reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny, dawno tu nie zagladalam bo chcialam troche odpoczac od tematu ciazy z in vitro.
Jednak sytuacja zmusza mnie o zapytanie o porade.
Od dluszego czasu meczyly mnie wymioty, od wielkiego piatku wymioty sie uspokoily, muli mnie od czasu do czasu ale pozatym nic powaznego.
Od wlasnie piatku zuwazylam dziwne uplawy tak jakby prawie brazowe, bazdzo pomaranczowe, wczoraj juz widzialam sluz podbarwiony krwia, to znaczy nie wiele ale taki rozowy, i nie przy kazdym podcieraniu, dzis sytuacha sie powtarza.
Jak wczoraj jakos staralam sie nie panikowac tak dzic cala sie trzese.
Jestem w 10 tygidniu ciazy blizniaczej poprzez ICSI nie wiem co robic, jestem pod opiekoa kliniki i bede dalej do 12 tygodnia.Gdybym byla w Polsce zadzwonilabym na izbe przyje , ale ze mieszkam w Szwajcarii raczej tego nie zrobie bo tu ciaza do 12 tygodnia to nie ciaza, a tymbardziej ze nie krwawie tylko lekko plamie.
Pozostaje czekac do jutra z tel do kliniki, gdzie jestem pewna ze po swietach nikt mnie nie orzyjmnie na zawolanie.
Co w tej sytuacji zrobic dzwonic na izbe mowiac ze plamie i sciemniac ze boli mnie brzuch?
Prosze poradzcie cos dziewczyny.

reklama
Witajcie dziewczyny, dawno tu nie zagladalam bo chcialam troche odpoczac od tematu ciazy z in vitro.
Jednak sytuacja zmusza mnie o zapytanie o porade.
Od dluszego czasu meczyly mnie wymioty, od wielkiego piatku wymioty sie uspokoily, muli mnie od czasu do czasu ale pozatym nic powaznego.
Od wlasnie piatku zuwazylam dziwne uplawy tak jakby prawie brazowe, bazdzo pomaranczowe, wczoraj juz widzialam sluz podbarwiony krwia, to znaczy nie wiele ale taki rozowy, i nie przy kazdym podcieraniu, dzis sytuacha sie powtarza.
Jak wczoraj jakos staralam sie nie panikowac tak dzic cala sie trzese.
Jestem w 10 tygidniu ciazy blizniaczej poprzez ICSI nie wiem co robic, jestem pod opiekoa kliniki i bede dalej do 12 tygodnia.Gdybym byla w Polsce zadzwonilabym na izbe przyje , ale ze mieszkam w Szwajcarii raczej tego nie zrobie bo tu ciaza do 12 tygodnia to nie ciaza, a tymbardziej ze nie krwawie tylko lekko plamie.
Pozostaje czekac do jutra z tel do kliniki, gdzie jestem pewna ze po swietach nikt mnie nie orzyjmnie na zawolanie.
Co w tej sytuacji zrobic dzwonic na izbe mowiac ze plamie i sciemniac ze boli mnie brzuch?
Prosze poradzcie cos dziewczyny.
Kłam ile się da,podstawa żebyś wylądowała u lekarza,mów,ze plamisz żywą krwia i masz skurcze. To co opisujesz wg.to powód wystarczajacy.

Dzień dobry dziewczynki w ten piękny słoneczny dzień :)

martka no i dobrze, że powiedziałaś :) I też jestem tego samego zdania co marzen, że w kolejną Wiekanoc tez się nie napijesz :)
A co do wina :) Mi teściowa proponowała, ale nie chciałam i oczywiście lawina pytań dlaczego, a może jednak się napijesz. Ale sobie później odpuściła :)
Życzę Wam kolejnego udanego dnia w gronie najbliższych :) ale pamiętajcie dziś nabieracie siły, bo jutro zabieramy się znów do pracy i dużo kciuków będzie potrzebnych :D
Trzymam was za słowo dziewczyny :) z tym, że za rok nie będę piła :)
My już w domu, odwiedziny się zakończyły, teraz czas na prawdziwy relaks. Jednak co u siebie w domu to u siebie.
A jutro rano działamy dalej :)

