reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książki warte polecenia

lucere

Fanka BB :)
Miasto
Zielonka
Pamietam ze był kiedyś temat książek wartych przeczytania, ale uznałam że może wznowie, bo znalałam książke "Język niemowląt" T. Hogg w wersji papierowej na allegro za 40 zł. Jeśli ktoś woli taka wersje a nie elektroniczna to to jest dobra cena :) Tej ksiazki nie ma juz w wydawnictwie a widziałam na allegro różne oferty, włącznie z takimi co chcieli za nią 120 zł.

Pamietam tez że któraś z was miała w wersji elektronicznej :)

Coś jeszcze polecacie do przeczytania?
Coś dla tatusiów?

reklama
Ja póki co mam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff w nowym wydaniu i jest bardzo fajna, ale to pewnie większość z Was ma:tak: Mam też starsze wydanie, ale nowe ma wszystkie potrzebne informacje na temat ciąży, porodu, badań i połogu z rozpiską na poszczególne problemy:tak:

awunia też mam tą książkę w nowym wydaniu, fajna jest. Obecnie czytam H. Cobena " Zostań przy mnie" a następnie muszę przeczytać 3 część Cross'a ;-)

oo, nie słyszałam o tej książce w ogóle (W paryżu dzieci nie grymaszą), także też czekam na opinie, choć pewnie wcześniej sobie ją zakupie albo wypożycze :)

To jeszcze w temacie wychowania czytałam kiedyś "Bojowa pieśń tygrysicy" Amy L. Chua,
książka warta przeczytania, o chińskim modelu wychowania. Ciekawa i barwna, choć ja bym nei potrafiła w ten sposób postępować z dziećmi :)

Ja póki co mam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff w nowym wydaniu i jest bardzo fajna, ale to pewnie większość z Was ma:tak: Mam też starsze wydanie, ale nowe ma wszystkie potrzebne informacje na temat ciąży, porodu, badań i połogu z rozpiską na poszczególne problemy:tak:

Ja mam "Pierwszy rok z życia dziecka"- w ogóle jej nie używałam...jakoś nie przypadła mi do gustu.

Jezeli chodzi zaś o Hogg to mam w wersji elektronicznej jak ktoś chce to mogę wysłać na maila....

reklama
No własnie wydaje mi się że "pierwszy rok z życia dziecka" i "w oczekiwaniu na dziecko" to taka księga co każdy ją ma, ale mało kto zagląda.. ja nie mam, i nie zamierzam mieć :)

Jeszcze bardzo chciałabym wam polecić książkę Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka", a dla starszaków "Mamo, tato co Ty na to?". (to tak w mojej działce rehabilitacyjnej, świetnie opisana pielęgnacja niemowlęcia, przewijanie, ubieranie, noszenie itp., a w tej drugiej zabawy i aktywności dla starszych dzieciaczków)

I książkę Lise Eliot "Co tam się dzieje, czyli jak rozwija się mózg i umysł dziecka w pierwszych pięciu latach życia", książka trudna, ale baaardzo wartościowa. Szczególnie dla pedagogów, psychologów pracujących z dziećmi, i oczywiscie dla rodziców :) Czytałam ją pewnie z ponad pół roku, ale naprawdę warto :)

Do góry