reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, pytanie z nurtu glupszych :p czy w ciąży zmieniał Wam się biust, tzn. Wielkość? Mam na myśli to, że urósł, a później zmalał o tak na zmianę? Że jednego dnia biust pełniejszy niż innego?

Mi wszystko dziala tylko standardowo suwakow nie ma. Annemarie ale Ty masz lajki skoro polubilas moj wpis. Chyba ze nie na teflonie pisałaś:) nawet mi tego teflona juz nie podkresla jako blad :D
West co tam? Co tak cicho siedzisz?

Dziewczyny, pytanie z nurtu glupszych :p czy w ciąży zmieniał Wam się biust, tzn. Wielkość? Mam na myśli to, że urósł, a później zmalał o tak na zmianę? Że jednego dnia biust pełniejszy niż innego?

Moj tylko rósł:)

Moze to od dawki zalezy, nie wiem.
Ja mam 225 menopur i 150 bemfola.
Do tego cetrotide jako antagoniste od 5dc juz( od wieczora)

To ja mam tylko Menopur 225 i Gonapeptyl, ja zawsze w sumie słabo odpowiadam na stymulację ale teraz po Tobie dopiero widze jak wolno rosną.

No to ładnie juz :) kurde, rosnie Mi zdrowy narzeczony dla Emuta :D

Ja musze z nia cwiczyc to podnoszenie sie jak jej sie rece daje bo to jedyne czego nie chce jej sie robic a powinna koło 11/12 tygodnia.

A powiedz mi to normalne se musze nadal jej rece zawijać do spania? Bo tak macha witkami ze sie budzi i jak tylko zawine ja w pieluchę i w rożek od razu sie uspakaja i usypia w pare sekund - ale zastanawiam sie czy u prawie 3 miesięczniaka to normalne.

Pozatym spi grzecznie, je dwa razy w nocy ( wlasnie po drugiej szamie jestesmy) krzyczy na tatusia i mamusie czesto jak jej sie cos nie podoba i coz, zachowuje sie po prostu jak dziecko :)

Ja zaczelam z nia chodzic na spacery w chuście w koncu bo snieg zszedł !! Odpalam ebooka i lece w gory [emoji16]
to podnoszenie, to leży na plecach i łapiesz za rączki i podnosisz do siadu? bo jeśli o to chodzi to mojemu to szło kiepsko i słyszałam, że nie powinno się sadzać dziecka jak nie jest gotowe. U nas gadzina tak średnio z główką było przy podnoszeniu. W ogóle u pediatry to on zalicza relax leje po ścianach :-) w domu mostki ćwiczy i inne cuda a u pediatry na początku udawał że go nie ma, albo tak fascynowały go jej okulary:-p Zaprzyjaźnili się jak obsikał jej ścianę w gabinecie.. Teraz jak kłade go na kolanach to mu się nie podoba i hop do siadu i jakoś się trzyma ale nie stabilnie to go kładę na siłę, bo to ponoć nie zdrowe. To się ze mną siłuje, im większy opór tym lepsza zabawa i dopiero teraz ładnie łepek trzyma jak za raczki go podnosiła pediatra i się rozgląda, ale on ma prawie 5mscy.
A co do spania ja rożki wyzuciłam po 3tygodniach mój lubi przestrzeń i spi z rekami na kocyku,nie wpakujesz go:-p jeszcze większa agresja ale wiem, że dużo dzieci lubi. Mój syn nie lubi leżaczka, no czasem wibra jest fajna, dopóki mu się nie cofnie od tej wibry:-p karuzela to zło i strata czasu, ale TV to jest wynalazek, smycze do kluczy które można łapać i wszystko co się zmieści do buzi:-p poduszka mamy tez jest fajna ale się do gęby nie mieści. Co do dziwnych zachowań, dziwnie reaguje na mój dzwonek telefonu i zaczyna się trzaść???? musiałam zmienić, babka chce go melisą faszerować, bo jak ma nerwa to drgawek dostaje, a przecież to młody OUN to jak ma być opanowany:-p

reklama
Dokaldnie to samo - ja rozumiem ze daleko mieszkamy ze jestemy z nia pierwszy raz i wogole ale kur....pojechaliśmy do niej na prosbe meza bo "matka sie obrazi" dzien przed wyjazdem a właściwie w dniu wyjazdu( bo stscjonujemy zawsze u moich rodzicow 20km obok) i my samolot o 6 w sobote o 3 trseba wstac z dzieckiem, w piatek sie pakowac s nie po gościach jezdzic, jak chce niech ona przyjedzie ale nie.
Efekt taki ze zrobis jak mowisz, nachyliła sie i pieprzyła takie bzdety " co ? Biją cie rodzice prawda? Biją? I głodzą?biedns moja głodzą cie rodzice "
I nagle chwyciła mała bo myslala zr mała ja lubi( wielkie oczy i machanie nogami - z nerwow i strachu a nie ze lubi) i mała w ryk momentalnie, wkurwilam sie bo sie pyta czy mozna ! I mała zanosi sie płaczem a ts zamiast ja odlozyc to ciągnie ja i " ja musze" wyrwałam jej dziecko zamknęłam sie w drugim pokoju o zabronilam wchodzic az maz przyszedł ( wyszedł do sklepu)pojechaliśmy do domu i efekt tski ze 3h dziecko z rak zejsc nie chciało - biedna moja malutka:(
eeeee to ja mam cygańskie dziecko. Ja myślę, że to zależy od humoru królewicza jak się obudzi i ma 5 gęb nad sobą to tylko widzi opcje zabawy. a jak już coś mu nie leży to budzi się już kwękając i wtedy pogadać, że nie ma sensu tak dnia zaczynać:-p albo cyca do gęby i od razu jest lepiej:-)

Do góry