A to fakt. Ale zawsze ja się z tego cieszę. Przynajmniej każdego dnia mam conajmniej 2h spaceruJa tez mam 2 psy i jeszcze pare innych gadow.tylko psy nie chca same na spacery chodzic,a kot owszem
reklama
Uporzadkuje to co wcześniej napisałam.
Wg nowej ustawy przy dwóch pierwszych podejściach i wieku <35 można pobrać nieskończoną liczbę komórek, ale zapladnia się tylko 6. I te się mrozi. Natomiast jeśli jest to już trzecia procedura można zaplodnic więcej.
Tak też jest jeżeli wiek pacjentki jest >36 lat.
Rok temu nie było tych ograniczen jeszcze.
Wg nowej ustawy przy dwóch pierwszych podejściach i wieku <35 można pobrać nieskończoną liczbę komórek, ale zapladnia się tylko 6. I te się mrozi. Natomiast jeśli jest to już trzecia procedura można zaplodnic więcej.
Tak też jest jeżeli wiek pacjentki jest >36 lat.
Rok temu nie było tych ograniczen jeszcze.
G
Gość
Gość
Wlasnie teraz przeczytalam ze wedlug nowej ustawy mozna tylko 6 zarodkow miec.Strawbelka - to Ci lekarz głupoty gada, mrozi się wszystkie zarodki.
Wiec juz nie wiem jak to jest.
Ale wolalabym zebyscie Wy mialy racje.
Jeżeli wezmą Ci tylko 6 komórek do zapłodnienia, to analogicznie mrożą 6 zarodków, jeśli tyle wyjdzie. Ale jeśli zapłodniła Ci więcej komórek, to mrożą wszystkie uzyskane zarodki. Generalnie wydaje mi się, że trzeba przeczytać samemu ustawę i wtedy będzie wiadomo. Bo kliniki też kombinują.
G
Gość
Gość
Poszukam tej ustawy i przeczytam. Dziekuje za wskazowkiJeżeli wezmą Ci tylko 6 komórek do zapłodnienia, to analogicznie mrożą 6 zarodków, jeśli tyle wyjdzie. Ale jeśli zapłodniła Ci więcej komórek, to mrożą wszystkie uzyskane zarodki. Generalnie wydaje mi się, że trzeba przeczytać samemu ustawę i wtedy będzie wiadomo. Bo kliniki też kombinują.
Powyżej 35 rż zapladniaja wszystkie pobrane komórki, oczywiście te co się nadają.
Hess sorki,ze tsk z doskoku,ale Ty bylas w Novum, proponowali Ci kiedys "aktywacje komorek?" slyszalas cos o tym moze? Ma to tylko novum i invicta,ale duzo o tym nie ma,moze Ci cos o tym wspominali?
Jeżeli zachowana jest zasada procedury i wieku.Jeżeli wezmą Ci tylko 6 komórek do zapłodnienia, to analogicznie mrożą 6 zarodków, jeśli tyle wyjdzie. Ale jeśli zapłodniła Ci więcej komórek, to mrożą wszystkie uzyskane zarodki. Generalnie wydaje mi się, że trzeba przeczytać samemu ustawę i wtedy będzie wiadomo. Bo kliniki też kombinują.
W innym wypadku nie mogą więcej niż 6 zaplodnic. I to nie kwestia kliniki, a ustawy.
Ostatnio mi lekarz mówił, że oni są strasznie kontrolowani, karani itp. Tak więc wątpię żeby ktoś się podlozyl z zapladnia niem większej ilości. Z tym rządem nie wygramy.
G
Gość
Gość
Doczytalam, chyba ze to jakies stare jest.Jeżeli zachowana jest zasada procedury i wieku.
W innym wypadku nie mogą więcej niż 6 zaplodnic. I to nie kwestia kliniki, a ustawy.
Ostatnio mi lekarz mówił, że oni są strasznie kontrolowani, karani itp. Tak więc wątpię żeby ktoś się podlozyl z zapladnia niem większej ilości. Z tym rządem nie wygramy.
Normalnie mozna tylko miec 6 zarodkow.
Jezeli kobieta ma skonczone 35 lat to mozna miec wiecej.
Musze jeszcze z lekarzem o tym pogadac, bo mnie w blad wprowadzil albo zle go zrozumialam, ale dwa razy go o to pytalam.
reklama
Podziel się: