reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczęta mam do odsprzedania zastrzyki Fragmin 5000 j.m. (całe opakowanie). Mi na szczęście już nie są potrzebne . Jeżeli któraś by potrzebowała to pisać na priv :)

Jutro zaczynamy 24. Czuję się dobrze tylko muszę brać żelazo bo mam anemie i musiałam wziąść antybiotyk bo mam mnóstwo bakterii i leukocytow w moczu ale nic mnie nie boli :)

Kachna też mam problem ciągle z tymi leukocytami i bakteriami, ale leki przepisane przez Panią Doktor mi narazie nie pomogły więc kazała zrobić posiew i czekam na wyniki co to za cholerstwo... a też nic mnie nie boli ani nie piecze, dziwne to wszystko

kate_p7 : nie chcą się zagnieździć :(
Nie wiem czy dziewczyny pisały już, wiec może się będę produkować bezsensu:-p
może zarodki się nie implantują bo są wady genetyczne i macica je odcina, czyli pytanie czy robiliście kariotypy? Jeżeli nigdy nie było pozytywnej bety, a zarodki powyżej 3BB i pytanie ile transferów było, bo takie zarodki maja ok 40-50% współczynnik implantacji. Czyli warto się przyjrzeć budowie anatomicznej, lub endometrium bo może rozrost zły, albo polip - czy była histero?Jeżeli kariotyp dobry ty i M, histero dobre to czas na immunologie, ale to drogie badania i czasem są błędnie diagnozowane. Polecam z całej plejady gwiazd - nk killer - i potem szukać jeżeli są podwyższone. Badanie w kierunku poronien nawykowych było? trombfilia, bialak C i S, zespólantyfosf., genetyka w kierunku poronien? Warto zbadać czy nie ma uro, myco i chlamydii - często powodują poronienia.
Jaki problem u was? czy jest endometrioza? bo wtedy organizm walczy z zarodkiem jak z ogniskiem zapalnym (endometriozy) i konieczny jest steryd. Czasem zarodek się implantuje, ale zanim zostanie wytworzone hcg we krwi zostaje "odcięty". Często w klinikach po 3 nieudanych transferach dają zestawostatniej szansy - clexane, steryd, acard. Sam acrad i steryd likwiduje problemy immunologiczne w znacznym stopniu, przy poważniejszych daje się steryd dodatkowo. No i jeszcze jedno zarodek to alloprzeszczep, tzn. organizm traktuje go jak obcą tkanę i chce unicestwić, musi on "maskować" się na kilka sposobów, a slabe zarodki zostaną poronione. Dlatego czasem podaje się steryd bez badań, żeby slabym zarodkom dać szanse. oprócz endometrium, bo istotne jakie jest w czasie transferu(grubość??) jak z okienkiem implantacyjnym, może jest w innej czesci cyklu, czyli próbować na cyklach naturalnych a nie sztucznych. Jak z progesteronem podczas stymulacji? przewyższał 2? czy TSH jest wyższe niż 2? No i technika transferu, jeżeli wykonany jest zle - wprowadzany jest katater w zły sposób, zarodek laduje w pochwie przez podrażnienie macicy = mikroskurcze, czyli wtedy zmiana na lepsza klinikę, dużo pisać...

Ostatnia edycja:
Ja skolei sie wykazałam inteligencja - nie dokrecilam dobrze smoka i wylałam pol butelki na mała, zaczelam ja przebierac i polozylam mokra ns przewijak na ktorym mam bawełniany pokrowiec i mądrze potem na ten mokry przewijak polozylam nowe ciuszki ... Jak ją wzielam skumalam ze jest mokra ... Od przewijaka. To na nowo js przebralam , uprzednio kładąc pieluchę flanelowa na przewijak... Moj dziec cierpliwy ale sie rozbudził i miałam 2godziny oczy jak 5 zł ....
emi tez kupiłam prześcieradełka na przewijak. Ładnie wyglądają, ale niefunkcjonalne:-p leza w szafie.. Siusiu to nic, poczekaj na "grubsze" atrakcje. Pełne majtki wrażeń:-) i podchodzisz jak do bomby, bo towar jest już po bokach i niedługo wyląduje na plecach. Pytam się M "jak przewinąć? " , M do mnie:" ostrożnie" :-)

