reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto jest w moim brzuszku? - przeczucia i zabobony

reklama
Strasznie jestem ciekawa co w moim brzuszku rośnie ale intuicja mi podpowiada, że dziewczynka :) Zanim zaszłam w ciążę to zawsze chciałam chłopca ale od kiedy zaszłam czuję, że będzie mała księżniczka ;) Z waszych wypowiedzi też mogę takie wnioski wyciągać, bo sok jabłkowy piłabym na okrągło i pryszcze nie chcą odpuścić.... W przyszłym tygodniu USG ale nie nastawiam się na płeć bo jeszcze za wcześnie... oby zdrowe było i zdrowo rosło :)

Ja ostatnio sprawdziłam piątkę dzieci z kalendarzem chińskim i wszystkie się sprawdziły :) tylko, że w moim przypadku teraz ten kalendarz się nie sprawdzi, wątpię, żeby embriolog miał takiego nosa, że same męskie plemniki użył do zapłodnienia moich wielu komórek :)

Strasznie jestem ciekawa co w moim brzuszku rośnie ale intuicja mi podpowiada, że dziewczynka :) Zanim zaszłam w ciążę to zawsze chciałam chłopca ale od kiedy zaszłam czuję, że będzie mała księżniczka ;) Z waszych wypowiedzi też mogę takie wnioski wyciągać, bo sok jabłkowy piłabym na okrągło i pryszcze nie chcą odpuścić.... W przyszłym tygodniu USG ale nie nastawiam się na płeć bo jeszcze za wcześnie... oby zdrowe było i zdrowo rosło :)
Kasia ja w pierwszej ciazy bylam przekonana ze bedzie chlopak, jak jechalam na usgto dzien wczesniej do brzucha mowie 'benek zebys mi sie baba nie okazal bo jaja beda' :) Noi jak nie bylo i byla dziewczynka, hehe
Teraz od poczatku mysle ze bedzie dziewczynka- choc ostatnio 'objawowo' wydaje mi sie ciaza sporo inna od poprzedniej.
Kalendarz obydwoje dzieci 'mianuje' na dziołchy.
Zobaczymy :)

Sama nie wiem co mi z tą dziewczynką na głowę padło ;) zawsze mówiłam, że synuś mamusi i żadnych córek a teraz córka i córka ;) Mężowy rozsądek mówi, że lepiej jak będzie chłopak bo po synku siostry byłaby całą wyprawka ale nie obrazi się jak będzie "mała księżniczka" :) oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe!!!

U mnie z teściowego kalendarza miki i z chińskiego wychodzi chłopiec. Ten kalendarz co mika wkleiła nie jest taki sam jak chiński. Nie pokrywają się + i - Bynajmniej w mojej rubryce wiekowej :-D

dziekuje Wam dziewczyny baaaardzo :* weroniko uczucie nieporównywalane z niczym innym... u mnie dzisiaj zaczyna się 10 tc, a termin bellybestfriend pokazuje mi na 26 czerwca. :) a w ogole widzialyscie ten portal? bardzo pomocny dla nas cięzarnych

a Wy dziewczyny w pierwszej ciązy czy juz macie swoje pociechy?? :-)

my juz mamy Zosię :) będzie miala niecale 2 latka jak się młody urodzi
kurcze pisze mlody.. mowie on a nie znam plci przeciez :p

my juz mamy Zosię :) będzie miala niecale 2 latka jak się młody urodzi
kurcze pisze mlody.. mowie on a nie znam plci przeciez :p

u mnie w rodzinie sa zaklady co urodze ... moja siostra ( o jak narazie 100% skutecznosci trafien) twierdzi ze urodze corke, podobnie siostrzenica ... ja cos mam przeczucie ze bedzie facet ale po cichu jednak wolalabym coreczke ... w przeciwienstwie do mojego meza oczywiscie ...

reklama
kolezanki dwie na razie obstawiaja dziewczynke, bo w ciazy z Zosia sie w ogole na twarzy nie zmienilam a podobno dziewczynki urode odbierają.. i teraz jest to samo, wygladam tak samo i mowia ze pewnie znow dziewczynka bo ja wszytsko na odwrot zawsze mam :p

Do góry