reklama
Dzień dobry
Strawbelka ja skończyłam 35 lat i mi wszystkie kom zapladniaja i podają dwie
Słuchajcie wczoraj wzięłam pierwszy gonapeptyl i prawie zemdlalam, o mnie zimny pot, ciemność przed oczami i musiałam się położyć, być moz to psychika ale nigdy tak nie miałam.. Powiedzcie czy mogę robić ten zastrzyk w innej pozycji niż stojąca np leżącej bądź siedzącej siedzącej bo nie chciałabym upaść w razie czego :/
Słuchajcie wczoraj wzięłam pierwszy gonapeptyl i prawie zemdlalam, o mnie zimny pot, ciemność przed oczami i musiałam się położyć, być moz to psychika ale nigdy tak nie miałam.. Powiedzcie czy mogę robić ten zastrzyk w innej pozycji niż stojąca np leżącej bądź siedzącej siedzącej bo nie chciałabym upaść w razie czego :/
ewelin86
Fanka BB :)
Dzień doberek ja czasami robiłam na leżące lub siedząco. Na stojąco się trochę bałamDzień dobry
anika11
Malina, rób zastrzyki na siedząco lub lezaco. Być może była to bardziej reakcja psychiki. Obserwuj przy kolejnym i jakby co dzwoń do lekarza. A dziś wszystko ok? Powodzenia
U nas o ivf wiedza wszyscy przyjaciele, moją mamą i mój brat. To sa ludzie, na których mogę liczyć i którzy bardzo nam kibicowali od poczatku. Reszcie nie zmierzam mowic i nie chodzi o to, ze aie tego wstydzę,wręcz przeciwnie uważam, ze trzeba być bardzo silnym i wytrzymałem, by przejść te procdure i nie dac sie złamać. Nie widzę jednak potrzeby opowiadania każdemu. Bo czy ja pytam pytam jakich warunkach i w jakiej pozycji poczęte zostało ich dziecko? Niestety masz kraj ma duzy problem z ivf i zanim będzie to traktowane jako leczenie podobne do pojscoa do dentysty, to Jeszce wiele wody w Wiśle upłynie...
Dobrego dnia Wam wszystkim!
Moniusia, myślę o Tobie!
U nas o ivf wiedza wszyscy przyjaciele, moją mamą i mój brat. To sa ludzie, na których mogę liczyć i którzy bardzo nam kibicowali od poczatku. Reszcie nie zmierzam mowic i nie chodzi o to, ze aie tego wstydzę,wręcz przeciwnie uważam, ze trzeba być bardzo silnym i wytrzymałem, by przejść te procdure i nie dac sie złamać. Nie widzę jednak potrzeby opowiadania każdemu. Bo czy ja pytam pytam jakich warunkach i w jakiej pozycji poczęte zostało ich dziecko? Niestety masz kraj ma duzy problem z ivf i zanim będzie to traktowane jako leczenie podobne do pojscoa do dentysty, to Jeszce wiele wody w Wiśle upłynie...
Moniusia, myślę o Tobie!
ewelin86
Ewulka to nie chodzi czy mówić czy nie mówić o in vitro, ale ten temat w Pl to jak tabu. Ja komu powiedziałam to powiedziałam i nie zamierzam narazie dalej o tym mówić. Nie chce, żeby ludzie czy sąsiedzi krzywo na nas patrzeli. Ja nie widzę w tym nic złego, bo dla mnie jest to jedyna nadzieja, żeby mieć dziecko i mi nie przeszkadza jaką metodą zostało poczęte. I mam to gdzieś co będą mówić ludzie niech nas obgaduja, ale mi chodzi o dziecko. Nie chce, żeby było wytykamy palcami i żeby mówiono ze jest inne, skoro to tak czy tak będzie normalne dziecko. Dlatego tez jak powiem teściowi to mam to gdzieś czy będzie to akceptowal czy nie. Nawet nie będę miała nic jak przestanie się odzywać nawet będzie lepiej dla nas, bo M ma słabe stosunki z ojcem. To tyle na ten temat. Każdy ma swój sposób przechodzi przez in vitro i z tematem z tym związanym.
Miłego dnia kochane :*
Ewunka
Tu się z Tobą zgodzę ze Polska 100 lat za murzynami. Też nie zamierzam napisać sobie na czole ma dziecko z in vitro ale jakby wyszło kiedyś w jakiejś rozmowie to nie zamierzam mówić że jest inaczej i czy to będzie ciocia z polski czy Sąsiadka z Hiszpani wszystko jedno .Malina, rób zastrzyki na siedząco lub lezaco. Być może była to bardziej reakcja psychiki. Obserwuj przy kolejnym i jakby co dzwoń do lekarza. A dziś wszystko ok? Powodzenia
Moniusia, myślę o Tobie!
O to to. Mi też chodzi tylko i wyłącznie o dziecko.Ewulka to nie chodzi czy mówić czy nie mówić o in vitro, ale ten temat w Pl to jak tabu. Ja komu powiedziałam to powiedziałam i nie zamierzam narazie dalej o tym mówić. Nie chce, żeby ludzie czy sąsiedzi krzywo na nas patrzeli. Ja nie widzę w tym nic złego, bo dla mnie jest to jedyna nadzieja, żeby mieć dziecko i mi nie przeszkadza jaką metodą zostało poczęte. I mam to gdzieś co będą mówić ludzie niech nas obgaduja, ale mi chodzi o dziecko. Nie chce, żeby było wytykamy palcami i żeby mówiono ze jest inne, skoro to tak czy tak będzie normalne dziecko. Dlatego tez jak powiem teściowi to mam to gdzieś czy będzie to akceptowal czy nie. Nawet nie będę miała nic jak przestanie się odzywać nawet będzie lepiej dla nas, bo M ma słabe stosunki z ojcem. To tyle na ten temat. Każdy ma swój sposób przechodzi przez in vitro i z tematem z tym związanym.
Ja mam w nosie co kto o mnie będzie myślał. Poza tym jestem w stanie się obronić. Mieć argumentu. Niestety mały człowiek nie będzie w stanie nic zrobić, a napewno zostanie skfzywdzone
reklama
Podziel się: