reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczęta mam do odsprzedania zastrzyki Fragmin 5000 j.m. (całe opakowanie). Mi na szczęście już nie są potrzebne . Jeżeli któraś by potrzebowała to pisać na priv :)

Jutro zaczynamy 24. Czuję się dobrze tylko muszę brać żelazo bo mam anemie i musiałam wziąść antybiotyk bo mam mnóstwo bakterii i leukocytow w moczu ale nic mnie nie boli :)

Kachna też mam problem ciągle z tymi leukocytami i bakteriami, ale leki przepisane przez Panią Doktor mi narazie nie pomogły więc kazała zrobić posiew i czekam na wyniki co to za cholerstwo... a też nic mnie nie boli ani nie piecze, dziwne to wszystko

kate_p7 : nie chcą się zagnieździć :(
Nie wiem czy dziewczyny pisały już, wiec może się będę produkować bezsensu:-p
może zarodki się nie implantują bo są wady genetyczne i macica je odcina, czyli pytanie czy robiliście kariotypy? Jeżeli nigdy nie było pozytywnej bety, a zarodki powyżej 3BB i pytanie ile transferów było, bo takie zarodki maja ok 40-50% współczynnik implantacji. Czyli warto się przyjrzeć budowie anatomicznej, lub endometrium bo może rozrost zły, albo polip - czy była histero?Jeżeli kariotyp dobry ty i M, histero dobre to czas na immunologie, ale to drogie badania i czasem są błędnie diagnozowane. Polecam z całej plejady gwiazd - nk killer - i potem szukać jeżeli są podwyższone. Badanie w kierunku poronien nawykowych było? trombfilia, bialak C i S, zespólantyfosf., genetyka w kierunku poronien? Warto zbadać czy nie ma uro, myco i chlamydii - często powodują poronienia.
Jaki problem u was? czy jest endometrioza? bo wtedy organizm walczy z zarodkiem jak z ogniskiem zapalnym (endometriozy) i konieczny jest steryd. Czasem zarodek się implantuje, ale zanim zostanie wytworzone hcg we krwi zostaje "odcięty". Często w klinikach po 3 nieudanych transferach dają zestawostatniej szansy - clexane, steryd, acard. Sam acrad i steryd likwiduje problemy immunologiczne w znacznym stopniu, przy poważniejszych daje się steryd dodatkowo. No i jeszcze jedno zarodek to alloprzeszczep, tzn. organizm traktuje go jak obcą tkanę i chce unicestwić, musi on "maskować" się na kilka sposobów, a slabe zarodki zostaną poronione. Dlatego czasem podaje się steryd bez badań, żeby slabym zarodkom dać szanse. oprócz endometrium, bo istotne jakie jest w czasie transferu(grubość??) jak z okienkiem implantacyjnym, może jest w innej czesci cyklu, czyli próbować na cyklach naturalnych a nie sztucznych. Jak z progesteronem podczas stymulacji? przewyższał 2? czy TSH jest wyższe niż 2? No i technika transferu, jeżeli wykonany jest zle - wprowadzany jest katater w zły sposób, zarodek laduje w pochwie przez podrażnienie macicy = mikroskurcze, czyli wtedy zmiana na lepsza klinikę, dużo pisać...

Ostatnia edycja:
Ja skolei sie wykazałam inteligencja - nie dokrecilam dobrze smoka i wylałam pol butelki na mała, zaczelam ja przebierac i polozylam mokra ns przewijak na ktorym mam bawełniany pokrowiec i mądrze potem na ten mokry przewijak polozylam nowe ciuszki ... Jak ją wzielam skumalam ze jest mokra ... Od przewijaka. To na nowo js przebralam , uprzednio kładąc pieluchę flanelowa na przewijak... Moj dziec cierpliwy ale sie rozbudził i miałam 2godziny oczy jak 5 zł ....
emi tez kupiłam prześcieradełka na przewijak. Ładnie wyglądają, ale niefunkcjonalne:-p leza w szafie.. Siusiu to nic, poczekaj na "grubsze" atrakcje. Pełne majtki wrażeń:-) i podchodzisz jak do bomby, bo towar jest już po bokach i niedługo wyląduje na plecach. Pytam się M "jak przewinąć? " , M do mnie:" ostrożnie" :-)

