reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Emi, ja tu wchodzę zobaczyć relacje z porodu a ty nadal w dwupaku. Przyłączam się do twojego M z pytaniem:" kiedy babo, kiedy..??" A tak serio dużo zdrówka i pisz szybko jak się rozpakujesz.
Pozdrowienia dla reszty senioritek:-) jak najwięcej brzuchatków w 2016 roku!!!
Prawdziwa dama przychodzi lekko spóźniona [emoji23]

Termin na srode a stary to juz kłębek nerwow hahah
Nie bój Kate moja droga bede relacjonować :)

reklama
A te kurcze na 100% to przepowiadające pewnie, bo one tylko takie wysokie. A jak dama zechce wyjść to zaczniesz się kurczyć ponad skale:-p No i rozwarcie, to chyba już na dniach, jak nie dzisiaj:-)

edit: twardnieje bo skurcze sa i to odczuwalne już:-) to usz usz niedługo....

Zebym to ja wiedziała ile ja czasu juz je mam to byłoby łatwiej ale mialysmy ciezka noc z panna bo nie mogłam sie położyć tylko nerwy pokazywała i strasznie kopała tak ze stsc musiałam w sypialni i co pare minut probowalam sie kłaść, do trgo mega kłucie w szyjce.
Możliwe ze przepowiadające ale mi tak macica twardnieje co 2-3 razy na godzine ...
Grzebała grzebała mowila ze plamienie moze byc ze brzuch bedzie bolał a tu nic ...

Wiesz jak masz rozwacie, skurcze przepowiadające to jesteś w I fazie. Ja w ogole nie wiedziałam , że rodzę. Jak wody odeszły, to poczułam skurcze i były już regularne co 5min. A szyja była zamknięta, żadnego rozwarcia parę dni wcześniej:-) Moja ginekolog fajnie powiedziała, że szyja może być nawet i 2cm, ale jak porządny kurcz złapie to się i taka szyja rozewrze jak podatna jest:-) Ja obstawiam dzisiaj w nocy. No i jeszcze jedno niektóre dzieci się uspokajają przed porodem a nie które wariują. Może to wynikać, z tego że każdy skurcz to lekkie niedotlenienie malca.
A plamienie będzie, jak łożysko zacznie się odklejać - czyli akcja porodowa.

Wiesz jak masz rozwacie, skurcze przepowiadające to jesteś w I fazie. Ja w ogole nie wiedziałam , że rodzę. Jak wody odeszły, to poczułam skurcze i były już regularne co 5min. A szyja była zamknięta, żadnego rozwarcia parę dni wcześniej:-) Moja ginekolog fajnie powiedziała, że szyja może być nawet i 2cm, ale jak porządny kurcz złapie to się i taka szyja rozewrze jak podatna jest:-) Ja obstawiam dzisiaj w nocy. No i jeszcze jedno niektóre dzieci się uspokajają przed porodem a nie które wariują. Może to wynikać, z tego że każdy skurcz to lekkie niedotlenienie malca.
A plamienie będzie, jak łożysko zacznie się odklejać - czyli akcja porodowa.
Ja mam zamiar sie dzis wyspać :D rano moze sie zaczynać hahaha

No dobrzeby było dzis ale jakos tego nie widze bo kurde czuje sie w sumie jak codzień....no ja szyje mam na pol :D hahaha

Jak wody odejdą to pierw wsiadam do samochodu potem informuje położna heheh

Oby niedługo ale położna mowi ze moge pare dni z tym rozwarciem łazic

Z rozwarciem możesz łazić, ale jak skurcze będą silniejsze to raczej nie da rady:-) No i oksytocyna wydziela się najlepiej jak jest ccc - cicho, ciemno, ciepło. Dlatego większość akcji porodowych zaczyna się w nocy:-) To się możesz nie wyspać buehehe, No dobra może tę noc córa Ci odpuści, w końcu musisz sił nabrać, żeby ja jakoś wypchnąć:-p

Z rozwarciem możesz łazić, ale jak skurcze będą silniejsze to raczej nie da rady:-) No i oksytocyna wydziela się najlepiej jak jest ccc - cicho, ciemno, ciepło. Dlatego większość akcji porodowych zaczyna się w nocy:-) To się możesz nie wyspać buehehe, No dobra może tę noc córa Ci odpuści, w końcu musisz sił nabrać, żeby ja jakoś wypchnąć:-p
No ona mowila ze mam isc do domu odpoczywać - mam nadzieje ze jakos to sie do srody juz skonczy bo mam dosc pakowania codzinnie torebki i kosmetyczki przed snem jak do szpitala ...:D

reklama
Dziewczyny zaczynam się martwić, dziś 11 jak @ trwa... Właściwie to już nie wiem czy to nadal okres czy plemienia, ale co jakis czas na wkładce pojawia sie intensywnie czerwona krew i na dodatek te dziwne, intensywne skurcze :( sa identyczne jak przy biochemicznej, to nie jest ból jak zwykle przy @ . Boje sie, ze przez to nasza stymulacja nie dojdzie do skutku:( pierwszy raz mam taka sytuację, ten cykl biorę ovulastan ale czy antykoncepcja może aż tak namieszać?

Do góry