reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie z krwiaka w ciąży

Patka2616

Fanka BB :)
Miasto
Wrocław
Witam jestem tu nowa i potrzebuje porady.

W sobotę trafiłam z ostrym krwawieniem do szpitala. Zabrała mnie karetka. W szpitalu powiedziano że bije serduszko ale jest krwiak. Dano mi 3x1 duphaston 2x1 luteine dopochwowo i magneb6 oraz kwas foliowy. Jeśli pojawią się krwawienia to mam zmienic na luteine pod język.

W nocy z soboty na niedzielę wyleciało że mnie coś... Taki ogromny skrzep. I od tamtej pory miałam może 2 małe plamienia.. Czy to znaczy że krwiak się wchłania czy raczej... Znowu chluśnie z nienacka? Byłam w poniedziałek u finekoga żeby sprawdzić co z dzieciatkiem ale wszystko ok. Krwiak jest ma 2.cm.
To mój drugi incydent. 1 raz byłam tydzień temu w szpitalu z krwawieniem ale o wiele słabszym i nie wiedzieli skąd to. Byłam 3 dni i mnie wypisano.

Teraz nie zostawiono mnie w szpitalu bo lekarka stwierdziła że nic mi nie zrobią oprócz leżenia a to mogę robić w domu. Więc leżę chodzę tylko siusiu i aby się podmyc.

Jak przebiegało to u was? Jeśli jest cisza to to dobry znak?

reklama
Rozwiązanie
U
Ja też w 11 tc krwawienie żywą, czerwoną krwią. Ustało po kilku godzinach. Po tygodniu plamienie czarno-brunatne ze skrzepami, według lekarza oczyszczanie się. To był u mnie ostatni epizod. Na badaniach prenatalnych krwiaka brak, kosmówka/łożysko bez cech odklejania, ale ponieważ łożysko przez długi czas było położone przy samym ujściu, oszczędny tryb życia prowadziłam do 20-22 tc aż nie upewniłam się, że łożysko się uniosło. Z innej bajki potem zaczęła się u mnie skracać szyjka i pojawiły się skurcze, więc oszczędny tryb życia zamieniłam na reżim łóżkowy, ale to bez zwiazku z krwiakiem 😊.
Ja już drugi dzień po krwawieniu plamie brunatna krwią ze skrzepami. Wczoraj wyleciał ze mnie jeden większy a dzisiaj kilka małych. Trochę...
Ja miałam krwiaka w 8tc i odklejenie kosmówki. Dosłownie ze mnie chlusnęła taka żywa krew ze śluzem pojechałam wystraszona na usg, że to koniec a tu serduszko biło. Leżałam w szpitalu i bolało mnie wtedy mocno brzucho. Dostałam luteinę i nospę i trochę plamiłan jeszcze. Ile ja się wtedy strachu najadłam. Lekarze dużo nie mówili kazali przede wszystkim leżeć i być dobrej myśli. Po wyjściu byłam na kontroli i ginekolog mówiła, że jeśli nie krwawię to dobry znak. Przy krwiaku ważne jest, żeby leżeć, oszczędzać się i nie dźwigać. Na początku było mi ciężko bo jak sobie myślałam, że tyle jeszcze do końca ciąży jak ja dam radę psychicznie. I wszystko dobrze skończyło i po jakiś 3 tygodniach nie było śladu. A teraz leci 38 tc. Trzymam kciuki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Łączę się w strachu Patka! Ja mam krwawienia od piątku. Podejrzenie odklejenie kosmówkiale serduszko bije.. We wtorek kolejna wizyta, no i standardowo 3xDuphaston i nakaz leżenia. Pierwsza ciąża, ósmy tydzień. Strasznie się martwię..

Hej! Witam na pokładzie. Mój krwiak póki co nie daje o sobie znać. Wróciłam ze szpitala w sobotę i od. Tamtej pory minął już tydzień w łóżku. Jest cisza. Mam nadzieję że tak zostanie. W środę lekarz i badankq prenatalne. Mam nadzieję że wszystko jest w porządku i larz ma dla m ie dobre info.

Tez mam duphaston i do tego luteinke. Biore dodatkowo nospe by uspokoić skurcze macicy i magne b6. Jeśli czujesz jakieś skurcze to weź chociaż magnez na pewno Ci nie zaszkodzi. I lez dużo kochana. Maleństwo na Pewno jest silne! Tylko mamusia musi być cierpliwa i dbac o siebie.

Proszę się nie martwić i być dobrej myśli. Ja miałam krwiaka i odklejenie kosmówki w 8 tc. Najważniejsze to teraz leżeć i odpoczywać.

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie. U mnie ten sam problem. W piątek karetka i szpital, fasolka na szczęście cała ale krwiak jak to stwierdził lekarz jest bardzo duży 7cm na 3cm. 3x1 duphaston, cyclo3forte i magneb6. Leżę leżę i leżę, we wtorek była powtórka, w nocy wladowalam na SOR, miałam znowu krwotok że skrzepami, morfologia ledwo w normie. To moja 3 ciąża, i powiem wam że jestem załamana. W dwóch pierwszych bez problemowo, dzieciaczki zdrowe, a teraz tracę nadzieję że bd dobrze, i lekarze też mało pozytywnie nastawieni

reklama
Ja miałam krwiaka w 8tc i odklejenie kosmówki. Dosłownie ze mnie chlusnęła taka żywa krew ze śluzem pojechałam wystraszona na usg, że to koniec a tu serduszko biło. Leżałam w szpitalu i bolało mnie wtedy mocno brzucho. Dostałam luteinę i nospę i trochę plamiłan jeszcze. Ile ja się wtedy strachu najadłam. Lekarze dużo nie mówili kazali przede wszystkim leżeć i być dobrej myśli. Po wyjściu byłam na kontroli i ginekolog mówiła, że jeśli nie krwawię to dobry znak. Przy krwiaku ważne jest, żeby leżeć, oszczędzać się i nie dźwigać. Na początku było mi ciężko bo jak sobie myślałam, że tyle jeszcze do końca ciąży jak ja dam radę psychicznie. I wszystko dobrze skończyło i po jakiś 3 tygodniach nie było śladu. A teraz leci 38 tc. Trzymam kciuki :-)
W którym jesteś tygodniu?
Jak widzisz dzidziuś sie nie poddaje. Skoro krwawisz.. To widocznie tak się będziesz oczyszczac. Musisz leżeć dużo i na siebie uważać.

Do góry