reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krótka kość udowa

Nie mam insuliny , tylko dieta . Czasami pozwolę sobie na coś małego słodkiego. Nie mam wysokich cukrów. Nigdy nie przekroczyły 140. A na czczo od 70 - 89 maksymalnie 1 raz .

reklama
Hej, tez mialam nadcisnienie i cukrzycę ciążowa oraz stan przedrzucawkowy. Córka ur w 36 tc była malutka 50 cm i 2340 g. Przez całą ciąże trzymała się w dolnych granicach pomiarow. Ma prawie rok i nadal jest drobna (ja wczesniak też z niska waga urodzeniowa, mąż o czasie ale też z niską wagą). Po urodzeniu ładnie przybierala i pędziła z wzrostem wiec może nie warto się stresować 😊 nie każde dziecko rodzi sie z wagą 4 kilo. Warto zaopatrzyc sie w kilka ubranek rozm 50 bo moja w 56 to pływała

Hej, tez mialam nadcisnienie i cukrzycę ciążowa oraz stan przedrzucawkowy. Córka ur w 36 tc była malutka 50 cm i 2340 g. Przez całą ciąże trzymała się w dolnych granicach pomiarow. Ma prawie rok i nadal jest drobna (ja wczesniak też z niska waga urodzeniowa, mąż o czasie ale też z niską wagą). Po urodzeniu ładnie przybierala i pędziła z wzrostem wiec może nie warto się stresować 😊 nie każde dziecko rodzi sie z wagą 4 kilo. Warto zaopatrzyc sie w kilka ubranek rozm 50 bo moja w 56 to pływała
wiesz ja widzę, że jednak cukrzyca ma trochę wpływ. Jak nie miałam cukrzyce to 1 córa 3560, druga 3890. W ciąży przytyłam 10 i 12 kg. A z młodym przytyłam 7 i zaledwie 3200.

Nie mam insuliny , tylko dieta . Czasami pozwolę sobie na coś małego słodkiego. Nie mam wysokich cukrów. Nigdy nie przekroczyły 140. A na czczo od 70 - 89 maksymalnie 1 raz .
O to super, że tak trzymasz fajnie. To myśle, że możesz czasem przy obiedzie zaszaleć i nic się nie stanie, a malutka sobie ciałka nabierze :).

A ja cukrzycy nie miałam i każde z córek rodziłam w 41 tc II każda miała 3060,3200 i 3020, pierwsza córka chudzinka za maluszka potem nabrała kg teraz duża wysportowana dziewczyna, środkowa mega przybierała okrągła była a teraz szczupła, a trzecia roczniak drobna 9 kg ma, wszystkie zdrowe.

A ja cukrzycy nie miałam i każde z córek rodziłam w 41 tc II każda miała 3060,3200 i 3020, pierwsza córka chudzinka za maluszka potem nabrała kg teraz duża wysportowana dziewczyna, środkowa mega przybierała okrągła była a teraz szczupła, a trzecia roczniak drobna 9 kg ma, wszystkie zdrowe.
No to też drobne kobietki , moja maleńka ciagle w granicach dolnej normy , za wyjątkiem nóżek, które już nie łapią się w granicy. Jeszcze mam nadzieję, że podrosną .

Hej. Moja córka miała opóźnienie kości i udowej i ramieniowej. Nawet do 7 tyg opóźnienia. Była poniżej całej normy. Poniżej jednego percentyla. Urodziła się zdrowa, aczkolwiek ma dwa lata, jest prawie tak "duża" jak roczny brat i jest na 3 centylu. U nas na dodatek 1 USG prenatalne było z markerami.

Hej. Moja córka miała opóźnienie kości i udowej i ramieniowej. Nawet do 7 tyg opóźnienia. Była poniżej całej normy. Poniżej jednego percentyla. Urodziła się zdrowa, aczkolwiek ma dwa lata, jest prawie tak "duża" jak roczny brat i jest na 3 centylu. U nas na dodatek 1 USG prenatalne było z markerami.
Mam nadzieję, że u mnie też to się dobrze skończy.
A czy karłowatość wyszłaby we wcześniejszych badaniach prenatalnych lub z testu Sanco?

Mam nadzieję, że u mnie też to się dobrze skończy.
A czy karłowatość wyszłaby we wcześniejszych badaniach prenatalnych lub z testu Sanco?
Niestety nie wiem ☹️ my nie robiliśmy ani testu typu sanco, odmówiłam tez amniopunkcji. Myślę, że na USG coś więcej powinno być widać w dalszym etapie rozwoju. Trzymam kciuki za zdrowe dziecko ✊

reklama
Do góry