reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto jest w moim brzuszku? - przeczucia i zabobony

reklama
ja odkąd zaszłam w ciąże to mam przeczucie ze to chłopiec :)
Z wróżby (obrączka wisząca na nitce) wychodzi dziewczynka.
Prawie wszyscy w około też uważają ze to dziewucha...zobaczymy
Mam szanse sie dowiedzieć 7 stycznia a jak nie to dopiero na 3d w 20 tyg.
Szczerze to juz sie nie moge doczekac :)

Dziewczynka ponoc zabiera urode a chlopczyk daje. Ja z Niki kazdy mowil ze chlopak bo taka sliczna sie robie ladna cera i co kobitka. Teraz mam buzie cala w jakis plamach krostach ogolnie zbrzydlam heh i kazdy o dziewczynka i co chlopiec. Wiec ja mysle ,zr nie ma reguly. Wazne ,ze zdrowe :)

Dziewczynka ponoc zabiera urode a chlopczyk daje. Ja z Niki kazdy mowil ze chlopak bo taka sliczna sie robie ladna cera i co kobitka. Teraz mam buzie cala w jakis plamach krostach ogolnie zbrzydlam heh i kazdy o dziewczynka i co chlopiec. Wiec ja mysle ,zr nie ma reguly. Wazne ,ze zdrowe :)

dokładnie :)
ps. ja tez mam jakies plamki i krostki.

zazdroszcze tym, co juz wiedza:) tez juz bym chciala wiedziec...nie moge sie doczekac:) co prawda na usg w 13tc pani dr zasugerowala dziewczynke, ale to sie jeszcze okaze:) moze dowiem sie 17ego... najwazniejsze, zeby zdrowe bylo:)

Hmmm,
Napiszę tak, miałam przeczucie na dziewczynke :) cała moja dieta (słodkie i mandarynki itd.), wszystkie zabobony ( czyli soda, obrączka nad ręką, nad nadgarstkiem, literka v w oku, kalendarz chiński i podany tutaj przez którąś z dziewczyn) plus mój wygląd tez wskazywały dziewczynkę a ja sie dzisiaj dowiedziałam ze chłopak bedzie :)

reklama
No cóż, u nas od początku przeczucie na dziewczynkę, znajome wróżki wróżyły, że dziewczynka, kalendarz chiński zasuwał, że dziewczynka, a jest kto...? :) Chłopczyk :)

Także my już po USG wiemy :) Ogólnie to wszystko ok, tylko mnie kłuje wszystko i swędzi brzuch w njbardziej wypukłym miejscu :)

ED: Ale w sumie... jakoś tak chyba podświadomie mimo wszystko czułam, bo mówiłam o nim "on", a widzicie nawet kilka dni temu zmieniłam avatar na małego piłkarza... :)

Do góry