasienia.
Witaj ewcia my się znamy chyba z innego forum tam byłam jako gość MM :-)

Dziewczyny ale bym się napila chociaż 2 lyczki piwa heh...

Ewunka każda stymulacja jest inna, dziwne że teraz nie ruszyło nic a lek ten sam. Może źle przechowujesz roztwory, albo coś.. Bo menopur np. trzeba odpowiednio rozpuścić i przechowywać, a jak masz stymu do IUI to dostajesz 75j a to są peny, gdzie nie trzeba specjalnie dbać o to jak się przechowuje itp.. 'Objawy, które opisujesz przypominają mi menopauzę, a nie ciąże, jednak każdy ma inaczej. Patrz na Hess, ivf nie dało rady a natura tak:-p Coś tam musiało iivf pomóc, wiec może u Ciebie tez coś się odblokowało. Co do endo, to fakt endometrioza większ ryzyko poronien klinicznych, jednak patrząc po forum tez nie ma reguł. A co do dawek leków to wysokie dawki, oprona ta przysadka, albo coś nie tak było... U mnie na przykład wyciszanie - gonapeptyl co drugi dzień przez 2 tyg, antyki tez wszystko to samo identyko!!! A w pierwszej stymulace nie wyciszyli mnie dobrze, a w drugiej e2 był 0!! czyli w ogóle przysadka nie produkowała hormonów. Zatem Bóg z tobą siostro:-p niech Ci w dzieciach wynagrodzi...

No właśnie jak Was czytam to sama się zdziwiłam bo widać że w każdej klinice mają swoje zasady prowadzenia. Ja biorę od-21dc dekapeptyl od 5 dc gonal i prefaveris jutro 11dc i ust kontrolne i pierwszy raz zrobią mi estradiol i progesteron. Martwi mnie też jeszcze ten ucisk na pęcherz. A jak to jest u Ciebie?
Wszystko dobrze masz kontrolę po 5 lub 6 zastrzykach gonalu wiec jak prawie każdy niektórzy zaczynają zastrzyki w 2 dc inni w 5 dc ale kontrol po 5- 6 .? Masz jeśli dobrze zrozumiałam.

reklama
Do góry