reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
MONIŚ czekam i czekam. Odezwij się <3

No jestem... :)
Wczoraj nie miałam sił nawet patrzeć w komórkę i Wam napisać... zwracałam i w ogóle, nie wiem dlaczego..
Jest 7 kumulusów, za 2 godz, mieli wiedzieć jakie one są. Ale dzwonić będą dzisiaj, co nam się z tego urodziło ;) Jeśli coś będzie ok to transfer w sobotę..Tyle, że dr coś wspomniał o za dużym progesteronie - 1,32 mówi,że nie jest tragiczny, ale nie powinien taki być.. Pierwszy raz tak miałam i zaś pod górkę.

I właśnie dziewczyny apropos.. po co teraz przed transferem brać progesteron? Wcześniej brałam po transferze, a tutaj już tyle tego mam brać.

Wczoraj nie miałam sił nawet patrzeć w komórkę i Wam napisać... zwracałam i w ogóle, nie wiem dlaczego..
Jest 7 kumulusów, za 2 godz, mieli wiedzieć jakie one są. Ale dzwonić będą dzisiaj, co nam się z tego urodziło ;) Jeśli coś będzie ok to transfer w sobotę..Tyle, że dr coś wspomniał o za dużym progesteronie - 1,32 mówi,że nie jest tragiczny, ale nie powinien taki być.. Pierwszy raz tak miałam i zaś pod górkę.

I właśnie dziewczyny apropos.. po co teraz przed transferem brać progesteron? Wcześniej brałam po transferze, a tutaj już tyle tego mam brać.
Moniusia ja to sobie w ogóle ubzduralam, że między nami jest ok tygodnia różnicy. A tu tyle. To czekamy do soboty.
Na mój rozum to z tym progesteronem chodzi głównie chyba o endometrium. Ukrwienie i rozwój błony śluzowej żeby zarodek miał mega pokoik :-)

Tak czy siak wszystko po to żeby mały szkraba został z Tobą. Bierz ile każą. Progesteron nie szkodzi, a może pomóc. Jedyny skutek uboczny przy dużej dawce, ale naprawdę dużej to blokowanie owu, które w naszym przypadku nie ma miejsca :-)

Monia ,progesteron do soboty Ci podrosnie.Do transferu musi byc 1.5-1.6 wiec jesli dok Ci nic nie wspominal to bym nie brała,albo zadzwoń i zapytaj.Bo go sama podciagniesz za mocno i dopiero Ci odwola transfer.zadzwoń,bo będziesz sobie potem w brodę plula.:-)) :-)) :-))

No! już się kurka martwiłam!
Złe samopoczucie pewnie po narkozie. Dobrze, że już doszłaś do siebie. No to teraz nie puszczamy kciuków, tylko zaciskamy jeszcze mocniej! :p A co do transferu, co się odwlecze, to nie uciecze! :tak:Jak będzie potrzeba, to lepiej się wstrzymać. Ważne, żeby ładne zarodeczki wyszły :)
No to teraz spacerek z M po Krakowskim Rynku i jakiś obiadek, hm:>? U nas szaro, deszczowo i M w pracy a ja siedzę sama :eek: ble

Dzięki Kochane, Anne, najbardziej mi zależy teraz na tym etapie pierwszym o ten się boję, najbardziej się martwię właśnie o to czy w ogóle jakieś te zarodki będą.., a o transferze narazie nie będę myśleć :) choć to dla mnie dziwne faktycznie, że mimo, że wysoki to jeszcze dają.
najki, Ja już wczoraj wróciłam :) Właśnie chyba przez tą trasę i że prawie 24 h bez jedzenia i przez to mnie tak muliło.. no i znieczulenie oczywiście swoją drogą;)

reklama
Do góry