reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książki, e-booki, poradniki.

Moja córcia od 20 sierpnia ma katar, to juz 3 miesiąc leci jak nie było dnia bez kataru. katar zmiania sie raz wodnisty raz gesty zolty zielony.. i tak w kolko. od 10 wrzesnia (gdy tylko moze) uczeszcza do zlobka, bardzo chcetnie tam idzie. jednak 2 tyg temu przechodzila zapalenie zatok sitowych i uszu. jak skutecznie wyleczyc 2latke z kataru?????????????
warto przebadać pod kontem alergii

reklama
ja bym z chęcią poczytała jak poskromić rocznego teroryste :) tupanie bicie i rzucanie sie na podloge - niestety

jak poskromic rocznego terrorystę? Daję dobrą rade IGNORANCJA, IGNORANCJA I JESZCZE RAZ IGNORACJA! Mój synek ma dzis juz ponad 3 lata ale tez miał ten sam problem jak był młodszy i zapewniam dziewczynyze zadne tłumaczenia w momencie napadu złości nie pomoga, takze duzo duzo cierpliwosci potrzeba, ignorowac zachowanie, niech dziecko widzi ze nie zwraca na siebie w ten sposób uwagi i samo przestanie, albo po prostu z tego sie wyrasta. tez przez to przechodziłam i teraz jest juz ok:-)

Nasz synek też jakiś czas temu prubował bić i gryżć- ale poskutkowało jak mowiliśmy do niego ,że nas to boli, mamusi jest smutno, nie wolno robić krzywdy bo mamusia cię kocha mocno - jesteś ślicznym i grzecznym chłopcem choć przytul mamusie daj buziaczka na zgodę - przeprosiny. Poza tym strasznie często mowię do synka ,że go bardzo kocham i sama pytam jak mocno kocha mamusie , a on choć nie umie powiedzieć zawsze biegnie i przytula mocno to samo jesli chodzi o tatę - i jak przytula mowię mu że teżgo mocno kocham - nie ma rodzeństwa jeszcze ale w stosunku do innych dzieci nie jest agresywny, zdarzało sie ,żę popchnoł kogoś i wtedy zawsze reagowałam - tłumaczyłam ,ze to nie jest miłe i prosiłam zeby przytulił kolegę na zgodę teraz sie to nie zdaza często - choć zaczoł sie problem z niepodzielnością- to moje zabawki !!! Jesli macie sposób na poradzenie sobie z tym problemem czekam na wasze rady pozdrawiam

reklama
Do góry