reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak na zwolnieniu dr C. nalegał. Po przemysleniu przyznałam mu rację.
Taki zwyczajny opis:) mi się strasznie płakać chciało i dalej mi się chce jak sobie przypominam panią embriolog i Przemcia.
Faktycznie. Spróbuj na spokojnie z mroziem.
A co ma nie zostać? Embriolodzy z nim pogadaja jyz tam!
Fakt jest taki, że czuje, ze jesteś nie zadowolona ze swojego dr i chyba a w ogóle kliniki co?
Przetraw to i na spokojnie podejdź do crio.
A ja Ci życzę dr mego na transferze!
I głowa do góry. Olej wszystko w okół. A Maluch zostanie! Nie ma wyboru! :)

A chyba, że. Ja nie wiem bo mój dr tak kombinowal żeby wszystko było u niego od początku do końca. Oprócz punkcji.
Ale zgodnie stwierdziliśmy, że punkcja najmniej ważna :)

Trochę lipa powiem Ci. Nawet nie wiem co Ci napisać. A czuje, ze jesteś rozczarowana. Takie całkowite przeciwieństwo moich odczuć i wrażeń.

Chyba cos w tym jest... Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Mam nadzieje ze sie uda z naszym jedynym mrozaczkiem ale gdyby nie to zastanawiam sie nad novum.
Iga jestes zadowolona z novum? Jaki lekarz Cie prowadzi? Znam ze 3 dziewczyny którym sie u nas w szcz nie udalo a w novum od razu zaskoczylo.

reklama
tak to może być czynnik meski, albo pech i embriolog wybrał plemniki o podwyższonej fragmentacji - nie da się tego zbadac, sa tylko metody pośrednie, albo mąż może mieć podwyzszona fragmentacje nasienia, co nie czyni go jeszcze bezpłodnym:-p poza tym nasienie się produkuje 73dni, za tyle mogą być wszystkie zarodki piękne, bo np. stress zniszczyl spermatogenezę, no i jeszcze jedno nasienie jest dynamiczne tzn. raz lepsze, raz gorsze. Jak na 3 zarodki, 3 zapłodnione to dobry wynik, statystycznie potrzeba zaplodnic 10 oocytów by mieć 1-2 blastocysty, to co ty chcesz z 3 zarodków od razu 3 blastki:-p a gorsze tzn. jakiej klasy były w 4 i 5 dobie?
Kate ale Ty masz wiedze kobieto, jestes moja encyklopedia :) mozna zrobic jakies badania zeby sprawdzić ta fragmentacje? Jak tu pomoc tej armii? Dr po wyniku badania nasienia stwierdzil ze jest bardzo dobrze bo ruchliwosc i ilosc jest bardzo ladna tyle tylko ze morfologicznie jest 1% prawidlowych, wiec moze w tym tkwi problem?! Mialam 6 komorek zapldonionych z 12, zaplodnily sie 3, dzwonilam w 3 dobie i wszystkie rozwijaly sie prawidłowo a w 5 dobie zostal tylko jeden. Wiem ze wymagam duzo od moich jajek ale chciałam miec chociaz 2 zeby jeden byl w zanadrzu, w razie gdyby sie nie udalo... Liczylam na to ze z moim pco naprodukuje wiele i niie bede powtarzac tego wampirzego klucia...

Chyba cos w tym jest... Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Mam nadzieje ze sie uda z naszym jedynym mrozaczkiem ale gdyby nie to zastanawiam sie nad novum.
Iga jestes zadowolona z novum? Jaki lekarz Cie prowadzi? Znam ze 3 dziewczyny którym sie u nas w szcz nie udalo a w novum od razu zaskoczylo.

Ciężko mi by bylo nie byc zadowolona skoro udało mi się za pierwszym razem. Chodziłam do doktor Zygler i jestem z niej bardzo zadowolona i jak tam wrócę to tez do niej. Natomiast nie polecam doktor Magdy L. strasznie zakręcona,zlecila kilka razy te same badania a potem do nas z geba ze powinniśmy sami tego pilnować. A skąd ja kuwa mam wiedzieć co mi zlecila jak jeszcze nie było wszystkich wyników. Ale generalnie bardzo pozytywnie oceniam ta klinikę.

Ewelin niezły sen, juz niedlugo sie spelni i to z happyendem ;)
Westi masz zwolnienie i wstajesz o 6.30! No co Ty kobitko masz szanse sie wyspać a Ty co? :D
Iga a Ty robilas klasyczne ivf czy icsi? Jak u nich z terminami?
Rowniez kciuki trzymam za dzisiejsze wyniki!! Dajcie znac dziewczyny co tam jak tam.
MartiniM gratuluje galopujacego serduszka ;)

Kurde to ile mniej więcej trwa stymulacja bo mi dr powiedział że punkcja za ok 2 tygodnie
To zależy od tego jakiej wielkości będą jajka. Jak nie będą u mnie duże to pewnie zwiększa dawkę leków zobaczymy we wtorek. Za pierwszym razem ok 13 dni trwała u mnie stymulka. Teraz powiedział, że szybciej bo od sporej dawki zaczynam na tym samym leku co za pierwszym razem

Westi masz zwolnienie i wstajesz o 6.30! No co Ty kobitko masz szanse sie wyspać a Ty co? :D
Rowniez kciuki trzymam za dzisiejsze wyniki!! Dajcie znac dziewczyny co tam jak tam.

ICSI. Na pierwsza wizyte chyba z miesiąc czekałam a później to praktycznie na kiedy chciałam to mnie zapisywali i do tego samego lekarza.

reklama
Moja droga buduje domek kropkowi progestenami itp. tak więc zaczynam o 6 :)
Falka jest "cos" takiego.

Agatek cofnij się kilka stron wcześniej razem z Kate chyba do Falki Pisalysmy, że to nie ma żadnego znaczenia. Klasa zarodka jest do klasyfikacji i tyle. Pamiętaj, że jak zechce z Tobą zostać to zostanie i ten najgorszy z puli. A najlepszy jak mu się nie spodoba to odejdzie i tyle. Kwestia szczęścia. I nie smutaj tu! To forum pozytywnego myślenia.

A i jeszcze Falka jeśli ma Cię to uspokoić to ja bym zmieniła, ale ja swoje zdanie wyraziła wcześniej na temat samopoczucia i jego istotnosci.

Ewelin nie może być inaczej. I zobaczysz, że sen się spełni i będzie transfer za dwa tygodnie +/- :)

Do góry