reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

biorę cały czas,4 dziennie ivpewnie do końca 12tyg.będę brac
Poziom progesteronu i estradiolu w twoim organizmie w czasie ciąży jest bardzo wysoki. Hormon ten odpowiedzialny za wiele zmian fizycznych i emocjonalnych, powoduje również szybsze i mocniejsze uderzenia serca. Dzięki niemu krew odpowiednio krąży w organizmie, jednak serce w czasie jednej minuty musi zwiększyć wydajność o 30 – 50 procent. To sprawia, że bije ono na ogół znacznie szybciej niż normalnie i może prowadzić do okazjonalnego kołatania serca.

Moze byc ??? jakbralam Progynove mialam serce w gardle non stop:sorry2:tak mi walilo

reklama
Poziom progesteronu i estradiolu w twoim organizmie w czasie ciąży jest bardzo wysoki. Hormon ten odpowiedzialny za wiele zmian fizycznych i emocjonalnych, powoduje również szybsze i mocniejsze uderzenia serca. Dzięki niemu krew odpowiednio krąży w organizmie, jednak serce w czasie jednej minuty musi zwiększyć wydajność o 30 – 50 procent. To sprawia, że bije ono na ogół znacznie szybciej niż normalnie i może prowadzić do okazjonalnego kołatania serca.

Moze byc ??? jakbralam Progynove mialam serce w gardle non stop:sorry2:tak mi walilo
może byc;) tak myślę, że to nic poważnego tylko uciążliwe nie stety :(

Dziewczyny, a mi odstawili estradiol :( dlaczego ? Nie powinno się go brać ? Mi lekarka powiedziała, że mam brac tylko progesteron do końca pierwszego trymestru...

Estradiol jest bardzo wazny do momentu porzadnego zagniezdzenia sie zarodka,potem nie tak bardzo jak progesteron.Jesli mnie skleroza nie myli ma wplyw na zmiany zachodzace w gruczolach piersiowych,bierze udzial w syntezie bialek potrzebnych do rozwoju plodu i ma jakis udzial posredni przy skurczach porodowych.
Progestron za to utrzymuje ciaze do czasu kiedy progesteron lozyskowy przejmie jego funkcje,obniza napiecie macicy,zmniejsza skurcze,pobudza wzrost grczolow sutkowych i razem z estradiolem odpowiaa za rozpoczecie wydzielania mleka..

Przypuszczam,ze twoja Pani doktor jest zdania,ze mozna bez tego zyc i najwazniejszy jest Prog. Nie wiem co nia kieruje,ale mam nadzieje,ze troche Ci rozjasnilam sprawe:happy:

Agatek - ja jestem zdania że ciąża to jedno a wszystko inne ma się toczyć normalnym trybem. Jesli bez ciazy wzięłabyś tą pracę, bo tego chcesz, to bierz. Nam przez lata wpajają, ze ciąża to cios w pracodawcę, sorry ale kobiety rodzą dzieci i rodzic bedą, moze z tego powodu tez mniej zarabiamy niz faceci. A moze sie bedzies dobrze czuła i będziesz długo pracowac a oni bedą z Ciebie zadowoleni. Powodzenia:)

Testującym i oczekującym na testowanie zazdroszcze i współczuje nerwów zarazem.

Ja wlasnie dostałam okres i za piec dni start z antkami:) wreszcie.

reklama
Do góry