reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiega imion

Tak naprawdę to jakie imię się da, to i tak jak już dzieciaczki będą z nami to imiona ich będą najpiękniejsze, nawet te najprostsze czy najpopularniejsze :) Ostatnio też się zastanawiałam nad Julią, pełno ich a jednak była myśl :)

reklama
szczebiotka -Bianka to przepiękne imię, też nad nim myślałam.
Zoja też fajne.
Ja jednak zostanę przy 1 szt imienia :) ja nie mam dwóch i jest ok :D

U nas dwa ze względu na Szczepka, tzn On ma dwa (Mąż się uparł na Szczepana więc trzeba było znaleźć coć łatwiejszego na pierwsze co by mu życie ułatwić) no i stwierdziliśmy, że już konsekwentnie wszystkie dzieciaki będą 2nosiły, choć przeżywam chwile zwątpienia bo to trochę dziwnie że my do niego zwracamy się inaczej niż "tubylcy" Myślimy póki co:-)

Jeremi tylko, że pisane z "y" na końcu bo polacy jednak bardziej rozgarnięci w tym temacie i o wiele łatwiej wytłumaczyć w PL ten "y" niż tutaj było by "i"

szczebiotka a nie pomyli mu sie troche jak do przedszkola pojdzie? ze w domu inaczej i poza domem inaczej? niektore dzieci wiem ze maja o to pretensje... ale mojego ojca tez cale zycie inaczej w domu wolali, inaczej w szkole i pracy i mu to pasuje...

Moja mama ma na imie Bozena ale od małego każdy na nią wola Beata i jej tez to nie przeszkadza.....chociaż ja bym tak nie chciała, mam na imie Ewelina i tak chce zeby sie do mnie zwracano :-) ale jak widać, każdy jest inny.

Herbata myślałam, rozmawiałam nawet na ten temat z psychologiem dziecięcym bo bałam się czy będzie wiedział, że o niego chodzi, i usłyszałam że dzieci nie mają z tym żadnego problemu, zresztą w wielu domach nie używa się imienia tylko jakieś przezwiska albo zdrobnienia, które nie brzmią nijak podobnie do imienia. Ja wolałam,żeby Szczepcio miał jasność bo gdyby tu miał tylko Szczepan to i tak nazywali go Stephan. Jeśli zaś chodzi o używanie drugiego imienia to w rodzinie mojego Męża to cakiem normalna praktyka:-D

reklama
Chodziłam w podstawówce do klasy z chłopakiem, na którego wszyscy mówili Piotrek chociaż miał na imię Patryk... Albo odwrotnie... :eek: W każdym razie jemu też to nie przeszkadzało :-D

Do góry