kate dobrze, że jesteś :tak: znów cenne informacje kopiuj-wklej do mojej (Twojej) skarbnicy wiedzy :-p;-) ;)
Przemo agent :) rośnie jak na drożdżach :)

anika kochana czekamy na newsy po usg! będzie dobrze :))) życzę pięknego, zdrowego serduszka :)

madzionga witaj :) sporo przeszłaś... Dobrze, że się nie poddajesz. Twarda babka z Ciebie. Warto podrążyć, skąd tyle niepowodzeń..Ja jestem po 4 transferach. Kariotypy okej, mutacje też...czekam na histeroskopię. A jak znów się nie powiedzie, to zacznę przyglądać się immunologi...

Starałam się Was nadrobić...ale sporo tego dzisiaj. Dokończę jutro :) Dobrej nocy babeczki!

Nie wiem czy dziewczyny pisały już, wiec może się będę produkować bezsensu:-p
może zarodki się nie implantują bo są wady genetyczne i macica je odcina, czyli pytanie czy robiliście kariotypy? Jeżeli nigdy nie było pozytywnej bety, a zarodki powyżej 3BB i pytanie ile transferów było, bo takie zarodki maja ok 40-50% współczynnik implantacji. Czyli warto się przyjrzeć budowie anatomicznej, lub endometrium bo może rozrost zły, albo polip - czy była histero?Jeżeli kariotyp dobry ty i M, histero dobre to czas na immunologie, ale to drogie badania i czasem są błędnie diagnozowane. Polecam z całej plejady gwiazd - nk killer - i potem szukać jeżeli są podwyższone. Badanie w kierunku poronien nawykowych było? trombfilia, bialak C i S, zespólantyfosf., genetyka w kierunku poronien? Warto zbadać czy nie ma uro, myco i chlamydii - często powodują poronienia.
Jaki problem u was? czy jest endometrioza? bo wtedy organizm walczy z zarodkiem jak z ogniskiem zapalnym (endometriozy) i konieczny jest steryd. Czasem zarodek się implantuje, ale zanim zostanie wytworzone hcg we krwi zostaje "odcięty". Często w klinikach po 3 nieudanych transferach dają zestawostatniej szansy - clexane, steryd, acard. Sam acrad i steryd likwiduje problemy immunologiczne w znacznym stopniu, przy poważniejszych daje się steryd dodatkowo. No i jeszcze jedno zarodek to alloprzeszczep, tzn. organizm traktuje go jak obcą tkanę i chce unicestwić, musi on "maskować" się na kilka sposobów, a slabe zarodki zostaną poronione. Dlatego czasem podaje się steryd bez badań, żeby slabym zarodkom dać szanse. oprócz endometrium, bo istotne jakie jest w czasie transferu(grubość??) jak z okienkiem implantacyjnym, może jest w innej czesci cyklu, czyli próbować na cyklach naturalnych a nie sztucznych. Jak z progesteronem podczas stymulacji? przewyższał 2? czy TSH jest wyższe niż 2? No i technika transferu, jeżeli wykonany jest zle - wprowadzany jest katater w zły sposób, zarodek laduje w pochwie przez podrażnienie macicy = mikroskurcze, czyli wtedy zmiana na lepsza klinikę, dużo pisać...
Kariotypy w porządku, tsh, progesteron ok, endometriozy nie ma, na wszystkie choroby mieliśmy badania i nic. Poronienie było jedno. A klinika.... Jeżdżę do parensa w krk. Miałam tam trzy transfery. Jeśli ten się nie uda, to został mi jeszcze jeden mrozaczek. A potem na pewno się gdzieś przeniose. Wezmę się najpierw za immunologie. Dziękuję za radę :)

Nikaa ja już jeden powiew zrobiłam i wyszed czysty ale wydaje mi się, że w laboratorium coś sknocili. Teraz biorę codziennie urolact na noc i w sobotę kolejne badanie moczu jak znowu będą bakterie to kolejny posiew.

reklama
Do góry