Dziś jeszcze odpoczywamy i świętujemy, ale od jutra będzie się tu działo :)

MARZEC

29: Rada - podgląd w czasie stumulacji
29: natula - usg przed crio
29: Malina - usg w trakcie stymulacji
29: kasia_Basia - usg w trakcie stymulacji
29: ewelina86 - usg w trakcie stymulacji
29: Martka83 - usg i wyznaczenie terminu crio
29: yplocka - pierwszy dzień stymulacji

30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze
30: westaice - betowanie
31: Falka302 - wizyta przed crio

KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
1: Bety72 - usg i ustalenie terminu crio
4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Marluna, dzwoń i mów, ze źle się czujesz i ze masz niepokojące objawy. Nie są w stanie sprawdzić, czy rzeczywiście ból Cię i brzuch i masz skurcze, ale mają obowiązek Cię zbadać. Najważniejsze Twoje Maluchy!!

Dziewczyny zadzwonilam na izbe przyjac , bo zdaje sobie sprawe ze tu w Szwajcarii, przejazdzka na izbe przyjec bez wczesniejszego zameldowania moze sie skonczyc odeslaniem do domu.
Mila pani dyzurna ginekolog poinformowala mnie ze na bol brzucha trzeba wziasc paracetamol, plamienia sie zdarzaja w ciazy punkt.
Oczywiscie pojnformowala mnie ze moze byc tak ze zaczyna sie poronienie ale jezeli tak jest to ona i tak nie moze niczym temu przeciwdzialac.
Mam sie zglisuc jak sie zaczna nieziemskie bole i krwawienie jak przy miesiaczce, wtedy bedzie mozna zrobuc lyzeczkowanie.
Jestem rozgoryczona i lzy plyna same po policzkach, z nikad pomocy w tej durnej Szwajcarii.

Dziewczyny zadzwonilam na izbe przyjac , bo zdaje sobie sprawe ze tu w Szwajcarii, przejazdzka na izbe przyjec bez wczesniejszego zameldowania moze sie skonczyc odeslaniem do domu.
Mila pani dyzurna ginekolog poinformowala mnie ze na bol brzucha trzeba wziasc paracetamol, plamienia sie zdarzaja w ciazy punkt.
Oczywiscie pojnformowala mnie ze moze byc tak ze zaczyna sie poronienie ale jezeli tak jest to ona i tak nie moze niczym temu przeciwdzialac.
Mam sie zglisuc jak sie zaczna nieziemskie bole i krwawienie jak przy miesiaczce, wtedy bedzie mozna zrobuc lyzeczkowanie.
Jestem rozgoryczona i lzy plyna same po policzkach, z nikad pomocy w tej durnej Szwajcarii.
Nie wierzę :( co za podejście!!! Mam nadzieję, ze jutro klinika bedIe miała lepsze rozwiazania i coś zaradzi. No jak tak można, co to za beznadziejne podejście :/

Nie wierzę :( co za podejście!!! Mam nadzieję, ze jutro klinika bedIe miała lepsze rozwiazania i coś zaradzi. No jak tak można, co to za beznadziejne podejście :/

Ja tez anika nie chcialam wierzyc wlasnym uszom, jutro w klinice moze nie byc lepiej bo pewnie personel po swietach jeszcze nie bedzie w komplecie, takze mysle ze jak sie uda to moze przyjma mnie w czwartek najwczesniej, obym dotrwala.

reklama
Ja tez anika nie chcialam wierzyc wlasnym uszom, jutro w klinice moze nie byc lepiej bo pewnie personel po swietach jeszcze nie bedzie w komplecie, takze mysle ze jak sie uda to moze przyjma mnie w czwartek najwczesniej, obym dotrwala.
Dotrwasz! Nawet nie myśl inaczej! Lez dużo i odpoczywaj. Bierz leki. Wiem, ze brzmi to głupio, ale staraj się wyciszyć i myśleć pozytywnie. Zaciska kciuki!!!

Do góry