reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

felka mam z tej serii "świat w obrazkach" o jedzeniu "mali smakosze":) Też myślałam, że na kiedyś ale od razu przeczytałyśmy całą:) Mam jeszcze w aucie o muzyce, ale nie miałam kiedy przejrzeć. No i chyba dokupię tą o dzieciach świata, skoro zachwalasz:)
Marysia od pół roku ciągle czyta elmera, mam o już dość... i Martynkę bleee.... choć ostatnio doszły nam 3 nowe Kicie Kocie i odżyła cała seria. Tylko, że moja mała spryciula nie chce czytać "Kicia kocia mówi NIE" i ani "Tupcio Chrupcio nie umie się dzielić". Jak ją zapytałam dlaczego nie chce czytać Tupcia to powiedziała,że Tupcio jest niedobry dla siostry tak samo jak ona dla Szymusia:confused2:
poza tym absolutnie cudowna jest "Chłopiec i Pingwin", ale na razie tylko przeglądałam, schowana z kilkoma innymi na świeta.

reklama
a fajne są? warto zakupić?

u nas w bibliotece to nawet dla dorosłych lipa bo po jednym egzemplarzu i trzeba czekać i zamawiać, a do dzieci to jakieś zbiory opowiadań - lipa kompletna...

A może macie ochotę na O zimie? Można u mnie na blogu wygrać. Zapraszam, jak będzie zainteresowanie- będzie też więcej konkursów!
Felko, nie musisz martwić się o opis, może być sama fota:)

MamoM pytalas o encyklopedie, my mamy wlasnie ta, ktora wkleilas, Moja pierwsza encyklopedia zwierzat. Maja ja lubi, strone o pandzie zna najlepiej i wie, ze panda jest po pajaku;-) po 2-3 zdania na kazde zwierze, zdjecia i obrazki, wg mnie akurat jak na 3-4-latka.
U nas tez szal na Kicie Kocie:-D juz mnie mdli jak widze, ze Maja ja niesie... Mamy 4 z serii, pozostale te kupie.
a co powiecie o Piaskowym Wilku?

Aha- zabije Was! Co tu wejde to stowke Aros na mnie kasuje...prosze o zahaslowanie tego watku!!! Na inne nie mam czasu, bo mlyn w robocie, a w domu zaczynamy przeprowadzke, ale od tego sie uzaleznilam...

wczorajsze bibliotekowe łupy:-)
oczywiście Tupcio Chrupcio, wzięty po raz kolejny: Nie chce iść do przedszkola
Jak mama została indianką (Zakamarki - Aestima:tak:) cudowna, ciepła, mądra! jak znalazł dla Emi, która uwielbia przebieranki i zabawy w Indian
Jak tata się z nami bawił; też zakamarki, porównując do w/w wymienionej wypada gorzej
Billy i potwór - nie zdążyłyśmy wczoraj przeczytać
Ja nie chcę myć rąk - Ross Tony za | Książki empik.com - podobnie jak Billy'ego, nie zdążyłyśmy jeszcze przeczytać

reklama
my z biblioteki przyniosłysmy ostatnio:
Paddington
Binta tańczy
Tupcio Chrupcio - dzielny przedszkolak
Ela i bukiet kwiatów
Elmer i Hipopotamy

W zasadzie wszystkie poza Paddingtonem są hitem, czytane na okrągło. Nie spodziewałam się, że Binta tak się spodoba Marysi, ale jest szał. Tańczymy, kręcimy pupami, tupiemy nogami:) Chyba niebawem Szymuś do nas dołączy!
Dla Szymusia najwiekszym hitem są książeczki o zwierzątkach i "mój psiak jest podobny do mnie":)

Do góry