Jest wiele imion ktore brzmia pieknie w rozwinietej formie.Maxymilian,Antoni,Tadeusz,Anastazja,Marcelina,Eleonora.W polskiej mentalnosci lezy zdrabnianie imion i tak mamy Maxika,Tadzia,Nastke,Marcusie i Nore.Mieszkam od lat w Niemczech i narazie tak zostanie i nasze dziecie bedzie tez tu wychowane i urodzone,dlatego mam ogromny problem poniewaz imie musi byc internacjonalne i zdrobnienie pasowne.Mam juz kilka faworytow ale maz robi miny,a sam proponuje typowo polskie imiona,ktore dla obcokrajowca sa trudne do wymowy juz sprawdzalismy
reklama
agula-propozycje sa okey ale zdrobnienia mi nie pasuja Nicolasek,Olivierek.Ale bardzo dziekuje za typy.
NomiMalone
Fanka BB :)
imiona hmmmm kiedyś mieliśmy wybrane . Na wszelki wypadek 4 (gdyby były blizniaki.
I było tak :
Z naszych wyborów z przed 10 lat został tylko Adrian. Po prostu pozmieniały nam sie wybory, gusta czy jak to nazwać można. Poza tym odpadły nam 2 imiona bo już nas uprzedzili w rodzinie kuzyni .
Teraz myślimy że dla chłopców na pierwsze imię do wyboru, Adrian, Artur, a dla dziewczynek Oliwia, Justyna, Amelia
Ale.... jeszcze dużo czasu wszystko nam się może pozmieniać , poza tym uzgodniliśmy, że nie decydujemy się na konkretne imię dopóki nie zobaczymy dzidzi, bo może się okazać , że nam to imię w ogóle nie pasuje .
Imiona dla nas to tak jak kupno łóżeczka i wózka - ostatnia rzecz o której myślimy. Na razie modlimy się by ciąża się utrzymała a dzidzia była zdrowa
I było tak :
- 2 chłopców: Adrian Oskar, oraz Jarosław Tristan
- 2 dziewczynki: Alicja Karolina, oraz Julia Dagmara
Z naszych wyborów z przed 10 lat został tylko Adrian. Po prostu pozmieniały nam sie wybory, gusta czy jak to nazwać można. Poza tym odpadły nam 2 imiona bo już nas uprzedzili w rodzinie kuzyni .
Teraz myślimy że dla chłopców na pierwsze imię do wyboru, Adrian, Artur, a dla dziewczynek Oliwia, Justyna, Amelia
Ale.... jeszcze dużo czasu wszystko nam się może pozmieniać , poza tym uzgodniliśmy, że nie decydujemy się na konkretne imię dopóki nie zobaczymy dzidzi, bo może się okazać , że nam to imię w ogóle nie pasuje .
Imiona dla nas to tak jak kupno łóżeczka i wózka - ostatnia rzecz o której myślimy. Na razie modlimy się by ciąża się utrzymała a dzidzia była zdrowa
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
U nas na pewno wybrane imię dla chłopca: Julian (oboje lubimy króla Juliana z Madagaskaru ). A dla dziewczynki ja dalej upieram się przy Ninie i łatwo nie odpuszczę I tak w sumie czuję, że będzie dziewczynka...
Patrycja2810
Fanka BB :)
Podoba mi się do dziewczynki imię Matylda
reklama
Ja bym chciała Zuzannę, od zawsze jakoś tak mi pasowało imię do córeczki, Zuza, Zuzia, Zuzka, ale mężowi się w ogóle nie podoba i co teraz? On by chciał Julię, a mi znowu Julia się źle kojarzy, no ale może się przekonam.
Z chłopczykiem mam problem, żadne mnie jakoś nie zachwyca, może tutaj się do jakiegoś przekonam
Tak jak asinka85 oboje z mężem tez uwielbiamy króla Juliana może to jest pomysł. Ale potem sobie wyobrażam sytuację jak mój przystojny syn podbija do jakiejś dziewczyny i mówi "cześć jestem Julian" ? to jakoś dziwnie...
Z chłopczykiem mam problem, żadne mnie jakoś nie zachwyca, może tutaj się do jakiegoś przekonam
Tak jak asinka85 oboje z mężem tez uwielbiamy króla Juliana może to jest pomysł. Ale potem sobie wyobrażam sytuację jak mój przystojny syn podbija do jakiejś dziewczyny i mówi "cześć jestem Julian" ? to jakoś dziwnie...
Podziel się: