reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krzywa cukrowa

reklama
Mama Boo nie chce Cie martwic ale minimalna norma na czczo jest od 75 wiec chyba ciutke za malo masz. Lepiej pogadaj ze swoim ginem.

Ej we wszystkich instytucjach i w szpitalu podają ze nie może być poniżej 60 Mama Boo zobaczysz że jest ok :)

Tak naprawdę to każde laboratorium ma inne normy (różnią się nieznacznie ale się różnią)- mnie np. zawsze uczyli, że norma jest od 60 do 120 (ale może u ciężaówek normy są inne). Dlatego najlepiej zapytać swojego lekarza. Też myślę, że nie masz się specjalnie czym martwić...

W poradni diabetologicznej powiedziano mio że normato od 60 do 90 na czczo dla ciężaruwek a w godzine po posiłku do 120

Wlasnie zadzwonil kolezanka z przychodni w sprawie moich wynikow. Cukier na czczo 75 a 2 godziny po sniadaniu 89. Sniadanko skaladalo sie z 2 kanapek, dosc slodiego jablka i slodzonej herbaty wiec nic juz nie rozumiem. Pewnie normalne jedzonko spalam dobrze tylko ta glukoza z apteki mi zle robi :) Ale pewnie i tak powtorze badanie po nowym roku,tym razem z obciazeniem 75.

no to super
mój lekarz robi mi po świętach krzywą

pewnie stwierdził że przed swiętami nastroju mi nie będzie psuł ;)

A ja chcialam sprawdzic przed swietami zeby wiedziec czy tez bedzie poza norma czy jednak moge co nieco zjesc z dobrych rzeczy :) Za to morfologia mi spadla ale to chyba normalne.

mój lekarz twierdzi że między 28 a 32 się robi krzywą pocieszam się bo kogi też tak mówi

morfologia zwykle spada

chociaż ja ostatnio nie brałam żelaza i mam 12,5

reklama
Do góry