reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

reklama
Kasiawilde - przed burzą - jutro idziemy do biblioteki po nowy zapas lektur, tym razem we dwie :-p
Muszę też napisać o dwóch książkach, które mi się spodobały u koleżanki w sobotę.

ja widziałam w empiku - fajna kreska :)

U nas na topie jest "Ulica Czereśniowa", dopiero teraz Maja do niej dojrzała i wertujemy co wieczór, ale "Mam oko na litery" Maja olewa, może i na to przyjdzie jeszcze czas...
Przed snem obowiązkowo musi być też "To co kocham najbardziej - moja rodzina". Maja ma obsesję na punkcie tej książki, zna Ją na pamięć, jest śliczna ale powoli mam już jej dość (książki, nie Majki :p) ale nie ma mowy o zaśnięciu bez królików - Ona ma ogólnie obsesję na punkcie królików, w łóżku leżą króliki szyte przeze mnie i dwie wielkie poduchy królikowe z Home&you a w Ulicy Czereśniowej pierwsze co wypatrzyła to oczywiście też były króliki :-D

Hania uwielbia książki z baśniami, kartkuje sobie sama, ogląda obrazki, prosi, żeby jej poczytać.

Przed snem obowiązkowo musi być też "To co kocham najbardziej - moja rodzina". Maja ma obsesję na punkcie tej książki, zna Ją na pamięć, jest śliczna ale powoli mam już jej dość (książki, nie Majki :p)

uff jak dobrze, że dodałaś, że nie Majeczki:-p:-D

ja nienawidzę 'Wielkiej księgi wierszy'... rzygam nią...:baffled: schowałam pod kolorowanki i od jakiś 2tyg mniej się domaga

Ja byłam zanieść zwolnienie i wracając do biblio zaszłam, oddałam ksiażeczki i wypożyczyłam:
Prezent na gwiazdkę - Wood Audrey - Książki dla dzieci - Smyk.com przepiękne ilustracje! i tochę wypukłe
a także
" gdzie jest tort?"- na każdej stronie szukamy tortu Gdzie jest tort? | noce bez nocy
Stasiek poleca: Noworoczne torty
Stasiek poleca: Tort urodzinowy
Billy jest zły - Lista Książek dla Dzieci - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

chciałabym tą:
http://stasiekpoleca.blogspot.com/2010/10/na-grzyby.html
Zakupimy jesienią:)

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj byłyśmy w bibliotece razem - 2 dość wysokie piętro, schody dość strome :wściekła/y: - Młoda z lubością, czerwona na twarzy ściągnęła z dziecięcego krzesełka i przyniosła do mnie na dywan maskotkę Kubusia Puchatka sporo większą od Niej ;-)
Przyniosłyśmy:
1. "Dzień dobry!Dobranoc.... " Strzałkowskiej
2. "Jest tam kto ?" - Krysia puka z lubością ;-)
3. "Jadą, jadą misie" - ponownie i wielka radość była z tego powodu :-D
4. "Mój mały świat warzywa" - chyba ponownie ale b. lubię tą serię - muszę z niej kwiaty kupić http://lubimyczytac.pl/ksiazka/6948/moj-maly-swiat-warzywa
5. "Gdzie jest mama?" - postacie wycinane w ramkach o królikach
6. "Lot trzmiela" - wysuń i spójrz - karty się rozsuwają
7. "O owadach" - duży format, kolorowe rysunki, troszkę tekstu, powycinane na jednym boku w kształty zwierząt
8. "Poznaję kolory. Owoce i warzywa" - b. fajne fotografie z podpisami, dość "poważne" http://www.matras.pl/poznaje-kolory-owoce-i-warzywa.html
9. "Która godzina Kubusiu Puchatku ? " - ładne ilutracje i zegar do ustawiania

Ostatnia edycja:
Do góry