reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok Po Kroku ...czyli Pierwszy Rok Z Zycia Naszych Pociech

Kuba tez tak splata rączki i jak go karmię to też mnie trzyma za rękę, albo razem ze mną trzyma butelkę :tak: - poza tym ciągnie mnie za bluzkę, łapie za nos, ucho a najbardziej za włosy :happy2: I na macie upodobał sobie taką żółtą rybkę przyczepioną do podłoża.....przewraca się na boczek i ciągnie ją strasznie :eek:

reklama
u nas slinienie tez jest, ale jakos sobie radzimy.
Maluszek zabawki chwyta "nieporadnie" sam, ciagnie do buzi. raczki weklada do buzi non-stop, musze mu kupic jakis gryzaczek. Jak karmie piersia to chwyta moj stanik lub bluzke. Meza chwyta za brode hihi.
Jak mu wloze grzechotke do reki to nia macha. Przekreca sie z brzuszka na plecy, smieje sie na glos i sssstttrrraaasznie duzo gada! szczegolnie rano!
Poza tym lezac na brzuszku glowke trzyma bardzo dlugo w gorze, obraca nia na boki za zabawka, nawet pare razy wyciagna reke do przodu - moze chcial sie przepelznac blizej do zabawki :)nerd:).

A jak jest, najpierw dzidzia siada, czy pelza/raczkuje? Wy podciagcie dzieci juz do pozycji siedzacej, bo mi sie wydaje, ze to jeszcze za wczesnie.

Acha i raczki swoje widzi i bardzo lubi sie nimi bawic, wlasnie sobie je splata, rozplata, wklada do buzi i rozne takie :rofl2:

Potwierdzam, mój Patrys też robi postępy książkowe i takie wszystkie jak wasze dzieciaczki + podnosi główkę jak lerzy, normalnie szok, chciałby już siedziec:tak:
I niestety przestawił się na większą ilośc pokarmu normalnie wciąga 210ml:szok::szok:

Mona wow już tyle zjada nieźle :tak:
A mój synuś jakoś się nie kwapi do siedzenia i ani się nie obraca z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki mam nadzieje że wszystko jest ok.
A zjada tak mniej więcej 150ml ale to nie zawsze teraz jak są te upały to czasami tylko 100 zje a czasami 120ml.

:-) Kuba wczoraj pierwszy raz przekręcił się z boczku na brzuszek....tylko potem nie umiał sie z powrotem odkręcić i był wielki wrzask :-D

Dzisiaj Nikodem pierwszy raz przekręcił się z brzuszka na boczek i na plecki ale się ciesze :-):-):-)
Anetka buziaki dla Kubusia:***

reklama
a moj Julek zaczal ssac smoczek - kupilam mu dzisiaj taki wiekszy i mu sie spodobal - wczesniej mialam taki malutki i wypluwal go
super sobie ssal i od razu grzeczniejsze dziecko :-)

Do góry