kate dobrze, że jesteś :tak: znów cenne informacje kopiuj-wklej do mojej (Twojej) skarbnicy wiedzy :-p;-) ;)
Przemo agent :) rośnie jak na drożdżach :)

anika kochana czekamy na newsy po usg! będzie dobrze :))) życzę pięknego, zdrowego serduszka :)

madzionga witaj :) sporo przeszłaś... Dobrze, że się nie poddajesz. Twarda babka z Ciebie. Warto podrążyć, skąd tyle niepowodzeń..Ja jestem po 4 transferach. Kariotypy okej, mutacje też...czekam na histeroskopię. A jak znów się nie powiedzie, to zacznę przyglądać się immunologi...

Starałam się Was nadrobić...ale sporo tego dzisiaj. Dokończę jutro :) Dobrej nocy babeczki!

Nie wiem czy dziewczyny pisały już, wiec może się będę produkować bezsensu:-p
może zarodki się nie implantują bo są wady genetyczne i macica je odcina, czyli pytanie czy robiliście kariotypy? Jeżeli nigdy nie było pozytywnej bety, a zarodki powyżej 3BB i pytanie ile transferów było, bo takie zarodki maja ok 40-50% współczynnik implantacji. Czyli warto się przyjrzeć budowie anatomicznej, lub endometrium bo może rozrost zły, albo polip - czy była histero?Jeżeli kariotyp dobry ty i M, histero dobre to czas na immunologie, ale to drogie badania i czasem są błędnie diagnozowane. Polecam z całej plejady gwiazd - nk killer - i potem szukać jeżeli są podwyższone. Badanie w kierunku poronien nawykowych było? trombfilia, bialak C i S, zespólantyfosf., genetyka w kierunku poronien? Warto zbadać czy nie ma uro, myco i chlamydii - często powodują poronienia.
Jaki problem u was? czy jest endometrioza? bo wtedy organizm walczy z zarodkiem jak z ogniskiem zapalnym (endometriozy) i konieczny jest steryd. Czasem zarodek się implantuje, ale zanim zostanie wytworzone hcg we krwi zostaje "odcięty". Często w klinikach po 3 nieudanych transferach dają zestawostatniej szansy - clexane, steryd, acard. Sam acrad i steryd likwiduje problemy immunologiczne w znacznym stopniu, przy poważniejszych daje się steryd dodatkowo. No i jeszcze jedno zarodek to alloprzeszczep, tzn. organizm traktuje go jak obcą tkanę i chce unicestwić, musi on "maskować" się na kilka sposobów, a slabe zarodki zostaną poronione. Dlatego czasem podaje się steryd bez badań, żeby slabym zarodkom dać szanse. oprócz endometrium, bo istotne jakie jest w czasie transferu(grubość??) jak z okienkiem implantacyjnym, może jest w innej czesci cyklu, czyli próbować na cyklach naturalnych a nie sztucznych. Jak z progesteronem podczas stymulacji? przewyższał 2? czy TSH jest wyższe niż 2? No i technika transferu, jeżeli wykonany jest zle - wprowadzany jest katater w zły sposób, zarodek laduje w pochwie przez podrażnienie macicy = mikroskurcze, czyli wtedy zmiana na lepsza klinikę, dużo pisać...
Kariotypy w porządku, tsh, progesteron ok, endometriozy nie ma, na wszystkie choroby mieliśmy badania i nic. Poronienie było jedno. A klinika.... Jeżdżę do parensa w krk. Miałam tam trzy transfery. Jeśli ten się nie uda, to został mi jeszcze jeden mrozaczek. A potem na pewno się gdzieś przeniose. Wezmę się najpierw za immunologie. Dziękuję za radę :)

Nikaa ja już jeden powiew zrobiłam i wyszed czysty ale wydaje mi się, że w laboratorium coś sknocili. Teraz biorę codziennie urolact na noc i w sobotę kolejne badanie moczu jak znowu będą bakterie to kolejny posiew.

reklama
Do góry