reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

reklama
u nas też mało nowości. W zasadzie wsszystkie hity przerabiamy teraz od początu z Szymkiem. Marysia zna wiekszość na pamięć i "czyta" bratu sama. Tyle, że Szymcia trudno namówić na czytanie czegoś w czym nie ma samochodów, masakra...
Marysia lubi od dłuzszego czasu opowiadania. Czytamy duzo Pana Kuleczkę (mamy dwa zbiory opowiadań) i "Opowiadania dla przedszkolaka" PIątkowskiej bodajże. Fajne, miłe. Na szczęście Martynka poszła w odstawkę, bo już nie mogłam patrzeć na fioletową okłądkę z brokatem:)

Dziewczyny a coś w tematyce przedszkolnej polecacie?

Ja miałam z biblioteki jakiś zbiór opowiadań i tam było "ktośtam idzie do przedszkola" (nie pamiętam imienia :p) ale słabe to było takie fakty na sucho.
Mamy "Basia -Wielka księga przygód" (żółta) i tam Basia idzie do p-la.
Mamy też Teodora "Teodor" – wyjątkowa książka dla dzieci który jest niezwykłą książką w każdym możliwym znaczeniu tego słowa od wydania po treść i obie z Mają ją uwielbiamy, Teodor jest królikiem i idzie do szkoły :)
Polecacie coś???

my znad morza przywieźliśmy:
Muminki i urodzinoyy guzik - Emi uwielbia Muminki
Czytajki - dziecięcych książek czar: Jak wysoko jest niebo? - Anna Milbourne - przecudowna (brak plakatu mnie jednak zdrzaźnił...:baffled:)

trasiu to, co czytasz Szymkowi skoro tylko o autach? mnie może też to czeka więc dawaj inspiracje;-)
Madzioolka jestem mega zaciekawiona Todorem!!! my swego czasu czytałyśmy z Emi m.in. 'Marysia i wesoły dzień w przedszkolu', 'Tupciu Chrupcio. Przedszkolak na medal' - Tupcio dobry na wszystko, nadal uwielbiamy książki z tej serii, choć wszystkie miałyśmy z biblioteki, jak i Marysię (tylko jedną mamy na własność;-))

madzioolka my też mamy "Marysię" o przedszkolu i Tupcia Chrupcia. Wiem, ze czytłyśmy coś jeszcze, ale nie pamiętam co...

felka nie pytaj... o autach same głupoty z cyklu "Auto Artura" itp, ale on jeszcze niedawno był bardziej na etapie oglądania książki niż czytania. Teraz chce słuchać juz całości i czytamy Bobo, O zimie, Piłka Eli, cała seria o Kici Koci (tam są czasem auta - dlatego uwielbia już od dawna). Generalnie akurat w naszym przypadku jest samochodowa masakra, Szymcio od rana gada tylko "ata, ata", buduje garaże, ogląda katalog o samochodach itp. Był taki mooment, ze nie chciał robić nic innego... planujecie drugie? Czy może nawet juz w drodze? :))

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry