reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja się przed punkcja boję, a coś dopiero po transferze :-)

Ja Wam powiem, że u jednych to kwestia wiary. Inni tłumacza swoje negatywne podejście do iv moralnością.
Średnio istotny jest powód. I jak dla mnie każdy powinien mieć swoje zdanie. Posiadanie go podobno jest cechą ludzi inteligentnych. Ale ludzie inteligentni potrafią wyrażac swoje zdanie w sposób cywilizowany. Poza tym posiadanie własnego zdania nie oznacza, że każdy ma myśleć tak jak "ja". Nie chce nikogo przekonywać o słuszności IV. Ale chciałabym żeby inni szanowAli moje podejście bez negatywnych emocji.
Jest wiele rzeczy czy też ludzi/subkultur/poglądów, które są dalekie od moich. Nie oznacza to, że wykluczam tych ludzi, obrażam, wytykamy palcami. Każdy wybiera swoja drogę i każdy ma do tego prawo. Nie nam oceniać co jest dobre a co złe, która droga jest prawa a która lewa.

W sprawie wiary. Wykluczmy z kościoła również palaczy, alkoholików, tych z tatuaż ami. Przecież nasze ciało jest darem od Boga . To czemu oni mogą je niszczyć bez konsekwencji? (To oczywiście ogromna ironia).
Zrezygnujmy z przeszczepów itp. bo przeciez wola boska jest śmierć dla danej osoby. Dlaczego na sile chcemy ją zatrzymać? Wbrew Najwyzszemu. ..

Dziewczyny naprawdę jest to temat rzeka. I można rozpatrywać to na milion sposobów i milion argumentów przytaczać. Ale nie sądzę żeby coś to na te chwile dało. Dopóki ludzie nie pojmom podstawowej rzeczy, że każdy ma prawo żyć wg własnych zasad. Oczywiście dopóki nie godzi w sposób rażący w czyjeś poglądy. A IV w żaden sposób nie wlazi w życie ludzi jemu przeciwnych.

To się uzewnetrznilam :-)

reklama
OGLOSZENIE PARAFIALNE:

Moniusia potrzebuje troche czasu ,zeby sie posortowac,pozbierac sily,poprawic korone,wystawic cyca do przodu i dalej dzialac.Nie podda sie i to najwazniejsze.Na czas jej L4:-D kalendarz bedzie prowadzila mgr.Anika.Nareszcie bedzie po polsku:biggrin2::tak::biggrin2::tak::biggrin2:Anika musi i tak lezec,nie chce robic skarpet na drutach ,wiec w ramach gimastyki miesni reki bedzie ogarniala temat .
Wszelkie newsy prosze do Aniki.Yupijajej:tak:

Ja się przed punkcja boję, a coś dopiero po transferze :-)

Ja Wam powiem, że u jednych to kwestia wiary. Inni tłumacza swoje negatywne podejście do iv moralnością.
Średnio istotny jest powód. I jak dla mnie każdy powinien mieć swoje zdanie. Posiadanie go podobno jest cechą ludzi inteligentnych. Ale ludzie inteligentni potrafią wyrażac swoje zdanie w sposób cywilizowany. Poza tym posiadanie własnego zdania nie oznacza, że każdy ma myśleć tak jak "ja". Nie chce nikogo przekonywać o słuszności IV. Ale chciałabym żeby inni szanowAli moje podejście bez negatywnych emocji.
Jest wiele rzeczy czy też ludzi/subkultur/poglądów, które są dalekie od moich. Nie oznacza to, że wykluczam tych ludzi, obrażam, wytykamy palcami. Każdy wybiera swoja drogę i każdy ma do tego prawo. Nie nam oceniać co jest dobre a co złe, która droga jest prawa a która lewa.

W sprawie wiary. Wykluczmy z kościoła również palaczy, alkoholików, tych z tatuaż ami. Przecież nasze ciało jest darem od Boga . To czemu oni mogą je niszczyć bez konsekwencji? (To oczywiście ogromna ironia).
Zrezygnujmy z przeszczepów itp. bo przeciez wola boska jest śmierć dla danej osoby. Dlaczego na sile chcemy ją zatrzymać? Wbrew Najwyzszemu. ..

