reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Edenlayn dzięki za podpowiedz tego wozka nie widzialam, widać że bardzo szybko można go złożyć i wrzucić do auta najmniej mi się podoba zamontowanie fotelików. Ale już wiem, że nie ma wózka idealnego zawsze jest coś za coś. W sobotę chyba pojedziemy obejrzeć jakieś wózki.

reklama
Kachna84 - zrobiłam teraz raz 10 przeprostow. Za godzinę kolejne. Nie promieniowania mi nigdzie, tylko w pośladku się skupiał ból.

Hess to jest pozytywny objaw. Jeśli ból idzie w kierunku kręgosłupa to jest dobrze gorzej by było gdyby szedł niżej do nogi. Powtarzaj to ćwiczenie co godzinę. Nie schylaj się teraz tylko jak musisz coś podnieść to tylko na ugientych kolanach. Żadnego pochylenia się np. Nad wanną żeby umyć głowę.

Edenlayn czyli też nie będziesz miała gondoli? Bo ja tak też myślałam żeby ograniczyć koszty i kupić ten wózek Tfk tylko spacerowke z fotelikami.

Tfk byl naszym faworytem poki nie zobaczylam tego perego , w tfk nie podoba mi sie totalnie z foteikami, w roznych wysokosciach i widac caly szkielet wozka, fee :eek: , nie dla mnie .
A gondolek tak jak piszesz, nie zamierzam uzywac .Foteliki mam, ze dzieci do pol roku moga jezdzic wiec spokojnie przez cale lato, duzo lepsze one i przewiewne jak te gondole , gdzie dziecko sie tylko poci, nie wspominajac ze wezme dwa brzdace do dwoch rak w fotelikach i wniose czy zniose do wozka sama, a z gondolami niby jak? jak one wielkie i nie zmieszcze sie z dwojka na naraz na klatce schodowej , pozatym inne rozwiazanie ze jedno zostawie zeby wniesc czy zniesc drugie ?? - absurd. Przerabialismy wszystkie opcje. A na jesien beda juz mialy ponad pol roku wiec przejde na spacerowki, poki nie usiada beda na rozlozonych , a dlugo im nie zostanie bo dzieci siadaja juz ok pol roku do 8 msc, bo zalezy od dzieci.moje jesli przyjda na swiat w lutym , to do pazdziernika osiagna juz wiek gdzie beda siedziec . Kupie wklad do spacerowki ocieplany i wystarczy. W dzisiejszych czasach , kiedy sa na rynku juz foteliki do wozkow za super pomysl, nawet zima widzialam mnostwo kobiet z nimi I Uwazam przynajmniej zakup gondol na wiosne za wyrzucanie pieniedzy na gondole, na zime jesli bym rodzila to tak, ale nie na wiosne , kiedy 1 spacer bedzie najwczesniej w marcu albo i w kwietniu . Kupilam do fotelikow spiworki ocieplane, wiec na pierwsze tygodnie napewno sie przydadza.

Ostatnia edycja:
No w tym TFK to też najmniej mi się podoba ta różnica wysokości przy fotelikach. Ja też stwierdziłam, gondole to wyrzucanie kasy jak mam rodzić w maju. Mi się w tym TFK podoba to, że jest lekki i ma pompowanie koła bo mieszkam na 1 piętrze bez windy no i że też tak łatwo go złożyć jak twój.

Kachna jak sama napisalas :) i popieram w kazdym wozku sa plusy i minusy, nie ma idealnego. Tez szukalismy kilka miesiecy, lekkiego , waskiego i zeby spacerowka skladala sie razem z siedliskiem a nie trzeba wyciagac, bo sami mieszkamy na 2 pietrze bez windy i gonienie tam i z powrotem po schodach codzien, to totalna porazka. najpierw dzieci, pozniej gondole albo siedliska i 3 x po stelaz :szok::errr:. A co do kol to zalezy na jakim terytorium mieszkasz, my w centrum miasta to pompowane nie sa nam az tak potrzebne, a - ze ze duzo ludzi mowi ze znow latwo sie przebijaja. Wiec jak widzisz , kazdy musi sam sobie indywidualnie przemyslec bo fakt faktem te ceny wozkow dla blizniat to cholernie duzo kasy kosztuje :sad:, a gdzie reszta x2 ?? :oo:. My dzieki Bogu z cala wyprawka sie juz uwinelismy, odkad zaczal mi grozic wczesniejszy porod zaczelismy kompletowac duzo wczesniej. Teraz to nawet nie mam jak wyjsc i wybrac sobie sama cokolwiek, tylko moj M musial biegac po sklepach i robic foty i pytac czy takie czy nie , same klopoty :laugh2:

Niestety , wszystkie czesci trzeba sobie samemu kupic do wozka, zreszta do tfk tez . Ale poki co kupilam tylko spiworki i folie do fotelikow, do spacerowki bede myslec pod koniec lata, zeby troche zaoszczedzic teraz. a nie wszystko naraz. A co najwzniejsze ja do swojego wozka nie musialam kupowac orginalnych czesci, bo one wiele wiecej kosztuja. Mozna kupic inne i taniej i tez pasujace. Jak masz jakies osobiste pytania to pisz moze na priv bo chyba dziewczyna zaczynamy spamowac forum i beda mialy nas za chwile dosc hihih :rofl::rolleyes2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już pomału zaczynam kompletowac wyprawkę żeby wrazie gdybym musiała znowu leżeć to żeby mnie ta przyjemność nie ominęła. Dużo rzeczy już sobie upatrzyłam na allegro a łóżeczka z Ikei. Tylko ten wózek najtrudniej wybrać.

Do góry