Witam ponownie. Dziś 13dpt, beta - 238 czyli chyba bardzo w porządku ). Teraz najlepsze, po zrobieniu bety naszła mnie ochota zrobić test ciążowy (został mi jeden). Wyszła JEDNA kreska, test o czułości 20. Dziewczyny, nie patrzcie się wcale na sikańce, bo okłamują strasznie, czekajcie na betę. U mnie też nie ma żadnych mrozaczków, niestety za bardzo jajniki wymęczone PCO i endometriozą.
reklama
śledze ten wątek i zastanawiam się czy napisać swoje zdanie czy nie, albo dostane po głowie od zwolenniczek albo przeciwniczek, no nic zaryzykuje. Podziwiam osoby które decydują się na tak odważną decyzje o oddaniu swojej komorki. Też uważam że oddanie komórki to w pewnym sensie stracenie mozliwości wychowywania swojego dziecka które urodziło by się własnie z tej komóreczki. dzieki takim osobą jak dawczynie, tę mozliwość będzie miec inna kobieta. Gdybym sie zdecydowała oddać swoja komórke to pewnie całe życie zastanawiała bym się czy przypadkiem kiedys nie spotkam SWOJEGO dziecka, gdzie ono jest, co robi, czy jest szczęśliwe. Ja też mam problemy z zajściem w ciąże ale uważam że jeśli czegoś nie możemy mieć, jeśli czymś nas Pan Bóg nie obdarzył to nie wymuszamy na Nim tego. Jest tyle porzuconych dzieci, które latami przebywają w domu dziecka i mogli byśmy im zapewnić szczęśliwą rodzine że może warto rozważyć taka ewentualność.
A jeszcze przyszło mi coś do głowy, moze to mało prawdopodobne ale co w sytuacji jeśli kobieta odda komórkę , urodzi się z niej dziecko i np. będzie chciało się związać z dzieckiem dawczyni???? Powodzenia życze dawczynią i przyszłym rodzicom
A jeszcze przyszło mi coś do głowy, moze to mało prawdopodobne ale co w sytuacji jeśli kobieta odda komórkę , urodzi się z niej dziecko i np. będzie chciało się związać z dzieckiem dawczyni???? Powodzenia życze dawczynią i przyszłym rodzicom
A
asiunia876
Gość
Mysa i chwalic Cie za to :-) tez uwazam ze jak juz wszystko zawiedzie to adopcja jest idealna. JA to pytanie zadalam wlasnie tej "mojej" parze. Ona powiedziala ze owszem rozwaza adopcje, ale stwierdzila ze potem moglaby miec do siebie pretensje ze nie sprobowala wlasnie w inny sposob zajsc w ciaze. Bo to jest to co chcialaby przezyc - ciaza i porod i swiadomosc wlasnego-rodzonego dziecka :-)
kazdy ma prawo wyboru w ta czy w ta - nie potepiajmy nikoigo, jakakolwiek droge by nie wybral... :-)
kazdy ma prawo wyboru w ta czy w ta - nie potepiajmy nikoigo, jakakolwiek droge by nie wybral... :-)
A
asiunia876
Gość
Mysle ze w zwiazku nie ma problemu, gorzej jakby chcieli miec potomstwo - ale to juz z tym do lekarzy ;-)moze to mało prawdopodobne ale co w sytuacji jeśli kobieta odda komórkę , urodzi się z niej dziecko i np. będzie chciało się związać z dzieckiem dawczyni????
damayanti
Fanka BB :)
Beta beta GRATULACJE :-)
danii trzymam kciuki, kochana, za twoje komóreczki!
jejku, ale mialam zaleglosci... :-) Coraz więcej tu ciążowych fluidów, super, może i na mnie zadziałają. Od soboty mam stymulkę, teraz w sobotę dowiem sie, co dalej. Jak wszystko by poszło oki, to w przyszłym tygodniu pobranie komórek.No i stresik, ciśnienie mi się rozszalalo z tego czekania i myślenia, co będzie... Czy chodzilyście na akupunkturę? Chcę spróbować w sobotę, a jestem ciekawa opinii.
danii trzymam kciuki, kochana, za twoje komóreczki!
jejku, ale mialam zaleglosci... :-) Coraz więcej tu ciążowych fluidów, super, może i na mnie zadziałają. Od soboty mam stymulkę, teraz w sobotę dowiem sie, co dalej. Jak wszystko by poszło oki, to w przyszłym tygodniu pobranie komórek.No i stresik, ciśnienie mi się rozszalalo z tego czekania i myślenia, co będzie... Czy chodzilyście na akupunkturę? Chcę spróbować w sobotę, a jestem ciekawa opinii.
ANOWI32
Zaangażowana w BB
Beatta74- G:-)R:-)A:-)T:-)U:-)L:-)U:-)J:-)Ę:-)
danii - cały czas trzymam kciuki, teraz za piękne zarodeczki:-)
dayamanti - witaj po przerwie, trzymam kciuki za stymulkę, a co do akupunktury to sama jestem ciekawa, bo zaproponował mi to też dr jeżeli teraz się nie uda.
danii - cały czas trzymam kciuki, teraz za piękne zarodeczki:-)
dayamanti - witaj po przerwie, trzymam kciuki za stymulkę, a co do akupunktury to sama jestem ciekawa, bo zaproponował mi to też dr jeżeli teraz się nie uda.
Matylda78
Danii - ja też trzymam kciuki.
Beatta74- gratuluję ładnej betki.
Co do akupunktury, to było tu kilka dziewczyn, które robiły tuz przed transferem. I z tego co pamiętam, to były zadowolone.
Beatta74- gratuluję ładnej betki.
Co do akupunktury, to było tu kilka dziewczyn, które robiły tuz przed transferem. I z tego co pamiętam, to były zadowolone.
Jo.M.
Cześć Dziewczyny ,
podczytuje Was tu bardzo długo no i powiem szczerze , że jakoś pomaga mi to przetrwać. Więc codziennie rano w pracy piję kawkę i czytam co tam u Was.
A widzę że szczęścia tu sporo , a cudów jeszcze więcej.
Mam już 2 próby za sobą niestety nieudane.
1 IMSI Provita Katowice - październik 2010 , 2 IMSI Provita Katowice- maj 2011 no i czekam na następne podejście ale tym razem Ferti-Med Bielsko.
Miałam mieć ICSI w sierpniu no ale jak na złość coś mi sie poprzestawiało no i co czekamy ......
Gratuluje wszystkim szczęściarom , no i mam nadzieje że ja do Was niedługo dołączę
podczytuje Was tu bardzo długo no i powiem szczerze , że jakoś pomaga mi to przetrwać. Więc codziennie rano w pracy piję kawkę i czytam co tam u Was.
A widzę że szczęścia tu sporo , a cudów jeszcze więcej.
Mam już 2 próby za sobą niestety nieudane.
1 IMSI Provita Katowice - październik 2010 , 2 IMSI Provita Katowice- maj 2011 no i czekam na następne podejście ale tym razem Ferti-Med Bielsko.
Miałam mieć ICSI w sierpniu no ale jak na złość coś mi sie poprzestawiało no i co czekamy ......
Gratuluje wszystkim szczęściarom , no i mam nadzieje że ja do Was niedługo dołączę
reklama
Podziel się: