reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiega imion

reklama
hmmm donata, klaudia, dagmara? ciezko powiedziec. juz nawet nie o to chodzi ze zadne sie nie podoba, tylko zadne nie wydaje sie dosc dobre... moze znajde cos w innym jezyku. wciaz szukam, choc M. mial to robic :blink:

Herbata a ja Cię rozumiem, mnie np dużo imion się podobało ale żadne nie wydawało się odpowiednie. Znaczy pierwsze mieliśmy od razu, jeszcze zanim wiedzieliśmy że będzie córka ale jakoś tak nie do końca mi "grało" Ze Szczepkiem było zupełnie odwrotnie, że będzie Szczepan było wiadomo od początku a w poszukiwanie pierwszego w końcu cała rodzina się zaangażowała (jako, że mieszkamy w uk chcieliśmy mu choć trochę ułatwić życie pierwszym imieniem uniwersalnym) i dopiero jakiś tydzień przed porodem znaleźliśmy właściwe.
Ewelinka mnie się za ro wydaje, że dla chłopców o wiele więcej fajnych imion:-D
Kania polecam powtrzanie w kółko jak już na jakieś jedno Ty się zdecydujesz, człowiek jak się osłucha to łatwiej daje się przekonać i może w ten sposób obędzie się bez wojny;-):-)

u nas watpliwosci w kwestii imienia watpliwosci się pojawiały. Bianca zostaje ale co do drugiego, Ł mi się wczoraj przyznal że mu ta "Zofia" wcale się nie podoba;( mowi, że jeśli bardzo chcę to nie bedzie protestowal bo On w sumie Szczepana przeforsowal ale ja nie chcę nic na sile i wczoraj padla propozycja "Zoja" w sumie podoba mi się i zdrobnienie Zojka sliczne no i też malo popularne co mi bardzo odpowiada, poki co wiem oswajam się i zobaczymy. Jakby co jeszcze 3miesiace prawie do myslenia zostaly;)

szczebiotka Zoja faktycznie ladne... i napewno mniej popularne niz Zosia. a drugie u was uzywane? bo tu korzystaja z drugiego czasem, wiec ja daje tylko jedno

Wieki tu nie zaglądałam! Teraz jestem na etapie wybierania imienia, kilka dni temu na usg lekarz pokazał nam, że dziecię między nóżkami skrywa... psiochę :D I tak się zastanawiam. Na początku myślałam o Emilce, ale zaczyna się ich robić sporo. Inne to (na tą chwilę)
Dagmara
Liliana
Pola
Alicja
Emilia
Łucja

Najbardziej przemawiają do mnie dwa - Dagmara i Łucja. Tylko koleżanka moja to Dagmara, żeby mi się nie kojarzyło :D

Szczebiotka właśnie powtarzanie nie zdaje egzaminu, im częściej powtarzam dane imię tym mniej mi się podoba ;-)
Liczę na córę, może Ona coś zadecyduje :-)

mnie najbardziej zalezy zeby nie bylo popularne, np Lena czy Amelka to bardzo ladne imiona, ale nie da sie ukryc ze jest ich sporo ostatnio. narazie nie mieszkam w Pl, ale moze kiedys bede i wtedy chcialabym zeby moja corka miala jako jedyna takie czy inne imie. chociaz jedyna w klasie, bo o szkole nie mowie. jakies wymyslne to tez nie dla mnie.

alfa z Twoich propozycji najladniejsze jak dla mnie jest Liliana... i skrot Lilka czy Lila tez super

reklama
a do mnie wciąż najbardziej Michał przemawia :-D
w ogóle łatwiej mi cosik znaleźć dla chłopca :)

dla dziewczynek, owszem sporo imion pięknych, ale różne imiona w towarzystwie się przewijają..a inne piękne...ale jakoś nie pasują do tej naszej kruszyny...

debata rodzinna była i jest Amelia Michalina (Michalinka po mojej babci)
wiem wiem..Amelia popularna...ale pasuje nam do naszej małej psotnicy i haha wśród znajomych, rodzinki..nie mamy żadnej Amelki ;)

Do góry