reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

reklama
Marysia chyba jest znudzona swoimi książeczkami:-( teraz już sięga tylko po basnie i Kajtusia - coś co ma dłuższą i konrketną fabułę. Zaskoczyła mnie, bo dziś wyszło, że ona doskonale wie, co się dzieje w czytanych bajkach na dobranoc. nigdy jej ich nie opowiadałam, tylko czytamy a ona doskonale wie co się dzieje w każdej z nich. muszę więc kupić jakieś nowe książki. może ta Martynka...

a ja chyba przeszperam dom od samej piwnicy i sprzedam co tylko mogę, bo też potrzebujemy coś do czytania...
'Elmera i Różę' czytamy codziennie, Kubi ją uwielbia! wielką księgę przygód też... poza tym w kółko Bobo, Wombat, Albert, Mały Miś, Filomena czasem, ale jej minusem jest u nas mały format... a że u nas przed spaniem, 2xdziennie czytamy 3-4 książeczki to szczerze mam ich dość...
jak wykopię jakąś kasę to koniecznie dokupię resztę Elmera, a do oglądania chcę Misia Bodo w straży pożarnej i w przedszkolu...

co jeszcze ciekawego proponujecie do poczytania?nasze wymagania: duży format, jakaś akcja, nie baśnie, nie wierszem... :-D

a poza tym widziałyście zakamarkowe nowości? ehhh... marzy mi się 'a dlaczego?' i 'Wymyśl coś"

Trasiu a może Marysia polubiłaby Emera?

Kasiu, a czy Ela za mała? Piłka Eli (druk) - Catarina Kruusval - Merlin.pl

No i duży forma to np Nusia i baranie łby (druk) - Pija Lindenbaum - Merlin.pl
i Miesiowi siępodoba, ale ja czym prędzej odniosłam do biblio, bo jest obrzydliwa... Ludzie w tej książce, zwłaszcza faceci to obleśniaki a tytułowe owce są jakieś dziwne, wysuszone i odżywiają się zużytymi plastrami:szok: scena kiedy nusia pozbawia je futra też jak dla mnie niesmaczna. Było mi niedobrze jak to czytałam... w dodatku nusia jest neurotyczna, przez całe zagraniczne wakacje nie chce wejść do wody, leży na leżaku i chce już wracać do domu a świat ludzi jest dla niej chyba dziwny i niezrozumiały...

reklama
dzięki Aestima! Mela i Ela mi się strasznie podobają tylko obawiam się, że jak na czytanie przed spaniem to zbyt mało tekstu, 5 minut i będzie po książeczce :-( takie książeczki to czytamy w ciągu dnia... te przed spaniem to już właśnie musi być coś w stylu Elmera, duży format, ilustracje na całą stronę i wtedy spokojnie wysłu****e tekstu... a co do Nusi to jak widziałam ją w necie to wiedziałam, że kiedyś będzie nasza... a ostatnio miałam okazję obejrzeć ją dokładnie w księgarni i zdecydowanie się z Tobą zgadzam!

Do góry