reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Można zeswirowac od tego czekania. Dziewczyny, powiedzcie mi, wy normalnie chodzicie do pracy po transferze, czy robicie sobie wolne ???

reklama
Martka - mnie lekarz zawsze mówił, że hiperka jest od 6000 jedn estradiolu. Ja zwykle miałam prawie 8000. Hiperkę miałam 4 razy. Dwa razy zaczęła się kilka dni po, i 2 razy od razu następnego dnia po punkcji. Ja miałam wzdety mocno brzuch, twardy, mdłości, wymioty, brzuch boli tak, że wydaje Ci się, że gazy Cie roznosza lub wątroba boli. Mogą być też duszności, ale nie muszą. Skąpo mocz też, ale to już bardzo zaawansowana hiperka, wtedy to tylko szpital. Profilaktycznie pij 3-4 litry wody dziennie i jedz dużo nabiału. Mam nadzieję, że Cie jednak hiperka ominie.

anika11 - zawsze pod górkę. Wierzę, że krwiak będzie się wchłaniać i nie zagrozi Kropkowi, który przecież jest silny bardzo. Trzymam kciuki za Was mocno.

Martka - mnie lekarz zawsze mówił, że hiperka jest od 6000 jedn estradiolu. Ja zwykle miałam prawie 8000. Hiperkę miałam 4 razy. Dwa razy zaczęła się kilka dni po, i 2 razy od razu następnego dnia po punkcji. Ja miałam wzdety mocno brzuch, twardy, mdłości, wymioty, brzuch boli tak, że wydaje Ci się, że gazy Cie roznosza lub wątroba boli. Mogą być też duszności, ale nie muszą. Skąpo mocz też, ale to już bardzo zaawansowana hiperka, wtedy to tylko szpital. Profilaktycznie pij 3-4 litry wody dziennie i jedz dużo nabiału. Mam nadzieję, że Cie jednak hiperka ominie.
Z tymi wzdęciami to ja chyba nie poznam bo to u mnie standard :)

Można zeswirowac od tego czekania. Dziewczyny, powiedzcie mi, wy normalnie chodzicie do pracy po transferze, czy robicie sobie wolne ???
Ja na przemian:) teraz planuję wziąć l4, chociaz wiem ze wtedy doba ciągnie się w nieskończoność, ale mam już zapas książek, gry na PS :) no i was:) więc jestem zaopatrzona we wszystko co potrzeba żeby przetrwać to oczekiwanie :)

reklama
Ja na przemian:) teraz planuję wziąć l4, chociaz wiem ze wtedy doba ciągnie się w nieskończoność, ale mam już zapas książek, gry na PS :) no i was:) więc jestem zaopatrzona we wszystko co potrzeba żeby przetrwać to oczekiwanie :)
Ja wzięłam l4 i zaczynam żałować. Od transferu w sobotę przeczytałam trzy ksiazki, ale nie mam pojęcia o czym były :D dobrze, że jest to forum i mogę was czytać, to jakoś lecą godziny do badania...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry