reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

reklama
Ewa najpierw zaczyna się od powtarzania a potem kończy na zrozumieniu:-D...gratulasy...
a ja mam trochę luzu ostatnio bo w domu siedzi moja siostra a Lila ją uwielbia i bez przerwy siedzi u niej w pokoju...więc ja spokojnie leniu****ę przy komputerze:-p...trochę mnie zaczyna stresować to, że Lila nie chodzi jeszcze i nawet nie zamierza. z nowości to pokazuje jak jest jej zimno...zaciska w piąstki ręce, wzdryga ramionami i pędzi do mnie daje łapki żeby jej chuchać na nie... świetnie też pokazuje że czegoś nie ma...np zje ciasteczko, ja mówię że nie ma ciasteczka a ona to pokazuje:-D. dziś udało mi się nagrać jak Lila ładuje się do szuflady w kuchni więc jak tylko mój mężuś zainstaluje mi płytkę komórkową to wam pokarzę /mi niestety zakazał dotykać się do komputera:baffled: bo ostatnio mięliśmy małą awarię/.

No, to gratulacje dla zdolniachów :tak:
ewa, Oliwka miała moment że mówiła mama, ale też zazwyczaj jak marudziła albo coś chciała, za to tata to jest non stop, ostatnio nawet jak ja ją biorę na rece, to ona się drze "tata tata" i wyciąga ręce w stronę Jacka :-(Chyba mnie moje własne dziecko nie lubi :-(
Aniu, ani się obejrzysz jak Liluszka zacznie biegać i wtedy to już nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć (że nie wspomnę o wkładaniu obiadu :-D).Jak dla mnie to Lilka za długo stała w kolejce po włosy, a za krótko w tej od chodzenia i dlatego dopiero teraz zaczyna ;-)
Oliwka ostatnio nie robi żadnych postępów :baffled:

Moja Madzia ostatnio robi duże postępy w... kłótniach z bratem:baffled: Normalnie już chwilami wymiękam jak mała zołza wrzeszczy na niego, że nie wspomnę że zaczyna bic jak jej się coś nie podoba (mnie też ):zawstydzona/y:

Aniii zgadza się Lila za długo stała w kolejce po włoski;-);-)
Magda łobuziak, to by się z moim łobuzem dogadała...Choć...Może byłyby sceny mrożące krew w żyłach.....;-);-);-)

Pola my ostatnio zaopatrzyliśmy się w muzykę bobasa - może to w tym tkwi tajemnica sukcesu Majki :-D;-). Twoja córka jest nieziemska!
Aniii synek mojej koleżanki zaczął chodzić jak miał 16 m-cy. Niczym się nie martw, przecież wiesz, że Lilka rozwija się prawidłowo.
Sikoreczka to jednym słowem nie nudzisz się kobieto :tak:
Inna - Oliwka nie nie robi postępów, tylko utrzymuje zmiany, a to wymaga większego nakładu energii :-D
Moja Martynka ostatnio zaczęła kiwać głową na "tak", mówi "ko ko, bee, muu, miau, hau" Jeśli chodzi o to ostatnie, to generalnie wszystkie zwierzątka są "hau". Ostatnio nawet na lalkę pokazała i mówi "hau". Jak ja, że to lala, to ona na mnie takim dziwnym wzrokiem popatrzyła i swoje :baffled:. Uwielbia się bujać. Podchodzi do huśtawki i mówi "buć" A kilka dni temu rozmawiałam z mama na skypie, a Martynka porwała płytę cd z biurka i pędzi do naszego pokoju. Kucnęła przed dvd i pakuje płytę, bo przecież jakoś tak to się robi. Myślałam, że spadnę z krzesła :-D. Jeśli chodzi o spacery, to a jakże na swoich nogach i przeciwnym kierunku do wskazanego :dry:.

reklama
Ha ha, mój Kuba też lubi obsługiwać DVD,Otwieram szufladę pilotem i mówię: przynies płytke i zamknij szufladę. I Kuba to wykonuje. A jak wkłada plyte to wie nawet, że obrazki muszą być do góry a błyszcząca strona na dół.

Do góry