Dziewczyny naprawdę jest to temat rzeka. I można rozpatrywać to na milion sposobów i milion argumentów przytaczać. Ale nie sądzę żeby coś to na te chwile dało. Dopóki ludzie nie pojmom podstawowej rzeczy, że każdy ma prawo żyć wg własnych zasad. Oczywiście dopóki nie godzi w sposób rażący w czyjeś poglądy. A IV w żaden sposób nie wlazi w życie ludzi jemu przeciwnych.

To się uzewnetrznilam :-)
Ja wierzę w Boga nie księdza i kościół bo to co on tam pier. ....
I niech mi ksiądz lepiej do macicy nie zagląda bo jest moja

OGLOSZENIE PARAFIALNE:

Moniusia potrzebuje troche czasu ,zeby sie posortowac,pozbierac sily,poprawic korone,wystawic cyca do przodu i dalej dzialac.Nie podda sie i to najwazniejsze.Na czas jej L4:-D kalendarz bedzie prowadzila mgr.Anika.Nareszcie bedzie po polsku:biggrin2::tak::biggrin2::tak::biggrin2:Anika musi i tak lezec,nie chce robic skarpet na drutach ,wiec w ramach gimastyki miesni reki bedzie ogarniala temat .
Wszelkie newsy prosze do Aniki.Yupijajej:tak:
Mam pytanie do Ciebie Ty jesteś obczytana ze strony medycznej . Jaka jest różnica między tymi lekami .
Fostipur i gonal ?

Ostatnia edycja:
A jest wogole jakas roznica oprocz nazwy i ceny? Obydwa leki maja ten sam skladnik aktywny,roznia sie moze pozostalymi skladnikami ,ktore nie maja zadnego wplywu na dzialanie,a mysle(bo nie jestem pewna) moga ewentualnie wywolywac reakcje alergiczne,dlatego lekarze zapisuja albo to albo tamto albo jeszcze co innego.Skladnik glowny jest ten sam ,obydwa do stymulacji.

A jest wogole jakas roznica oprocz nazwy i ceny? Obydwa leki maja ten sam skladnik aktywny,roznia sie moze pozostalymi skladnikami ,ktore nie maja zadnego wplywu na dzialanie,a mysle(bo nie jestem pewna) moga ewentualnie wywolywac reakcje alergiczne,dlatego lekarze zapisuja albo to albo tamto albo jeszcze co innego.Skladnik glowny jest ten sam ,obydwa do stymulacji.
Tak samo mi się wydawało mnie zmieniono fostipur na gonol na fostipur miałam zero reakcji wiec chyba liczą ze organizm przestanie stroić fochy i zniesie jajka ☺

A który droższy może będzie lepszy

Dziewczyny potrzebuje waszej porady.Wczoraj bylam awaryjnie w klnice bo od kilku dni pobolewal mnie brzuch po stronie przedewszystkim prawego jajnika a wczoraj rano zobaczylam sluz podbarwiony na rozowo.Lekarz zrobil usg oowiedzial ze seduszka bija, dzieci rosna dobrze, bol jest z cyst na jajniku, jako pozostalosc po stymulacji,krwi nie widzi.Uspokoilam sie.
Jednak dzis rano znow brazowy sluz, tak jakby stara krew.
Teraz jes cut lepiej ale skuz jest podbarwiony na rozowo za kazdym pojsciem do wc.Nie wiem co dalej przeciez wczoraj bylam juz awaryjnie w klinice gdzie powiedziamo ze jest ok.Czekac na rozwoj sytacji, czy dalej dzwonic do kliniki tylko ze mi tak glupio skoro wczoraj tam bylam i nic nie stwiedzili?

reklama
Marluna, a powiedzieli , że może jeszcze wystąpić plamienie ? Bo jak nic nie powiedzieli, to ja bym dzwoniła. I pytała, do skutku. Jak pojechałam do szpitala z krwawieniem , to lekarze powiedzieli, że jeszcze kilka dni może się to utrzymać i żebym się nie martwila.

Do góry