reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto jest w moim brzuszku? - przeczucia i zabobony

sprawdziłam w tym kalendarzu chińskim i wychodzi mi chłopczyk, mam jednak cichą nadzieje że będzie dziewczynka:tak: dużo dla dziewczynki mam po starszej córci więc sporo wydatków byłoby z głowy

reklama
Wg chińskiego Gabryś miał być dziewczynką ;-) ale ja wiedziałam od początku, że będzie chłopak ;-) teraz jakoś też wiem, że będzie chłopak :tak: u mnie to genetyczne, bo co prawda ja nie mam rodzeństwa, ale mój A ma samych braci :szok: smaki mam zdecydowanie obiadowo-mleczne a nie deserowe :-p przy Gabrysiu miałam obiadowe ;-)

Jesli chodzi o to ile bab ile chlopow 'w rodzenstwie' to u mnie jest siostra i brat,
maz znowu ma 7 siostr i 4 braci wiec niby wiecej bab.
jesli chodzi o 'pokolenie nizej' - u mnie jest corka, siostrzenica i jeden siostrzeniec w drodze [[ehh mam 'rowna w miare rodzine]]
a u meza dziadkowie maja 7 wnuczek [+1 w drodze] i 15 wnukow
Ciezko by bylo sredna wyciagnac :D

Ciekawe czy nasze przeczucia się sprawdzą. Przy Hani wiedziałam, że będzie dziewczynka już jak ją robiliśmy ;)
Tym razem mam wewnętrzną pewność, że będzie chłopak i nie wynika to z moich "preferencji" bo odkąd pojawiła się Hanulka, w naszych rozważaniach o rodzeństwie zawsze pojawiała się druga córka.
No ale wewnętrzny głos mówi chłopak. Zobaczymy za min 10 tygodni ;)

no :)

a tesciowie maja 22 wnukow + jedno w drodze
i pawnuka + 1 w drodze

Dlatego jak lrobilam roczek corki tydz temu wyszlo mi cos ponad 50 osob -najblizszej rodziny :)
Z mojej strony skromnie brat z dziewczyna i mama z kolezanka i jej chlopakiem :D

No ale wewnętrzny głos mówi chłopak. Zobaczymy za min 10 tygodni ;)

ja w poprzedniej ciazy juz w 13 tyg zostalam poinformowana ze dziewczynka [wstepnie]

ja w poprzedniej ciazy juz w 13 tyg zostalam poinformowana ze dziewczynka [wstepnie]

Tak, ale to zawsze wyjasnia się najwczesnie w okolicach 18tc. Znajomi byli a padaniach prenatalnych w 13tc i lekarz powiedział, ze będzie chłopak, "bo takiej dużej łechtaczki to nie widział" a urodziła się dziewczynka, u drugiej było to samo w 14tc juz info, że coś rośnie, chłopak, a okazało się odwrotnie, ale mam też znajomą, która dpoiero w 30tc dowiedziała się że będzie syn, bo wcześnie lekarz nic nie widział ;)

Poprzednio dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka w 19 tygodniu, i tym razem też tak będzie. Mój gin wcześniej nie mówi, bo uważa, że za duże ryzyko pomyłki. Ostatnio mam przeczucie, że będzie znowu dziewczynka:)

reklama
Do góry