reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiega imion

Aleksp z podanych propozycji najbardziej podoba mi się Anastazja, Anielka też ładnie. Co do Amelki to czytałam gdzieś (ale nie wiem czy to prawda) że imię to oznacza wrodzony brak kończyn. To i wielka popularność tego imienia by mnie zniechęciły. Brzmi jednak rzeczywiście bardzo ładnie. Oczywiście to tylko moje zdanie :)

reklama
Mi się podoba Sebastian, Szymon, Dariusz
Na początku chciałam oryginalnie i zakochałam się w imieniu Nathan/Natan ale jak sobie zdrobniłam wyszło mi Natanek i już się odkochałam ;) ( ksiądz Natanek)

Aleksp z podanych propozycji najbardziej podoba mi się Anastazja, Anielka też ładnie. Co do Amelki to czytałam gdzieś (ale nie wiem czy to prawda) że imię to oznacza wrodzony brak kończyn. To i wielka popularność tego imienia by mnie zniechęciły. Brzmi jednak rzeczywiście bardzo ładnie. Oczywiście to tylko moje zdanie :)

no imie nie ale faktycznie tak sie okresla wrodzony zespol:(:(:(wiec chyba nie chce zeby corka kiedys mi to wypominała-poinformuje meza

Widzę, że sporo z nas ma nadal wątpliwości co do imienia :-) ciężko się zdecydować....mój mąż zawsze marzył o Amelce, ale teraz stwierdził, że to imię jest zbyt popularne więc sobie je darowaliśmy.

Aleskp mnie się podobają imiona na K i M... Klaudia, Kinga, Marta, Monika, Małgosia, Milenka ale to wiadomo....rzecz gustu :-)

a my na A:)) po oboje mamy imiona na A...wiec trzeci inicjał i mozna w skrocie sie podpisywać 3*AJ:):)...no i to rodzinnie od strony męża z tymi imionami idzie czesto :)

Moja córka będzie miała na imię Apolonia:), podoba mi się Antonina - tylko sporo teraz tych Toś;) mój mąż na początku przebąkiwał o Annie, sądząc po nicku Aleksandra odpada??

reklama
a my na A:)) po oboje mamy imiona na A...wiec trzeci inicjał i mozna w skrocie sie podpisywać 3*AJ:):)...no i to rodzinnie od strony męża z tymi imionami idzie czesto :)

O! My też na "A" tzn. ja, mąż i Antoś. Ignaś jest "odmieńcem" miał być Adaś ale jest Ignaś :)

Co do imion żeńskich na "A" bardzo podoba mi się: "Agatka", "Alicja", "Ada"

Do góry