reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, kurczę, jaką my musimy mieć wiedzę , czemu lekarze w większości podchodzą jak podchodzą albo się uda albo próbować dalej, przecież to oni powinni drążyć, robić wszysko aby zwiększyć szanse ach szkoda gadać.
Ja dzisiaj jestem w 7dniu stymulacji krótki protokół z antagonistą, niestety nie jest kolorowo będą najprawdopodobniej tylko dwa pęcherzyki, a czy będą komórki kto wie , może będą a może nie będzie, ach szkoda gadać
miłej nocki

reklama
beta beta kochana nie panikuj tylko idz do dobrego endokrynologa ale oprusz TSH zrób jeszcze ft3 i ft4 oraz przeciwciała tarczycowe. Jesli chodzi o te normy to do 1.5 jest najleprza dla takich jak my czyli staraczek. Mnie też to wszystko przeraziło ale patrzę na to w ten sposób ze teraz po zbiciu TSH poprostu musi się udac .Dzis zrobiłam wszystkie badania i w środę znowu idę do endokrynologa i będę walczyć aż padnę a swojego gina to chyba powiesze za wiesz za co !Powodzenia !!!

Jakie miałaś TSH, czym zbijałaś i jak długo? muszę się przygotować psychicznie...

Lolitka, czytam właśnie normy zza oceany, obniżyli do 3 w 2002r i mają nadal obniżać, do 2,5. Ponad 2 to juz obserwacja u lekarza...
Pieprzone Novum oczywiście nie wpadło na to, żebym to badanie powtórzyła (przy ostatniej próbie 1,5 r temu było 1,7 więc jeszcze w miarę). Rany, ale jestem zła...Z końcem m-ca mieliśmy zaczynać stymulkę.

Dziewczyny zawsze piszą że wystarczy 1 komórka i 1 zarodek, to lotto życiowe i tyle...
Chociaż wiem jak ci smutno, zawsze liczymy na więcej. Jakie dawki leków bierzesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolik dziś nie robiłam hcg, stwierdziłam że poczekam do jutra(wtorku)-12dpt tak jak doktor powiedział i zrobie hcg..więc powinno urosnąć jakieś 114% więc trzymajcie kciuki!! jutro po pracy napisze coi jak.

zuzanka - no ale ty nie masz fazy lutealnej jeszcze wiec zemu pytassz?

isia - pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to zegar tyka na ciaze. wpisz ze na necie kalkulator ciazy i sam ci obliczy

betabeta - no mowilam. trza miec ponizej 1.5. uprzyj sie na leki - zacznij brac nawet jesli troche juz pozno. potrzeba ci euthyroxu, zacznij od 25mg, i stopniowo zwiekszac. ja tez mam subkliniczna niedoczynnosc. i przeciwciala se zrob bo one sa wazne. u mnie na szczescie bylo z tym ok

lolitka200 czyli nie liczy się jakoś specjalnie ze względu że to in vitro???że podane są zarodki???pewna jesteś??przepraszam że tak wypytuje ale zawsze mi się wydawało że to się jakoś inaczej liczy w takim przypadku.. bo widzisz ja mam już dziś 32 dzień cyklu bo dość późno miałam w cyklu transfer..

BetaBeta - wiem, że wystarczy 1 komórka ale czy ona będzie:confused: ja miałam od 2 d.c do 7 d.c. czyli 6 dni stymulacji 4xmenopur, 7 dzień stymulacji - purg.200j +2xmenopur, 6 i 7 dzień stymulacji cetrotige no a jutro jest 8 dzień stymulacji i zobaczymy co dalej, więc te dawki nie są małe, najbardziej mnie wkurza to że miesiąc temu miałam 5 pęcherzyków antralnych po jednej stronie, po drugiej nie było nic, a w tym cyklu dr nie widział pęcherzyków i tak sobie myślę, ze może bez sensu było zaczynać.

To wcale nie takie duże dawki...-chyba, bo porównuję ze sobą. Ja miałam przy krótkim protokole Gonal 150jednostek + menopur 75 jednostek+ clostilbegyt 1/2 tabl na początku, potem zmniejszyliśmy dawki. I wyhodowałam chyba 8 jajek, 6 komórek, 5 zapłodnionych, więc byłam zachwycona wynikiem, bo przy mojej kończącej się rezerwie nic nie wskazywało że będzie ok.
Gdzie się leczysz?

Isia
w takim razie kciuki zaciśnięte :-)
a jeśli chodzi o wiek ciąży to poniżej link do kalkulatora ciąży po invitro, wprawdzie po angielsku ale nie trudne. Jak patrzę na datę twojej punkcji to wychodzi 4 tydzień 0 dni a na dzień transferu to 3 tygodnie i 6 dni , ale najlepiej jak przeliczysz sama :-)
dobrej nocki wszystkim życzę

ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery

reklama
Ja teraz w Bocianie w Białymstoku, wcześniej przy długim protokóle miałam 7 pęcherzyków, 5 komórek, więc myślałam, że przy tym protokóle nie będzie gorzej, bo krótszy niby lepszy na obniżoną rezerwę jajnikową.

Do góry