reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwiak w ciąży

@Werkaxxx I w ogóle nie wiem po co masz brać ten duphaston. Dziwne co Ci powiedziała, może wcale nie jest pewna że tego pęcherzyka nie ma :/ albo nie wierzy, że w ogóle był i chce Cię jeszcze bezsensownie trzymać do następnego USG?

reklama
Mogła się ugryźć w język, powiedzieć, że zaleca po poronieniu zrobic diagnostykę progesteronu w II fazie cyklu albo następna ciążę profilaktycznie prowadzić na progesteronie od owulacji. A tak to tylko Ci po emocjach jedzie. Niestety, krwiaki potrafią "pociągnąć" duża ciążę, keidy już progesteron nie ma nic do rzeczy (mnie w 14 TC wypisano ze szpitala z krwiakiem z przestroga, że mam szanse pół ma pół). Krwiaki potrafią się zrobić u pacjentek, które mają bardzo dużo progesteronu. Owszem, ma on działanie lecznicze przy krwiakach, ale niczego niestety nie gwarantuje.
Dzięki za wsparcie 😔 no cóż. Tak widocznie musiało być. Mam już jednego synka to moje drugie maleństwo 😔 powiedzcie mi kiedy można się starać znów? Bo od niej się nie dowiedzialam. Mam jakiegoś pecha do ginekologów 😏😏

@Werkaxxx I w ogóle nie wiem po co masz brać ten duphaston. Dziwne co Ci powiedziała, może wcale nie jest pewna że tego pęcherzyka nie ma :/ albo nie wierzy, że w ogóle był i chce Cię jeszcze bezsensownie trzymać do następnego USG?
Właśnie zastanawiałam się czy skoro tak mi ta krew leci mocno czy w ogóle coś widziała , do szpitala nie poszłam mam tylko brać to że względu na to że nie mam z kim zostawić synka narzeczony jest za granicą i jestem całkiem sama siostra jedynie przychodzi mi pomóc z małym po szkole . Kazała mi to brać i uważać i tak się zastanawiałam czy mogła przez tą krew niczego nie widzieć.

Pokazałam jej wszystkie zdjęcia USG od poprzednich gin. To stwierdziła że ta pani u której byłam w czwartek z krwawieniem napisała że obumarcie płodu zapytałam ja gdzie a ona mówi no jest napisane zatarte echo płodu i tam napisała obok że to jest 6 tc to jej pokazalam przyrost bety od środy do piątku to stwierdzila no to robimy USG skoro przyrosla. .

Właśnie zastanawiałam się czy skoro tak mi ta krew leci mocno czy w ogóle coś widziała , do szpitala nie poszłam mam tylko brać to że względu na to że nie mam z kim zostawić synka narzeczony jest za granicą i jestem całkiem sama siostra jedynie przychodzi mi pomóc z małym po szkole . Kazała mi to brać i uważać i tak się zastanawiałam czy mogła przez tą krew niczego nie widzieć.
strasznie to pokręcone, jeśli chcesz się oczyścić bez szpitala, to duphaston Ci nie pomaga... I powinnaś kontrolować betę, morfologię i crp

strasznie to pokręcone, jeśli chcesz się oczyścić bez szpitala, to duphaston Ci nie pomaga... I powinnaś kontrolować betę, morfologię i crp
No właśnie żadnego skierowania na betę nie dała a wspomniala tylko że trzeba by było zrobić ...kazała brać mi ten duphaston nic więcej nie powiedziała tylko wizyta kontrolna za tydzień. Masakra 😔😔

Hej niestety. Byłam u gina. Ciąży nie ma. Brak pęcherzyka ciążowego. Mam nadal brać duphaston 😔😭 jestem załamana nigdy nie myślałam że to mnie spotka. Stwierdziła że jakby może tamten lekarz odrazu dał na początku ciąży leki może by było dobrze a tak musiało mi brakować progesteronu potrzebnego dziecku .
Jej... Bardzo mi przykro...

Kochana rozumiem Cie idealnie.
Moja 4 ciąża wymarzona wyczekiwana.
3 poronienia za mną wiec jestem mama anielskich dzieci.

Gdy zobaczyłam plamienia mega się wystraszyłam i byłam wręcz pewna że mój piękny sen właśnie się kończy.
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło teraz 16 tydzień. Pobyt w szpitalu ponad tydzień czasu nakaz leżenia i wstawanie tylko do toalety. Po wyjściu ze szpitala również polegujacy tryb życia czyli dużo dużo odpoczynku.
Kazda wizyta w toalecie przyglądanie się na papier czy na pewno nie ma plamienia.
Psychika w pewnym momencie siada czekam od wizyty do wizyty.

Ale wierzę że teraz nam się uda że w końcu zostaniemy rodzicami i będziemy mogli tulić dzieciaka w ramionach.

Wiem że masz ciężko ale nie ma wyjścia musisz odpoczywać i mimo wszystko wierzyć że będzie wszystko dobrze ❤❤

Coreczki w jakim masz wieku ?
9 i 4 lata ❤️ dziś lekarz się wygadał co będzie.... A miał nie mówić. No, zapomniał. Synek w brzuszku.

reklama
Do góry