reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry :)

Strawbelka ja skończyłam 35 lat i mi wszystkie kom zapladniaja i podają dwie :happy:

Słuchajcie wczoraj wzięłam pierwszy gonapeptyl i prawie zemdlalam, o mnie zimny pot, ciemność przed oczami i musiałam się położyć, być moz to psychika ale nigdy tak nie miałam.. Powiedzcie czy mogę robić ten zastrzyk w innej pozycji niż stojąca np leżącej bądź siedzącej siedzącej bo nie chciałabym upaść w razie czego :/
Ja zawsze na siedząco nie miałam zaleceń w jakiej pozycji . Pozwolili mi robić w brzuch udo albo rękę .ale wszystkie robiłam w brzuch ba siedząco

reklama
Dziękuję dziewczyny, tak zrobię, Anika dzisiaj jest ok, wczoraj po chwili leżenia też było dobrze, trochę jajnik czułam i to wszystko
Też mnie czasami coś w jajnikach zaboli. Delikatnie muli. Ale gdybym nie wsluchiwala się w to to pewnie normalnie nawet bym nie zauważyła :-)
Mam nadzieje, ze do końca bezproblemowo będę przechodzić stymulację.

Malina nastaw się, że wszystko ok. Bo możliwe, że to psychika.
Ja przed stymulacja naczytalam się jakie dziewczyny miały reakcje przy lekach, które ją mam i to w o wiele mniejszych dawkach mialy. Przez to po pierwszym zastrzyku doszukiwalam się boli wzdec itp. Skutek taki, że brzuch mnie zaczal boleć, a z nerwów na drugi dzień i niedobrze mi było i w żołądku coś jeździło.
Przy 2 zastrzyku na nic się nie nastawialam, a wręcz myślałam, że wszysto jest ok i jest. Zero reakcji. :-)
Najważniejszy jest spokój.

Wroc do Polski i tu mow otwarcie o ivf. Ja D Tez nie mam z tym problemu - mowic otwarcue o ivf. Niestety w Pl bym sie raczej nie odwazyla
To ze nie mieszkam w Polsce nie zmienia faktu że tam jest 100 % mojej rodziny .I że podejście niektórych ludzi do miliona spraw jest lekko zacofane np. Ostatnio moja teściowa prawie dostała zawału jak się dowiedziała ze będąc rodzicami chrzestnymi w Polsce u brata męża mój M nie będzie w garniturze i białej koszuli. ..... synu ale jak to trzeba iść w białej to małe dziecko biel symbolizuje czystość Myślę sobie jaki wpływ na dziecko ma kolor koszuli hihihi no ale ponoć nie wypada bo co ludzie powiedzą hi hihihi a jak się dowiedziała ze na swój ślub jej syn będzie mieć czerwona koszule i sznurówki to kupiła mu biała i modliła się by się w nią ubrał
To ze ludzie w Polsce dziwni wiem doskonale

reklama
Martini, wczoraj była tu taką dyskusją między dziewczynami, ze chyba wszystkie posty ginely ;)
Luz, na pewno nim Cię tu nie pomija:) no co Ty!!

Do góry