Aleksp z podanych propozycji najbardziej podoba mi się Anastazja, Anielka też ładnie. Co do Amelki to czytałam gdzieś (ale nie wiem czy to prawda) że imię to oznacza wrodzony brak kończyn. To i wielka popularność tego imienia by mnie zniechęciły. Brzmi jednak rzeczywiście bardzo ładnie. Oczywiście to tylko moje zdanie
reklama
anka26_x_07
Mama Laury :)
no wlasnie przez to wybralismy EthanMi się podoba Sebastian, Szymon, Dariusz
Na początku chciałam oryginalnie i zakochałam się w imieniu Nathan/Natan ale jak sobie zdrobniłam wyszło mi Natanek i już się odkochałam ( ksiądz Natanek)
Mialam z Natanem to samo skojarzenie
Aleksp z podanych propozycji najbardziej podoba mi się Anastazja, Anielka też ładnie. Co do Amelki to czytałam gdzieś (ale nie wiem czy to prawda) że imię to oznacza wrodzony brak kończyn. To i wielka popularność tego imienia by mnie zniechęciły. Brzmi jednak rzeczywiście bardzo ładnie. Oczywiście to tylko moje zdanie
no imie nie ale faktycznie tak sie okresla wrodzony zespolwiec chyba nie chce zeby corka kiedys mi to wypominała-poinformuje meza
Widzę, że sporo z nas ma nadal wątpliwości co do imienia :-) ciężko się zdecydować....mój mąż zawsze marzył o Amelce, ale teraz stwierdził, że to imię jest zbyt popularne więc sobie je darowaliśmy.
Aleskp mnie się podobają imiona na K i M... Klaudia, Kinga, Marta, Monika, Małgosia, Milenka ale to wiadomo....rzecz gustu :-)
a my na A) po oboje mamy imiona na A...wiec trzeci inicjał i mozna w skrocie sie podpisywać 3*AJ...no i to rodzinnie od strony męża z tymi imionami idzie czesto
anka26_x_07
Mama Laury :)
Aldona, Aldonka;-) Adrianna, Arleta, Alina, Agata... sporo tych imion
reklama
Deizzi
Fanka BB :)
a my na A) po oboje mamy imiona na A...wiec trzeci inicjał i mozna w skrocie sie podpisywać 3*AJ...no i to rodzinnie od strony męża z tymi imionami idzie czesto
O! My też na "A" tzn. ja, mąż i Antoś. Ignaś jest "odmieńcem" miał być Adaś ale jest Ignaś
Co do imion żeńskich na "A" bardzo podoba mi się: "Agatka", "Alicja", "Ada"
Podziel się: