reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
NOVA w mojej klinice jest to opcjonalne, ale mój lekarz jest przewrażliwiony. Nie dziwie się mu :) Ja też miałam blastke 5 dniową 3BB. A leki to: luteina 3x2, estrofen 3x1, relanium 2x1 no i folik i eutyrox.

Nova, ja też nie miałam weryfikacji. Kliniki różnie robią, więc nie ma co się martwić. Iludniowe zarodki miałaś podane? Jakie leki masz po transferze? Do tych niepokojących objawow, to mocne skurcze i plamienie. Ale!!! U Ciebie będzie na spokojnie, nic się nie martw:)

Dzięki anika.
Jest to blastocysta 5 dniowa
leki;
- lutinus dopochw. 2-0-2
- estrofem 1-1-1
- duphaston 1-1-1
Ponadto biore od dluzszego czasu: magnezin 2 x, kwas filiowy, rutinoscorbin, skrzyp polny, bromergon i euthyrox.[/QUOTE]
Nova, ja przy pieciodniowej blastocyscie robiłam betę w 8dpt, spokohnie już w 10 możesz zrobićc;) lekarz wie o bromergonie i euthyroxie? Magnez lykaj, zapobiega skurczom.
Nieach się ktoś mądry wypowie o rutinoscorbinie?

Witajcie dziewczynki :) u mnie znów słoneczko świeci :)

kasia_basia witaj i zostań z nami :)
moniusia i Hess trzymam kciuki za dobre wiadomości :)
Martini nie martw się :) a z tymi nudnościami to różnie bywa :) Znam dziewczynę, która w ogóle nie miała i też się martwiła czy wszystko ok i było. Więc spokojnie :)

anika1st: 13 m33212 pisze:
Dzięki anika.
Jest to blastocysta 5 dniowa
leki;
- lutinus dopochw. 2-0-2
- estrofem 1-1-1
- duphaston 1-1-1
Ponadto biore od dluzszego czasu: magnezin 2 x, kwas filiowy, rutinoscorbin, skrzyp polny, bromergon i euthyrox.
Nova, ja przy pieciodniowej blastocyscie robiłam betę w 8dpt, spokohnie już w 10 możesz zrobićc;) lekarz wie o bromergonie i euthyroxie? Magnez lykaj, zapobiega skurczom.
Nieach się ktoś mądry wypowie o rutinoscorbinie?[/QUOTE]

Tak. Lekarz wie o lekach. Gdybym zaszła w ciążę to bromergon odsttawiam. Tarczyca juz jest w normie wiec euthyroxu biore minimalnie na podtrzymanie.
Ponadto odkad zaczelam powaznie schizowac popijam codziennie melise ok 2-3 i miete na skurcze jelit.

Rutinoscorbin biore codziennie od lat profilaktycznie.

Ja chyba po tym usg tez zrobie wlasnie TSH zeby miec "swieze badania" i wybiore sie endokrynologa mu powiedziec o ciazy bo byc moze Euthyrox pozostanie bez zmian ale lepiej juz niech ma pod kontrola..

Hess Tobie też sekciarska dovrze życzę !

Jest śliczny dzień u mnie. Takie słońce. Az się w domu nie chce siedzieć.
A ja walczę z tym przeziębieniem. No tragedia jakas.

Ja chyba po tym usg tez zrobie wlasnie TSH zeby miec "swieze badania" i wybiore sie endokrynologa mu powiedziec o ciazy bo byc moze Euthyrox pozostanie bez zmian ale lepiej juz niech ma pod kontrola..
Z tego co mówi mój endo w ciąży powinno sid zwiększyć dawkę. Ten dodatek jest dla dziecka. Dodatkowo mi kazała zaraz po transferze zacząć brać jodit.

reklama
Z tego co mówi mój endo w ciąży powinno sid zwiększyć dawkę. Ten dodatek jest dla dziecka. Dodatkowo mi kazała zaraz po transferze zacząć brać jodit.
Aha no widzisz - dzieki za rade , no to napewno sie wybiore tylko juz mowie po usg na spokojnie jak juz bedzie wiadomo ze jest wszystk ok.

Do góry