reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Myszka
dziękuję za szczegółową odpowiedź. A podchodziliście z IMSI czy ISCI ? A jeśli mogłabyś jeszcze napisać parę słów jak wygląda wybór nasienia dawcy. Mieliście w ogóle jakiś wybór czy klinika decydowała?
A przede wszystkim tak jak piszą dziewczy nie sugeruj sie testami sikanymi to za wcześnie na taki test. Czytałam juz tyle wpisów o negatywnych testach i pozytywnych betach że przestałam wierzyć w testy szczególnie na tak wczesnym etapie. Wiec kochana nie smuć się :-)

reklama
saksmi1- chciałaś złapać doła? tyle razy dziewczyny pisały, że większość testów jest niewiarygodna, nawet przy becie ok. 100 wychodzą negatywnie, zasłużyłaś na klapsa.
eweli- fluidki złapałam wszystkie:-)
danii- ja najprawdopodobniej już w tym cyklu (szybko nie) , byłoby to ICSI na cyklu naturalnym, dr powiedział,żebym była 12,13 d.c. i jak coś będzie to nakłujemy, zdecydowałam się na to bo koszt 2500zł (przynajmniej tak piszą w cenniku), a dr twierdzi, że czasem jak jajniki nie reaugują na stymulację to w nastepnym cyklu może być jakiś odzew.
Dziewczyny niewiecie jak jest z FSH po cyklu stymulowanym, dzisiaj w 3 d.c. sprawdzałam i jest 7,20, może być zaniżone przez coś.

Dziewczyny, jestem po transferze - jeden zarodek, drugi nie nadawał się do mrożenia. No i muszę myśleć pozytywnie, nie mam innego wyjścia...
W piątek mam już robić badanie hormonów, nie za wcześnie? Próbowałam negocjować późniejsze terminy, ale nie dali się przekonać.
Byłam na akupunkturze, przed transferem i po. I jesli któraś z Was się waha z akupunkturą, to ja gorąco polecam. Nie wiem, na ile pomoże, ale cudnie relaksuje. Tylko że przed transferem to ciężko uleżeć z pełnym pęcherzem ;-)

w piatek, za 3 dni badanie hormonow? a to kosztuje ciebie? bo jesli tak to ja bym w zyciu nie poszla. po kieja groma badac homorn juz 3 dni po....

lolitka kosztuje, a jakże... to się nazywa weryfikacja.... i należy do grona rzeczy obowiązkowych i dodatkowo płatnych w programie do skutku. To chyba tak, żebym się nie relaksowała zbytnio po transferze, tylko zaraz rano latała na badania... i muszę iść, bo jak jestem w programie, to takich dziwnych rzeczy każą przestrzegać.

Anowi ale masz fajnie, to ja już zaciskam kciuki.

No i dzisiaj pękłam, trzymałam się twardo w tej swojej skorupie póki nie zadzwoniła mama, przed nią nigdy nie da się nic ukryć. Od razu wyczuła, że coś jest nie tak i łzy się polały :-(
I takie są właśnie mamy!!!

reklama
Mira20 zarodki klasa 1/2

Ewelina1982 dzieki za slowa otuchy, nie wiem czy mnie dobrze zrozumialas, jezeli chodzi o ISCI to nie mielismy problemow z iloscia plemnikow,kiepska fragmentacja, matematycznie podchodzac do problemu na 100 plemnikow o dobrej budowie tylko 8 ma dobra fragmentacje dna i jest w stanie zaplodnic komorke, wiec to troche loteria. moj m bral zastrzyki, robilismy wszystko, leki, dieta, suplementy, oczyszczanie, medycyna niekonwencjonalna, odpromienniki, modlitwa ... i nic :( lekarz powiedzial ze jezeli chodzio o fragmentacje to raczej nie mozna jej poprawic
krolik u nas w klinice wygladalo to tak ze lekarz zaproponowal zebysmy wybrali dawce po grupie krwi, maz ma rzadka grupe i mielismy tylko 2 dawcow do wyboru ( na karcie byla napisana grupa krwi dawcy, wzrost, kolor oczu, wlosow, wykonywany zawod) dawcy z invimedu w gdyni pochodza ze skandynawi.
Danii trzymaj sie cieplutko, o ile dobrze pamietam podchodzisz do in vitro z sukcesem...wiec sukces bedzie :)
bete odebralam 0.85 wiec nic z tego...smutno, smutno, smutno :( ale nie poddamy sie bedziemy walczyc do skutku :)
trzymam kciuki za wszytkie czekające na testowanie :)

Do góry