reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

objawy tzn. bardzo się pocę w nocy i bardzo często się budzę w nocy (mam lekki sen). Kiedy testujesz?

upsa ja też przy ostatnim udanym crio bardzo się pociłam-wręcz pływałam i często się budziłam :D, nie chcę prorokować ale.....efekt tego pocenia ma prawie 8 miesięcy leży w pokoju obok i sobie smacznie śpi :)

reklama
Witam dziewczyny, ja chyba do Was też dołączę (jak mnie przygarniecie :-) ) byłam wczoraj u ginia i mi zapowiedział, że skoro do tej pory się nie udało (przy ostatniej IUI miałam super warunki) to mamy pomyśleć nad inv. Zdecydowaliśmy, że skoro już jestem po porcji CLO to ostatni raz zrobimy inseminacje- wypadnie we wtorek albo środę, a potem inv- trochę mnie zbił ilością badań i leków, ale widzę, że to norma. Ile Was wyszło inv w całości???Nas lekarz nastawił na 8-10 tys- w zależności od porcji leków. Podobno w Czechach są tańsze- czy któraś z Was z tego korzystała???
dokladnie ja przy udanym I ICSI tez tak mialam wiec UPSA, kciukasy!

Witam,
Lolitka- robię w Opolu- jestem z tego zielona, dlatego Was się pytam, narazie bazuję na tym co mi powiedział lekarz. Sam transfer kosztuje 4200zł- to czyli reszta wychodzą leki?!?!?

sam transfer kosztuje 4200 - tylko transfer? to bardzo drogo. ja za szpital, punkcje, transfer i prowadzenie stymulki placilam 3900...plus leki wiec u mnie calosc wyszlo ok 7tys... leki ci wyjda srednio 4tys (moga byc odchylenia spore w zaleznosci od protokolu i dawki lekow)

hejka, gratuluje dobrych wyników:-) kiedy planujesz wystartować?

upsa to fajnie ze jestesmy we dwie, zawsze rażniej. ja już strasznie sie wkurzam tym czekaniem. chciałabym sie położyć i obudzić w piątek...ale nie da sie tak. co do snu to ja też mam kiepskie spanie, ale to chyba dlatego ze człek mysli o jednym i dlatego, ja dzisiaj w nocy 2 rzay wstawałam na siku....ale pewnie to nic nie znaczy....albo znowu coś wymyslam. generalnie to boje sie ze to sa odczucia i bóle urojone......poprzednio miałam też niezłe obkawy i co??? czarna dupa...... ale cóż trza czekać.
To wszystko zależy od lekarza, co powie jak wszystkie wyniki badań zobaczy. Ja jestem gotowa już i w zasadzie chcę jak najszybciej sie da;-)
Trzymam za Ciebie kciuki:tak:

Dzięki lolitka za info.
Tam gdzie się leczę to prywatna klinika- gdzie sprzęt, lekarze, obsługa jest rewelacja- a za to się niestety płaci.
Właśnie o ci chodzi z tym protokołem, ile czasu ty potzrebowałaś nim zrobiono transfer???U mnie powiedział kilka badań na dzień dobry, po których się okaże co dalej. Narazie czekam na IUI, także wszystko mi się o 1 cykl przesunie

wszyscy robia w klinice prywatnej:) dlatego wszyscy placa:)

jesli naprawde masz placic tylko za sam transfer 4200 to ty uciekaj z tej kliniki i se znajdz inna. bo nawet w novum gdzie jest chyba najdrozej sie placi 6000 za calosc plus leki, a w invikcie sie mozesz zalapac na ivf do skutku.

ile sie czasu potrzebuje? zalezy od protokolu: od 2 tygodni do 1.5 miesiaca

hope71 dzięki za podpowiedź , zbyt dużo czasu mi nie zostało bo ok tygodnia jeżeli wszystko ze mną ok jeżeli nie to następne 2 miesiące czekania , ale jutro kupię co mi polecasz.

sylha ja poprzednio leczyłam się w provicie Katowice i niestety ceny jakie podajesz są zbliżone. Moja 1 próba wyniosła ok 12 tys.

Ostatnia edycja:
reklama
Lolitka- co to znaczy 6000zł za całość + leki???To oprócz transferu, leków i wcześniejszych badań coś jeszcze jest?!?!?
Nie wiem czy ta rezygnacja z mojej kliniki mi coś da, bo najlbliżej to albo Wrocław albo Katowice gdzie w 1 stronę mi wychodzi 100km- znowu stracę paliwo i czas na dojazdy- to efekt końcowy będzie taki sam.

Do góry